Dagboka mandag 6. januar 2020

Ronny Deila reiser til New York. Hvem bør bli vår nye trener? Jørgen Isnes, Lars Bohinen, Marti Cifuentes, Dag-Eilev Fagermo, Åge Hareide og Haakon Lunov. VPN aner ikke om disse navnene står på blokka i Vålerenga, og dagboka har egentlig ingen sterk formening om hvem av dem som er riktig for oss akkurat nå, men … Fortsett å lese «Dagboka mandag 6. januar 2020»

Ronny Deila reiser til New York. Hvem bør bli vår nye trener?

Jørgen Isnes, Lars Bohinen, Marti Cifuentes, Dag-Eilev Fagermo, Åge Hareide og Haakon Lunov. VPN aner ikke om disse navnene står på blokka i Vålerenga, og dagboka har egentlig ingen sterk formening om hvem av dem som er riktig for oss akkurat nå, men dagboka registrerer at disse navnene nevnes hyppigst.

Jørgen Isnes signerte i november ny kontrakt med Kåffa – ut 2020 – men Ronny signerte også nettopp ny kontrakt, så det trenger ikke bety noe. Jørgen har også sagt at han er keen på å trene en klubb i eliteserien, men helst KFUM Oslo.

Lars Bohinen er under kontrakt i Aalesund FK, men regnes av mange som den riktigste kandidaten, men akkurat det er vel basert på en del følelser. Følelser sier at siden han i flere perioder har vært innom Vålerenga kjenner han kulturen best. Lars har uansett hatt sine opp- og nedturer i Distrikts-Norge med Sandefjord og Aafk, så han bør ha lært såpass at han kan ta nye steg med Vålerenga. Forhåpentligvis.

Fagermo er Fagermo. Lett å mislike når du ikke heier på den klubben han leder, men også såpass breial og fotballfaglig sterk at han selvsagt må nevnes. Ikke dagbokas favoritt, men 52-åringen har faktisk trent Odd siden 2008. Det må da kvalifisere til noe.

Marti Cifuentes har trent Sandefjord siden mai 2018. Spanjolen har gått Cruyff-skolen og er tilhenger av totalfotball. – Vi vil rykke opp. Jeg ønsker at vi skal være et lag ingen vil møte, som blir bedre for hver uke, sa Cifuentes før 2019-sesongen – og han holdt ord. Sandefjord rykket opp. Han har trent flere spanske klubber på lavere nivå, og vært innom Ajax og Millwall hvor han hadde mindre trenerroller.

Åge Hareide fikk ikke fornyet kontrakten med Danmark og er dermed et navn som alltid vil være aktuelt i Norge. Aberet er jo at han ikke er ledig før etter EM, men den som venter på noe godt osv. Hareide kan fort bli dyr, men han har tidligere sagt på spørsmål om hva han tenker å gjøre etter mesterskapet at «alt er aktuelt» hva angår ny jobb. Vålerenga er jo et hett brand i Norge, men tør han å ta utfordringen? Ikke mange lykkes i Vålerenga.

Haakon Lunov ble hentet til Vålerenga va Ronny og er det «billige» alternativet. Han var sammen med Ronny både i Celtic og Godset, og har avtale med Vålerenga ut 2020. 37-åringen er nok godt likt også av Jørgen Ingebrigtsen. Haakon var også toppspillerutvikler i Odd.

[poll id=»246″]

 

En kommentar til «Dagboka mandag 6. januar 2020»

Legg igjen en kommentar