Dagboka dag søndag 19. januar 2020

Hockeygutta vant og fotballgutta har dratt til Kypros. Dagboka mener folk i Vålerenga ikke lenger står sammen og kjemper og vinner til slutt. Sutring har blitt det nye Vålerenga. Media fortsetter å skrive om mulige Vålerenga-trenere, og de vil helt sikkert fortsette med å prøve å få folk i Vålerenga til å snakke om hvem … Fortsett å lese «Dagboka dag søndag 19. januar 2020»

Hockeygutta vant og fotballgutta har dratt til Kypros. Dagboka mener folk i Vålerenga ikke lenger står sammen og kjemper og vinner til slutt. Sutring har blitt det nye Vålerenga.

Media fortsetter å skrive om mulige Vålerenga-trenere, og de vil helt sikkert fortsette med å prøve å få folk i Vålerenga til å snakke om hvem de vil ansette. Og folk som jobber i media leter konstant – akkurat som mange Vålerenga-fans – etter ting å «ta» folk i Vålerenga for. Når ble det galt å selge en spiller til Bundesligaen liksom?

Denne dagboka har lyst til å gi ros til sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen for hvordan han faktisk håndterer mediene som maser rundt ny trener. Jørgen stiller opp og svarer selv om media veit at han ikke kan og ikke vil si noe om det de faktisk vil ha svar på, likevel velger media å kjøre på med å publisere nye spørsmål (eller egentlig de samme) som de bare kan få intetsigende og kjedelige svar på. Det rare er jo at de faktisk gidder å publisere svada!

Dagboka har ingen aning om Jørgen faktisk gjør en god jobb i å finne ny trener, for det skal være pottetett i det arbeidet, og det klarer faktisk Vålerenga. VPN skjønner at det er gøy for folk i Bodø å lekke når de endelig får snakke med rikspressen om at Vålerenga spurte om å få en prat med treneren deres. Slike formelle henvendelse til «klubben først» er faktisk å følge regelboka, så når Bodø/Glimt velger å fortelle det til hele verden i etterkant, er det bare dårlig stil av dem.

Noen ganger er det bare vanskelig å holde på en hemmelighet. Endelig var det den kule i klassen som sa noe hemmelig til deg, men au, du svikta igjen ass.

Sutring i Vålerenga

Petter Myhre er intervjuet i Dagsavisen, og han mimrer tilbake til 2006/07 da han selv var fersk trener i klubben etter å ha rykket opp som assistent:

– Fra egen erfaring vil jeg si at VIF kan være en ensom klubb. En uoversiktlig klubb, som mange mener noe om. Du er ikke bare en trener i Vålerenga, det er politikk der også. Hadde det vært sånn at du bare var trener på feltet, ville det vært enklere. Slik er det ikke. Du må være en leder også.

– Det er mange som mener noe om Vålerenga, spesielt når det går dårlig. Blir det mange nok av dem, og folk inni klubben begynner å lytte, blir det ekstremt vanskelig å lykkes over tid. Det er positivt at mange mener noe, for all del, men utfordringen i VIF er ofte at mange mener noe om ting de ikke kan noe om. Og når nok folk mener noe over tid, blir det til slutt sett på som en sannhet, sa Myhre til Dagsavisen.

Ikke overraskende anbefaler han klubben å ikke gå for en fersking!

Dagboka mener dette er Pauli ord – eller reine ord for penga. Dette med fersking får klubben finne ut av, men dette med at sykt mange mener noe er spot on. Dagboka har registrert at i det siste halve året i Vålerenga-land har det stort sett handlet om å slenge dritt om et eller annet i eller rundt klubben. Resultatene er jævlige, treneren suger, drammensfolka må vekk, alt er faan meg på trynet og du verden så jævlig mye bedre alt var før. Den kulturen er et stort problem for Vålerenga.

Mange liker å si at de betaler sesongkort og billett (mange gjør vel ikke det en gang, ikke er de på stadion heller), derfor har de rett til å kritisere alt ved klubben, og gjerne i sosiale medier. Vekk med overbetalte innflyttere som ikke har filla peil på å styre en klubb som Vålerenga, lenge leve meg som sitter i sofaen og «støtter klubben» med evig sutring.

