Dagboka fredag 17. januar 2020

Vi har ikke hørt en pip fra klubben angående trener, mens media fortsetter å gjette hvem som blir den nye sjefen i klubben. Noen har sikkert sittet med stetoskop mot veggen til styret og har litt mer peiling på hva som ønskes.  Vi blir overrasket om det blir noen andre enn de rundt hundre som … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. januar 2020»

Vi har ikke hørt en pip fra klubben angående trener, mens media fortsetter å gjette hvem som blir den nye sjefen i klubben. Noen har sikkert sittet med stetoskop mot veggen til styret og har litt mer peiling på hva som ønskes.  Vi blir overrasket om det blir noen andre enn de rundt hundre som står på lista til nettavisene.

Dagboka er opptatt av det, men akkurat nå er vi mest opptatt av årets kamper for herrelaget.

Treningskamper

Første planlagte treningskamp er mot Mjøndar’n ute i Viken lørdag 25. januar. Normalt hadde vi nok vært lunkne til å se denne kampen, men siden denne vinteren har vist seg å være overraskende fotballvennlig med tanke på vær og temperatur blir alt mye mer interressant. I tillegg regner vi med at klubben har signert ny trener innen den tid og er selvsagt jævlig spente på hvordan det utarter seg. Kampen spilles 16:00

Fredag 6. mars er det det Godset borte klokka 12:00. For deg som har lunsj i Drammen.

Fredag 13. mars kommer Odd på besøk til Valle. Kampen starter klokka 13:00. I visse bransjer er dette etter arbeidstid på fredager. Hvorfor ikke ta fredagspilsen etter den?

Lørdag setter Kåffa seg på 23-bussen og stikker ned en tur. Kampen spilles klokka 13:00

Treningskampene avrundes med Sarpsborg borte lørdag 28. mars klokka 12:00

Eliteserien

I årevis har vi supportere skrevet, ropt og krevd at fotball skal spilles i helga og nå later det til at NFF har hørt budskapet og lagt til rette for det. Hvertfall litt.

Første runde spilles lørdag 04.04 klokka 18:00. Det høres ut som gode greier. Denne sesongen kræsjer ikke første runde med kollenlørdagen. Det i seg selv er verdt å sende litt skryt til forbundet. Bra folkens!

Allerde andre runde spilles riktig nok en mandagskamp (13.04 18:00), men det gjelder alle og grunnen er så enkel at påskeharen har vært på besøk og folk har dratt på hytta i helga. Mandagen er rød og er dermed innafor. Bra!

Runde tre er det Vålerenga som åpner ballet og spiller rundens første kamp. Lørdag 18.04 møter vi Odd hjemme.

Fjerde runde er en standard eliteseriekamp. Den vises ikke på fjernsynet og spilles dermed søndag 26.04 klokka 18:00. Hjemme mot Godset.

Femte runde er onsdagskamp. Sånn går det når man kun har kamper i helga. Da må man vike i blant. Bortekamp mot Rosenborg der altså. 29.04 klokka 18:30

Noen dager seinere er det klart for lørsdagskamp. Normalt begynner det å lukte litt sommer på denne tiden av året og med det kommer utepilsen. Vi møter Ålesund 02.05 og satser på at stolene er satt ut på Øst.

Runde sju er lørdagskamp borte mot Stabæk kun en kort t-banetur unna. 09.05 klokka 18:00.

16. mai er det noen som feilaktig hevder er fotballens nasjonaldag. Selv om vi er uenige er det en grei dag å dra på kamp tross alt. I år faller 16. mai på en lørdag. Vi spiller hjemme mot Sarpsborg 08.

Runde ni er en søndagskamp og siden Vålerenga er et av de mest populære lagene å vise på TV, spilles den klokka 20:00. Datoen er 24.05 og det hele skjer i Kristiansund.

Torsdag 29. mai er det Bodø/Glimt som venter. Dette er torsdagen før pinse, men det er arbeidsdag på fredag. Hvorfor denne ikke spilles fredag har kanskje noe med ferieplanene til folk?

Mellom runde ti og ellve er det EM i fotball og dermed en måneds pause.

Selv om det er en bitteliten sjanse for at Norge faktisk kvalifiserer seg til dette mesterskapet har ikke NFF trua på at landslaget kommer til å spille noen finale. Runde tolv spilles nemlig på fridagen mellom gruppespill og åttendelsfinale. Fredag 26. juni klokka 19:00. Hjemme mot Mjøndalen. Når vi tenker over det har det kanskje ikke noe å si. Hvor mange spillere fra eliteserien er det egentlig på landsen?

NFF presser også inn en kamp før kvartfinalene og onsdag 1. juli vi må dra til Sandefjord. Bra! Når vi først må ned dit er det herlig at det skjer midt på sommeren. Sandefjord er en by som kjip store deler av året, men kan glimte til å være helt ok i sommermånedene. Vi ser frem til å ta et glass nede på kaia før og kanskje etter kamp. Husk solbriller!

5. juli, mellom kvarten og semien i EM, tar sørlendingene turen til Oslo. Det er søndag klokka 18:00 det.

