Dagboka mandag 27. januar 2020

Denne uka skal det bli klart hvem som blir ny trener i Vålerenga. Supportere og media maser om at intet skjer samtidig som klubben i flere uker har sagt at det er denne uka det skal skje. – Vi har hatt noen intervjuer, skal ha noen flere – og vi vil forhåpentligvis lande den nye … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27. januar 2020»

Denne uka skal det bli klart hvem som blir ny trener i Vålerenga. Supportere og media maser om at intet skjer samtidig som klubben i flere uker har sagt at det er denne uka det skal skje.

– Vi har hatt noen intervjuer, skal ha noen flere – og vi vil forhåpentligvis lande den nye treneren i god tid før treningsleiren til Portugal i slutten av måneden, sa styreleder Thomas Baardseng til VG 16. januar. Avreise Portugal er på fredag.

Folk har likevel vært sinnssykt utålmodige og leter hele tiden etter noe å «ta» folka i klubben for, og hvordan de kan kritisere dem for ikke å gjøre jobben sin. Samtidig leter media alltid etter nye saker og vinklinger, og merry-go-round: Karusellen vil bare snurre og snurre så lenge folk villig vekk kaster seg på.

Det er noe alvorlig galt og noen må snart få røska opp i den sutre-kulturen som herjer i og rundt klubben. Sutring og klaging gir taperkultur. For mange rundt klubben Vålerenga oppfører seg som krenkbare supportere som klarer å bli personlig indignert over at klubben ikke leverer varene.

Humoren på tribben og blant folk i Vålerenga-miljøet generelt var betydelig bedre før – det var en større forståelse for at vi ikke er best, da. Nå er forventningene og kravene annerledes selv om forutsetningene for suksess ikke nødvendigvis er der.

Hvem blir trener?

Men nå er uansett det store spørsmålet: Hvem blir vår nye trener? Dagboka tror det står mellom to kandidater: Dag-Eilev Fagermo, som har trent Odd siden 2008 og blir 53 år i morgen, eller Tor Ole Skullerud, som ga seg som Strømsgodset-trener i juni 2018.

[poll id=»249″]

De fleste i og rundt Vålerenga vil nok ha Fagermo av disse to – selv om det egentlig er umulig å like fyren. Men han har vist trenerkvaliteter i lang tid i Skien, og har en breial stil som kan matche omgivelsene i klubben. Det er jo heller ikke noe minus at han ordnet bronse for Odd i 2014 og 2016.

Angående det å bygge kultur og få spillere til å bli over tid: Fagermos stamme i Odd har vært rimelig stabil over mange år av gangen, noen har til og med vært der gjennom alle åra, og noen har vært der, dratt ut, og så kommet tilbake . Da må det da være noe med treneren som også bidrar til dette! Ikke bare klubben.

Han er ei klyse utad, men det må jo være noe med han innad som bidrar til dette! For klubben i seg sjøl og Telemark er det neppe.

Skullerud har bedre resultater med serie- og cupgull med Molde i 2014 og EM-bronse for U21-laget i 2013. Men han hadde hovedansvaret for U21-laget i bare ett år, han hadde ansvar for Molde i bare halvannet år og det samme gjentok seg i Drammen: Etter halvannet år valgte han å gi seg.

– Jeg velger å trekke meg fra hovedtrenerjobben i Strømsgodset på grunn av for dårlige resultater så langt denne sesongen. Etter hvert føler jeg også på noen dårlige prestasjoner den siste tiden, en opplevelse av at spillerne ikke responderer på det jeg ønsker at vi skal stå for både fotballmessig og som lag og individer. Det har vært mitt ansvar å få oss til å se bra ut, få oss til å dra lasset sammen. Jeg kjenner at vi ikke gjør det i stor nok grad og da er det riktig for meg som leder å tre til side, sa Skullerud i 2018.

VPN-redaksjonen har diskutert ymse trenerkandidater de siste ukene, og det som taler mot Skullerud er nettopp dette at han ikke blir lenge noen steder. Kom han til dekket bord både med U21-laget og Molde-laget i 2014? Han bare overtok set upen til Solskjær i Molde, og «det» U21-laget hadde ekstremt med talenter.

5. til 7. plass

I VPN er meningene delte, og her er et syn:

Jeg tror ikke noen trener uansett får til noe mer enn 5. til 7. plass med den stallen der dersom man ikke får røska opp i den sutre-kulturen som herjer i og rundt klubben. Man får ingen vinnerkultur av å klare et par sesonger i toppen altså… så jeg tenker plassering neste sesong ikke nødvendigvis er det vesentligste her. Det viktige er kulturen og seriøsiteten.

Det må være klart hvilke verdier som gjelder på og utenfor banen, og det må stilles krav. Spillere kan ikke høres med ønsker om ditt og datt og bla bla bla hvis man ikke veit at de har den der «det er meg det kommer an på holdninga» og klarer å levere på det også. Vi har egentlig gode navn på blokka når lagoppsett skal lages osv, men de leverer ikke. Hvorfor?! Jeg tror en av grunnene er at det har vært «lov». Man har lulla seg inn i at det er andre faktorer enn en sjæl som er avgjørende og fått for mye slack – om det kan sies sånn. Og dette mener jeg er klubben sin feil! De får faen meg ta seg sammen der oppe.

Vålerenga i helgen

Vålerenga hockey klarte å tape 2-4 hjemme mot MS i går. Jonas Oppøyen og Jørgen Karterud utlignet til 1-1 og 2-2, men i siste periode rant det inn et par gåller til.

Det ble 1-2-tap i treningskampen mot Mjøndalen på lørdag. Det var omtrent to 11-ere som spilte hver sin omgang, og dette var en treningskamp man vanskelig kan legge særlig mye i.

Vålerengas damer tapte også – riktignok på straffer. Det ble 0-0 i går mot Kolbotn, men altså tap på straffer.

Blussbot til Vålerenga

NFF har delt ut bøter igjen, denne gang til Rosenborg, Brann og Vålerenga. Vålerengas bot skyldes seks bluss i kampen mot Molde 24. november. Ved to anledninger skal klubbens supportere ha antent bluss i løpet av kampen. Det er fjerde gang i løpet av 2019-sesongen at klubben sanksjoneres for ulovlig bruk av pyroteknikk, og utvalget har bestemt at en bot på 50.000 kroner er en passende, skriver NTB.

Vålerenga i dag

Fundere på følgende: Han tok Odd til 4. plass i 2019, 9. plass i 2018, 6. plass i 2017 og 3. plass i 2016. Er han rett mann for Vålerenga?

 

 

 

Legg igjen en kommentar