Dagboka mandag 3. februar 2020

Dag-Eilev Fagermo er på plass, og vips vinner Vålerenga 2-1. Er dette en friskmelding for klubben? Svaret er nei, men det er en start. Her kan du se video av høydepunktene og to lekre scoringer mot Häcken. Neste kamp er mot Slavia Praha tirsdag kveld, og du kan lese om dem på klubbens sider. Dagboka … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. februar 2020»

Dag-Eilev Fagermo er på plass, og vips vinner Vålerenga 2-1. Er dette en friskmelding for klubben? Svaret er nei, men det er en start.

Her kan du se video av høydepunktene og to lekre scoringer mot Häcken. Neste kamp er mot Slavia Praha tirsdag kveld, og du kan lese om dem på klubbens sider.

Dagboka så ikke kampen, men det sies at 18-åringen Osame Sahraoui (født i 2001) gjorde sine saker bra på midtbanen. Han hadde 19 kamper på rekruttlaget i 2019 og kan være en av de Fagermo vil satse på. Ronny brukte han ikke på A-laget, men han har vært innom diverse yngre landslag.

[poll id=»250″]

Fagermo hadde altså første trening med gutta på lørdag, kamp søndag og ny kamp tirsdag, men allerede sier gutta at de er imponert og at det virker lovende. TV2 har et meget godt intervju om dette, og vi legger særlig merke til hva Herolind Shala sier:

– Jeg tror det blir mye forandringer på disiplin og profesjonalitet. Han kommer til å være knallhard på det å være profesjonelle, og at vi skal følge filosofien, strukturen og spillestilen han ønsker å bruke, sier Shala.

Dette er helt klart honnør til hans tidligere trener Fagermo, men dagboka leser også kritikk mot Deilas regime og ikke minst manglende profesjonalitet i troppen. Her har vi kanskje svaret på den uforklarlige kollapsen Vålerenga opplevde i 2019.

Shala kan ikke tolkes på annen måte enn at det var mangel på disiplin og profesjonalitet i Vålerenga i 2019, og det mener i alle fall denne dagboka er et stikk både til medspillere og treneransvarlig.

– Han har sagt mye klokt og viktig. Han slår meg som en veldig fin fyr, sa Aron Dønnom i det samme TV 2-intervjuet etter første treningsøkt.

Nå skal det ikke legges alt for mye i slike uttalelser fra spillere som neppe har veldig lyst til å være kritisk til noe som helst, men det er hyggelig at alt virker som idyll i Vålerenga flere måneder før seriestart.

Og denne dagboka mener det er grunn til å takke den utskjelte «drammensgjengen» som klarte å lande det som etter hvert fremsto som et soleklart førstevalg for alle i og rundt Vålerenga. Ja, personligheten til Fagermo har vært lite lekker, men få han inn på Valle med VIF-logo på brystet så er det rart hvor fort en kjiping blir kul kis. Ikke kødd med følelser ass!

Vålerenga vant 5-1

680 tilskuere så Vålerenga vinne 5-1 over Grüner søndag. Vi hadde grei kontroll og vant alle tre periodene. I helgen ble det også klart at Stavanger er seriemester 8 runder før slutt.

Niklas Gunnarsson

Niklas Gunnarsson er klar for Strømsgodset. 28-åringen har signert en toårskontrakt med drammensklubben. Det er vel denne type signeringer vi nå skal roe ned og heller satse ungt og på fremtiden.

Vålerenga på tirsdag

Vålerenga spiller altså mot Slavia Praha i kveld kl 21. Det er altså ikke samme klubb som Herolind Shala fikk to kamper for i 2015 – det var Sparta Praha. Kampen ser du uansett på Nettavisen hvis du betaler 1 krone for abonnementet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar