Dagboka mandag 10. februar 2020

Vålerenga er fortsatt i lykkeland. Sesongkortsalget går til himmels og unggutta får tillit og viser seg fram som solide spillere. Dagboka skal også innom purk på Lillestrøm. Det er ikke mange ukene siden alt så håpløst ut. Nå er trenerskiftet en realitet og alt i og rundt klubben har en annen energi. Vålerenga opplever utrolig … Fortsett å lese «Dagboka mandag 10. februar 2020»

Vålerenga er fortsatt i lykkeland. Sesongkortsalget går til himmels og unggutta får tillit og viser seg fram som solide spillere. Dagboka skal også innom purk på Lillestrøm.

Det er ikke mange ukene siden alt så håpløst ut. Nå er trenerskiftet en realitet og alt i og rundt klubben har en annen energi.

Men slapp av. Dagboka er her for å helle kaldt blod i årene på deg. Mens spenningen langs Kyst-Norge er om kjelleren blir full av vann på grunn av uværet Elsa, teller vi antall solgte sesongkort i Oslo.

– Vi har femdoblet antall solgte sesongkort den første uken i februar sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, sier Morten Nydal, eventsjef i Vålerenga, til Nettavisen.

Dette er fantastisk, og tyder på at «alle» kjøper sesongkort. Men hvis du leser hva Morten Nydal faktisk sier, kan det også bety at vi den uka i 2019 solgte ett sesongkort, og i år har vi solgt fem i samme uke. Vi har spurt eventsjefen, men vi har ikke fått svar, om hvor mange kort som faktisk er solgt. Akkurat det kan si noe eksakt om interessen.

[poll id=»251″]

Osame Sahraoui

Det er uansett en optimisme rundt klubben som nå kan nytes i lange drag. I fjor skrev klubbens sider da 2001-årgangen Osame signerte proffkontrakt for Vålerenga: Han har et teknisk repertoar som ofte blir sammenlignet med en ung Ghayas Zahid, og han er ikke helt uenig selv heller.

– Ja, vi er ganske like vi to. Begge er glad i å holde på ballen og gå 1 mot 1, og så er det den siste killerpasningen i mellomrommet som er veldig fin, smiler han og får støtte fra trener Moesgaard.

Hvis du lurer på hvor god han er som spiller, kan du sjekke selv. Ikke minst helgens killerpasning til Dønnum. Osame er uvanlig bra på å legge ut sammendrag av kampene og ikke minst de situasjonene han er involvert i. Kult. I denne tweeten får du også se hans assist i helgens kamp.

Det er greit å huske på at Osame prøvde seg på A-laget også i treningskampene for ett år siden. Han kom til Vålerenga fra Hauketo i 2014, og starta da som en ung gutt på G13-laget.

Politi på Lillestrøm

Henrik Steenfeldt-Foss er en purk som jobber på Romerike. Han tok juridisk embetseksamen i 2015 og har fått den lite kule jobben det er å måtte å skrive ut forelegg (bøter) på 13 tusen kroner til folk fra Sørlandet som i pur glede har hoppet over gjerdet på Åråsen for å feire et opprykk. Han er altså politiadvokat og mener det er greit å gi 13 tusen i bot for dette samtidig som andre folk på Åråsen (som kaster potteplanter på motstanderlagets supportere) ikke får bøter. Også folk som sender fyrverkeri ut på banen får mildere reaksjon enn Start-supporterne.

– Han har ikke godtatt boten, så for oss blir det å se om politiet ønsker å ta saken til retten. Da vil jeg, på vegne av min klient, argumentere for at dette ikke er en ordensforstyrrelse eller en utilbørlig atferd. Det er forskjell på å stoppe spillet enn å spontant feire 3–4-målet nede ved hjørneflagget, sier supporterens advokat Anders Hansson til VG.

– Jeg kan fortsatt ikke kommentere det spesifikke forelegget. Dersom vedkommende ikke ønsker å vedta et forelegg, må man formidle dette til politiet. Saken vil deretter oversendes tingretten for behandling i henhold til vanlig praksis, sier den ferske politiadvokaten til VG.

Har politiet på Romerike i det hele tatt tenkt på folks alminnelige rettsoppfatning? Her snakker vi alminnelig feiring av supportere.

Dagboka har liksom ikke så mye mer å si enn at det er trist å registrere dette. 13.000-kronersboten begrunnes altså med at folk har brutt straffelovens paragraf 181, som blant annet sier at den som ved slagsmål, støy eller annen utilbørlig atferd forstyrrer den alminnelige fred og orden.

Kjetil Rekdal

Tenk at Kjetil Rekdal i et intervju med Dagsavisen mener Vålerenga må bli langt bedre på spillerlogistikk dersom de skal lykkes. Snakk om å kaste stein i glasshus! Litt moro å tenke tilbake på at Dag-Eilev Fagermo faktisk var sensoren til Reka da han tok C-kurs for mange år siden.

Vålerenga i dag

Det er faktisk i dag du må melde deg inn i Vålerenga fotball elite dersom du skal ha noe å si på årsmøtet 11. mars. Du må ha vært medlem i en måned for å kunne være der. Årsmøtet er kl 19 på Intility den onsdagen, men det er medlemsmøte fra kl 18. Fullstendig saksliste er ikke klar, men regnskap, budsjett og valg av leder og nestleder, står på agendaen.

 

 

Legg igjen en kommentar