Dagboka mandag 9. desember 2019

Viking ble norgesmestere på en svært billig straffe, og med det var fotballsesongen 2019 historie. Dagboka tar en liten oppsummering av året og lurer veldig på hvor stor bot forbundet gir seg selv som kamparrangør for blussing på Ullevaal stadion. Gutta har nå ferie fram til 13. januar, og med seg på ferie har de … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9. desember 2019»

Viking ble norgesmestere på en svært billig straffe, og med det var fotballsesongen 2019 historie. Dagboka tar en liten oppsummering av året og lurer veldig på hvor stor bot forbundet gir seg selv som kamparrangør for blussing på Ullevaal stadion.

Gutta har nå ferie fram til 13. januar, og med seg på ferie har de en skreddersydd treningsplan. Vi får håpe ferien på litt over en måned gjør underverker.

Hva er problemet i Vålerenga? Ronny Deila? Drammen? Feilkjøp? For uinteresserte spillere? Det blir mye drittpreik når resultatene uteblir, sånn må det nesten være når du lever av og for resultater. Men det er viktig å huske at det er ikke bare Vålerenga som sliter i norsk fotball.

Dagboka tror ikke det hadde hatt så mye å si på engasjementet rundt Vålerenga dersom klubben ble styrt av noen fra Oslo, eller trent av en fra Oslo. Det virker som om lufta har gått ut av hele eliteserien. Mye av det manglende engasjementet skyldes forhold som ikke Vålerenga kan gjøre så mye med. Jada, med flere seire ville det dukket opp «noen flere» tilskuere på hjemmebane, men problemet handler mer om forvaltningen av fotballen og eliteserien i Norge.

Alle lag sliter med å skape entusiasme og engasjement. Det er glisne tribuner over alt, og spiralen er nedadgående.

Dagens situasjon går tilbake til NFF og deres visjoner. 16-lagsserien er hjertebarnet til Høgmo og Semb. Det er ingenting som tilsier at de skal ha kompetanse på slikt. Medieavtalen med Discovery er også drepen for engasjementet. Det hjelper ikke å gjemme bort kamper og annet redaksjonelt stoff på kanaler som omtrent ingen ser på. Medieavtalen gir mye spenn til NFF og Norsk Toppfotball, men den kaldkveler serien. Det samme gjør antall lag. Nå har kvinnefotballen gjort noe med det, og bli ikke overrasket om dette kommer som tema etter hvert.

Samtidig dundrer konkurrentene til Discovery på med mer ettertraktede ligaer. Premier League har vel ikke svekket sin posisjon i Norge etter at TV2 kunne fokusere på å bygge ligaen opp og Solskjær overtok som manager. Nå er også spansk fotball interessant på grunn av Martin Ødegaard, og går Haaland snart til RB Leipzig vil «fotballelskere» få nok et liksom-produkt å følge med på.

Hvem bryr seg egentlig om Champions League før sluttspillet starter? Alle veit jo at alle kanonene kommer videre fra gruppespillet, så nå er folk så bortskjemte at det er bare en mulig Haaland-scoring mot Liverpool som kan skape interesse. Pinlige greier.

Vålerenga trekker ikke mindre folk fordi Jørgen Ingebrigtsen snakker som at han skulle eie en sjark eller fordi treneren er fra Porsgrunn. Vi har flytta hjem i egen stue og stemningen er bortimot like flat som i Trondheim, Bergen, Stavanger osv. Ingen klubber er tjent med å jobbe isolert med egne problemer da løsningen neppe ligger i klubbene.

Vålerenga trekker ikke folk fordi folk har andre ting å gjøre og fordi folk syns norsk fotball er rævva. Når folk snakker om norsk fotball så sammenligner de ikke med svensk fotball, de sammenligner med tysk og engelsk. DET er problemet.

Ingen enkle løsninger
Dagboka har ingen enkle løsninger på noe. Poenget er at problemet er større enn Vålerenga, likevel må Vålerenga fokusere på det de faktisk kan gjøre noe med. Sjappa var storveis da den lå rett ved Bohemen. Skal klubben ha en medieavdeling, så må de ha en medieavdeling. Hva skjer der nå? Og gjenopprett et gjensidig samarbeid med Klanen. Gi dem (og gjerne Ikaros) observatørplass i styret.

2. divisjon avdeling 1

Våleenga 2 sine motstandere i 2020: Alta, Senja, Tromsdalen, Fløya, Eidsvold Turn, Moss, Fredrikstad, Kvik, Hødd, Brattvåg, Kjelsås, Florø og Skeid.

Vålerenga i dag

Tja. Det ser ut som alt ruller videre som i 2019. Hva tenker du om det?

[poll id=»245″]

Legg igjen en kommentar