Vi står sammen og kjemper og vinner til slutt er faktisk bare et vagt og fint minne i Vålerenga-land. I virkeligheten står vi sammen og sutrer og taper.

[poll id=»247″]

Kypros

Det er Asker-mannen Haakon Lunov (37) som nå styrer Vålerenga-treningene (du veit han med bachelorutdannelse i «science & football»  ved John Moore University i Liverpool, og som da var tilknyttet i junioravdelingen i Everton). Han har tatt med seg 26 spillere til Kypros. Fire av de 26 spillerne er fra rekruttlaget.

I et intervju med Dagsavisen sier han:

– Torsdag målte vi fettprosenten på alle spillerne etter ferien, og samtlige fikk godkjent. De er på stasjonen. Nå handler det om å få opp intensiteten, sa han til Dagsavisen (bak betalingsmur).

Gutta kommer tilbake på fredag og skal spille treningskamp mot Mjøndalen på lørdag.

Samúel Kári Friðjónsson

Bundesliga-klubben SC Paderborn 07 har faktisk kjøpt Samúel Kári Friðjónsson. Riktignok er de sist i den tyske ligaen, likefullt er det den tyske Bundesligaen vi snakker om. Ingen har vel egentlig trodd at islendingen skulle spille for oss i 2020, og ingen av oss vanlige supportere veit antagelig hva som har skjedd mellom spiller og Vålerenga. Nå er saken løst og forhåpentligvis fikk vi noen penger for han.

Folk der ute elsker å finne noe å pukke på. Skal du jobbe i media må du ha behov for å leite etter sitater som kan vri og vrenges på slik at du kan klare å få noen til å fremstå som dust. Jippi. Så kommer det alltid en kollega eller to (hei Vegard og Joacim) som etterpå kan klø ryggen din og bekrefte ditt verdensbilde. Halleluja!

The Clash synger om sånne ting: He who fucks nuns will later join the church!

Erik Israelsson

– I sommer fikk jeg beskjed om at klubben ønsker å satse på yngre spillere, spillere med Oslo-tilknytning, i tillegg til andre utenlandske spillere. Det er én av årsakene til at jeg fikk lite spilletid. Nå er jeg tilbake i Oslo for sesongoppkjøring her, sier Israelsson til Fotbollskanalen.

Og med en sånn uttalelse er det vel ikke grunn til å bli overrasket om også Israelsson forsvinner før seriestart i april. Han så litt lovende ut innimellom, men det kan ikke være mange som gråter over å se han forsvinne med tanke på det han faktisk viste utpå banen. For førstelaget. Men gode holdninger har han, så lykke til!

Vålerenga Ishockey

3-2-seier over Lillehammer var deilig. Vårt Oslo har fint reff her. Vi vant skuddstatistikken 30-18, så selv om vi ble kjørt på slutten, var dette fortjent. Dagboka var ikke der og kan bare lese ut av tallene fra kampen, men dagboka fikk med seg at Jørgen Karterud er bra å ha på laget igjen. Jørgen er klasse. Vårt Oslo skriver at Lillehammer presset på og tok selvsagt ut keeper og satset alt det siste minuttet, men vi sto imot!

Tallene etter en titt på tabellen sier uansett at vi scorer for lite. Ja, vi er på femte plass (en kamp mindre spilt enn Lillehammer på tredje), og det er bare tre poeng opp til tredje plassen. Men 93 scoringer på 33 kamper er faktisk bare fire mål flere enn Narvik, og det holder ikke.

Sluttspillet starter i midten av mars, så det er mye som kan forandre seg her. Det som er sikkert er at vi neppe vinner grunnserien denne sesongen.

Vålerenga i dag

Vålerenge Elite U21 spiller i dag toppkamp borte mot Stavanger Oilers. Det skjer i DNB Arena kl 12. Det kan bli tøft. I går møttes også lagene der, og da ble det 0-8-tap. Vålerenga leder fortsatt serien med tre poeng foran nettopp Oilers, men vi har en kamp mer spilt. Ellers blir det vel Øst eller Bohemen for å få med seg engelsk ball kl 1730.

 

Legg igjen en kommentar