Dagboka fredag 14. februar 2020

Det har vært en innholdsrik Vålerenga-uke. Hvertfall på administrativt nivå. Noen har dratt og andre kommet til. På treningsfeltet meldes det at flere skal ut. Gutta skal på treningsleir i utlandet og det kan for flere av dem være siste gang. Hockeykveld i Viken Vålerenga tok en viktig 1-2 seier i Stjernehallen! Gutta havna bakpå … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14. februar 2020»

Det har vært en innholdsrik Vålerenga-uke. Hvertfall på administrativt nivå. Noen har dratt og andre kommet til. På treningsfeltet meldes det at flere skal ut. Gutta skal på treningsleir i utlandet og det kan for flere av dem være siste gang.

Hockeykveld i Viken

Vålerenga tok en viktig 1-2 seier i Stjernehallen! Gutta havna bakpå i andre periode, men snudde kampen i tredje, etter mål av Karterud og Røymark.
Liv ble det også da folk på tribben begynte å pisse på Stjernens goon O’Brien. Klassiske kanadiske fornærmelser ble gravd fram og servert O´Brien ved hvert bytt. Selv om fornærmelsene var av de relativt uskyldige slaget, traff de tydeligvis et ømt punkt gang etter gang.

Skal man komme inn under huden på folk er det best å bruke den lingoen de selv er vokst opp med. Så O’Brians munnbruk ble rett og slett brukt mot han selv. Til Stjernes fortvilelse og til vår store barnslige glede så funka det som snus. Det tok vel ikke mer en rundt ett minutt før han stod han i spillerboksen spydde ut ukvemsord og trusler. Ikke bare var vi feite, vi skulle få møte han etter matchen for å bli rear ended, og vi skulle få bank – alle sammen!

Det var direkte nusselig.

Resultatet ble at han ble flytta lenger unna oss, og trener’n benka han resten av kampen.

Kostelig!

Fotball på Costa del Sol

I går stakk A-laget på nok en treningsleir i utlandet. Denne gangen bar det til det sørlige Spania. Nærmere bestemt golf- og charter-destinasjonen Marbella. Oppholdet varer i ti dager og de store høydepunktene fra oss som supportere må være treningskamp mot Lokomotiv Moskva førstkommende tirsdag.

Vanligvis er ikke treningsleire så spennende å følge med på, men denne gangen kan det faktisk være det. I god Robinson-stil kan spillerne vise Fagermo hva de duger til og om de passer inn. De som feiler ryker ut av laget og må finne seg en ny arbeidsgiver.

Det er hvertfall sånn det fremstilles i Aftenposten.

Vi regner med at det blir noe mykere enn dette. Fagermo er krystallklar på at stallen skal slankes, og ut i fra det han sier virker det veldig fornuftig. For oss er det viktig at klubben er proffe og hjelper de som blir «kasta ut» med å finne nye utfordringer gjennom gode prosesser. Enten det er salg, fristilling eller utlån. Man veit aldri om vi møtes igjen. «Don’t be dicks».

Dicks

VPN legger ikke sjul på at vi ikke er Lunovs største fans. Hvertfall ikke etter måten han håndterte ønsket sitt om å bli ny hoveddtrener tidligere i vinter. Likevel syns vi han takler avvisningen greit nok ved å forlate klubben. Om han hadde fortsatt hadde det fort blitt kleint.

Han gikk høyt ut, bomma, og tok konsekvensene. Det står det respekt av.

Vi ønsker derfor Lunov lykke til videre!

Ny ass!

Der en forlater klubben kommer en ny mann inn. På onsdag kom nemlig Kenneth Dokken inn som ny assisstenttrener. Kanskje ikke den første personen vi hadde tenkt på, i den grad vi hadde hatt tid til å tenke. Dermed var det en gledelig overraskelse. Dokken er en ringrev i fotballnorge og har spilt (og tapt) mot Vålerenga flere ganger i cup og serie.

Han kommer fra åtte år som trener i overaskelseslaget Notodden og kjenner Fagermo godt fra før. Vi tror det kan legges opp et veldig godt samarbeid og styrke satsingen på yngre spillere.

Velkommen Moa!

En av de første tingene Fagermo sa da han ble ansatt var at de skulle satse på en fysisk trener. Så sagt, så gjort. På onsdag rykka Mohammad «Moa» Dajani oppover i rekkene fra U-lagene til A-laget. Moa slår oss som en erfaren og jævlig flink fyr med trenerlisenser i A-klassen samt to mastergrader i idrettsvitenskap og .. fotball.

Tjærnås ut

Ting skjer fort om dagen. Mens denne dagboka ble skrevet kom også nyheten om at Lars Tjærnås forlater skuta. Hvorfor det skjer vet vi ikke, og vi gidder ikke spekulere noe særlig over det utover at vi tipper at han har funnet noe annet å drive med.

På klubbens hjemmeside står det en siste hilsen til kolleger som virker ærlig og grei av den typen man skriver i epost til de man har jobba sammen med når man starter et annet sted.

Speiderapparatet ruller dermed videre uten han. Vær beredt!

 

Andre ting vi skulle ment noe om i dagens bok, men ikke rakk

  • Hockeyhår-connoisseur og Mikke Mus-klubbens største detektiv, Tore «På sporet» Strømøy, vil bli styreleder i Rosenborg. Vi trodde han var mer en speidertype.
  • Trøym sliter med pengeproblemer og kvinnfolkproblemer. Og alkoholproblemer som de gamle bohemer?
  • Thomas Narmo har starta med MMA
  • Valentinerdagen

 

Vålerenga i dag

Utepils! Våren er her. Quiz på Bohemen.

Legg igjen en kommentar