Dagboka fredag 13. desember 2019

Er alle enige om at sesongen er over nå? Vi er relativt sikre på det hvertfall. Vi må dog innrømme at vi har gått på smellen før. For oss er sesongen over når Vålerenga har spilt siste match sida vi ikke bryr oss nevneverdig om andre lag der ute. Trodde vi. Karamellen som ikke blir … Fortsett å lese «Dagboka fredag 13. desember 2019»

Er alle enige om at sesongen er over nå? Vi er relativt sikre på det hvertfall. Vi må dog innrømme at vi har gått på smellen før. For oss er sesongen over når Vålerenga har spilt siste match sida vi ikke bryr oss nevneverdig om andre lag der ute. Trodde vi.

Karamellen som ikke blir mindre

Når er det man skal gi seg før skadefryd slutter å være sjarmerende? Er det kanskje noen som spør seg i disse dager.  Når skal fyren på jobben, han som insisterer på å kjøre hver dag, opptar to parkeringsplasser, har et lemfeldig forhold til hygiene, stiller uironisk i G-Star-antrekk og avslutter annenhver setning med «hæhæ»? få være i fred? Når skal hu dama med leopardbukser, akrylpelsvest og reiseblogg fra Aya Napa slippe å høre dine meninger om hvorfor det gikk til helvete?

Vi gir det noen måneder til.

Som om ikke LSK-supportere er miserable nok fra før har vi sett og mottatt tips på hvordan vi kan bidra til å gjøre livet enda surere.

  • Gratuler dem med første seier siden august
  • Send linker av typen «Visit Hamar» på epost
  • Meld dem inn i Obos
  • Plant et Vålerenga-flagg på skrivebordet deres
  • Plant et Lillestrøm-flagg på ditt eget
  • Spill «The Connells – ’74-’75»

I tillegg til dette kan man gjøre mye gøy ved å bruke Obos-bladet som rekvisitt. Kun fantasien setter grenser. Del gjerne dine tips.

Tre år til Ronny

Å forlenge kontrakten med Ronny var et litt overraskende, men likevel ikke så veldig overraskende trekk fra de som driver med styr og stell i klubben. Og mottakelsen har som både de og oss regna med, fått reaksjoner i sosiale medier. Noen mener det er flott med mens andre mener det er det verste som kunne skjedd, at det nå venter nedrykk og at verden ikke står til påske.

VPN velger å være positive med et stort men: At vi i det minste ser konturene av noe som kan lykkes i løpet av relativt kort tid.

Det er flere grunner til at vi gir det en sjanse. For det første er det å leite etter en ny trener en vanskelig jobb og vi veit av erfaring at det ikke trenger å bli noe bedre.

For det andre kan vi håpe at det skaper stabilitet. Det viser at klubben ikke gir opp og velger en kortsiktig og enkel utvei.

For det tredje mener vi at de folka som har fått oss inn i denne ulykka faen meg skal løse det også.

Ved siden av å skrive ny kontakt med Ronny presenteres også en plan for fremtiden. Vi har riktig nok hørt mye av det før, men om det skulle lykkes kan det faktisk bli veldig kult og med litt teft skape både suksess og penger i kassa.

Fremover skal det satset på lokale talenter fremfor å hente inn leiesoldater. Vålerenga skal bygge et lag basert på egenutviklede unggutter og lokale helter fra østlandet. Det skal være kontinuitet tenkes langsiktig. Det siste har vi hørt tidligere, men denne gangen virker det kanskje litt mer genuint? Nå snakkes det hverfall ikke om nordisk storhet og Champions League. Vi tar heller 11 lokale profiler med hjertet på utsida drakta og en sjetteplass, enn tomme ord og utenlandske spillere som kun ser Vålerenga som et springbrett til høyere divisjoner.

Hvertfall om det ender med samme plassering.

Det sagt er det viktig at det gjøres noen gode taktiske moves på overgangsmarkedet, både for å skape engasjement OG fordi en tropp alltid vil trenge litt ny konkurranse og utskiftning fra sesong til sesong.

– På banen skal Vålerenga være et angripende lag, med masse energi. En sterk ledergruppe skal sette en standard hver eneste dag, i garderoben og på banen. Vi har rollen som utfordrer, og skal utfordre de andre lagene i Eliteserien som et angripende, ungt Oslo-lag!

Store ord fra sjefen.

Papira er uansett underskrevet så får vi heller ta noen oppsummeringer og evalueringer underveis. Med Ronny. På pub. Uten media og uten at det kreves at deltakere er medlem av klubben.

Vålerenga i dag

Vi tar en fredagspils på et Vålerenga-vannhull. Noen stikker på quiz på Bohemen. Vi ser også ut av vinduet og tenker at om to år spilles VM-semifinale rundt denne tiden.

Siden det er fredag tar vi til slutt med dette IK Start-stikket mot facistene på Åråsen.

 

Legg igjen en kommentar