Om du av en eller annen syk grunn finner regner en tur til Bergen som noe positivt ligger alt til rette for dette dagen før finalen i EM. Lørdag 5. juli klokka 20:00

Det var lista over alle beramma kamper frem til sommeren. Mye snaks her. Vi merker oss at Vålerenga har fått en del lørdagskamper som seg hør og bør. Det betyr litt ekstra kos og mindre stress, men også litt vanskeligere å legge til andre helgedekkende aktiviteter. Vi merker oss også at NFF mener at onsdag er helg.

Alt i alt har ting blitt bedre. Fortsett sånn!

Selv om det ikke er helt sikkert når kampen spilles er det også verdt å nevne at borte mot Start er satt til 9. august. Sånn blir det sørlandsstemning av! Alt ligger til rette for en tur på stranda, i dyreparken og avslutte dagen med fotball. Vi stikker og hilser på sjiraffen!

Overgangs-greier i Eliteserien

Det er en del spillere som har forsvunnet ut for Vålerenga Herrer Elite. Fitim Azemi (Stabæk), Efraín Juárez (kontrakt utgått), Pierre Kanstrup (Sønderjyske, Danmark), Mohammed Fellah (kontrakt utgått), Mayron George (tilbake til FC Midtjylland, Danmark etter lån) og Christos Zafeiris (Grorud). Fridjonsson og Carvalho har kommet tilbake etter låneoppholdene sine, men vi tror ikke de er med i Vålerengas planer framover.

Den eneste overgangen vi syns er underlig er Fitim Azemi si. Vi skulle gjerne beholdt han videre. Han viste gode takter i oppholdet i Tromsø, og med ny trener kunne det kanskje blitt noe. Det kan dog være han hadde en god lønn, og vi derfor sparer en del på å selge han nå.

Det har gått rykter om Herolind Shala og Kristoffer Klaesson. Vi syns det er særdeles trist om Klaesson forsvinner, og det er tilnærma katastrofe om Shala forsvinner. Vi vil ikke være de som dytter rykter, men noen ganger må vi lene oss gjennom vinrankene. For det som visstnok sies, og igjen, dette er ikke noe offisielt og kun rykter, er at garderoben led som følge av dårlig styring og dårlig resultater.

Vi får håpe at det løses med ny trener…

Spekulasjoner

Og da må vi jo spekulere litt. VPN-redaksjonen hadde kanskje håpa på at klubben skulle hanke inn Mikke Stahre men han gikk som vi nå vet til Øst.. Viken. Hvorfor? Det vet vi ikke, men vi velger å tro at det er fordi Mikke er fra Stockholm og Sarpsborg kaller seg for 08. Noen burde kanskje fortalt han at det ikke er det samme.

Derfor har blikket flytta seg litt lenger vest. I Skien sitter det en fyr som ifølge TV 2 er klar for å flytte på seg. Han vi snakker om er Dag Eilev Fagermo. TV 2 mener å vite at Fagermo står på lista til Vålerenga. Det behøver du strengt talt ikke være rakettforsker, sportsjournalist eller noe annet høytsvevende for å skjønne – det holder å være supportere som oss.

Det som er spennende er det Fagermo sier om veien sin videre:

– Vi var sjette best i Europa i fjor når det kom til bruk av egenutviklede spillere. Så er spørsmålet: vinner du med den filosofien i et lite område som det Telemark er? Jeg er inne i siste kontraktsåret, så jeg legger ikke skjul på at skal jeg trene en større klubb en gang, så må jeg gjøre det snart, sier Fagermo til TV 2.

Og han følger opp med:

– Det er hovedstaden. Det er kanskje bare Rosenborg som har samme potensialet i Norge. Det er en historie der. Det er Klanen. Det er mange ting som gjør at Vålerenga har sterk interesse for mange trenere, sier Fagermo.

Om ikke det høres ut som en jobbsøknad så veit ikke vi.

En som ikke blir trener i Vålerenga er Bodø/Glimts Kjetil Knutsen. I en dramatisk overskrift kan VG fortelle oss at «Bodø/Glimt-sjefen takket nei til Vålerenga». Vi gidder ikke lenke til den engang. Du kan få inntrykket av at Vålerenga har kommet med et jobbtilbud, men det har de altså ikke. Dette blir oppklart et stykke ned i artikkelen – så langt ned at de fleste har lukket fanen for lenge siden.

«– Vi har startet intervjuprosessen, har hatt et par intervjuer, og ønsker å ha ett eller to til. Det er veldig viktig å si at Kjetil ikke har fått noe jobbtilbud av oss. Vi spurte Bodø/Glimt om vi kunne få snakke med Kjetil, og fikk beskjed om at han ikke var interessert. Det er overhodet ikke slik at vi har tilbudt ham en jobb, slik det fremstår» sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen til VG.

Det ville vært tjenesteforsømmelse om klubben ikke henvendte seg til Glimt, men det er altså ikke sånn at Knutsen har takka nei til en jobb.

Vålerenga i dag

Det er snart tid for quiz på Bohemen!

Legg igjen en kommentar