Dagboka onsdag 4. desember 2019

En tidligere Lyn-spiller mener noe tøys om Klanen. Det beklager vi. – Jeg håper Vålerenga rykker ned, jeg. Jeg håper de driter seg skikkelig ut i år. Jeg sitter her og kjenner skikkelig hat. Jeg håper de rykker ned. Mitt største ønske er at de rykker ned. Jeg har vokst opp med et skikkelig hat. … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. desember 2019»

En tidligere Lyn-spiller mener noe tøys om Klanen. Det beklager vi.

– Jeg håper Vålerenga rykker ned, jeg. Jeg håper de driter seg skikkelig ut i år. Jeg sitter her og kjenner skikkelig hat. Jeg håper de rykker ned. Mitt største ønske er at de rykker ned. Jeg har vokst opp med et skikkelig hat. Jeg liker ikke ordet hat, men er det én gang jeg har lov til å si hat, er det med Vålerenga.

Dette er ikke ordene til en tilfeldig fotballsupporter ligg full på egne følelser og alkohol. Dette er ordene til fotballprofil og Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen, sitert i Aftenposten januar 2018. Under et år etterpå sier den samme Hansen, denne gangen på egen Twitterkonto, følgende etter at Klanen har blitt tildelt pris for årets supporterhistorie:

– Tross en god historie, synes jeg ikke det veier opp for den grove hetsen som de ga Therese Sessy Åsland under cupfinalen. Ikke tok Klanen særlig avstand fra det som skjedde heller, men uttalte seg på en måte i mediene om saken, der vi indirekte så at de mente hun fortjente, «når hun feiret på den måten.» Dette er rett og slett skuffende dårlig og lite gjennomtenkt. Vi skal ikke hylle mobbere og organisasjoner som maner til dårlige holdninger og hets i samfunnet.

Som de fleste har fått med seg kom Sotahjørnet med tidenes mageplask av en kommentar på Twitter under cupfinalen : «- Da er det ingen bønn. Therese Sessy Åsland: Du er for feit til og kalles toppidrettsutøver!»

Uttalelsen fikk mye motbør fra både andre Vålerengasupportere og klubben, noe som førte til at Sotahjørnet fjerna meldinga fra Twitter. Og det skulle jo bare mangle, men med den røyk og alle påpekninger om at dette skuddet gikk langt over mål. Klanen, ved Erling Rostvåg, tok avstand fra meldinga fra Sotahjørnet gjennom TV2 og skal også ha kontakta Sessy direkte. Klanen går altså i rette med enkeltsupportere.

Caroline Graham Hansen for Norge mot Belgia i 2013
Her er Hansen i aksjon for Norge i 2013. Det beklager Belgia. (Foto: Eivind Hauger)

I stedet for å applaudere dette og skyte på Sotahjørnet hevder altså Barcelona at Klanen skal ta seg sammen og ikke fortjener noe som helst. Vålerenga på nett (fullstendig uavhengig av Klanen og Vålerenga idrettsforening) synes selvsagt det er gøy at Barcelona følger med på hva er norsk supporterklubb bedriver dagene sine med. Allikevel registrerer vi at selv Barcelona klarer å signere en spiller som på under et år greier å gå fra fult hat og mobbing til å moralisere over organisasjoner som «maner til dårlige holdninger og hets i samfunnet». Hansen er ikke noe annet enn en fullrigga drittsekk hvis fremste egenskap er å kunne knyte egne skolisser.

Dette beklager vi.

Vålerenga i dag

Bohemen annonserer «PL-bonanza». Hva nå enn det er. De vil du skal komme tidlig. Øst og Vertshuset annonserer ingenting, men du veit hva du får om drar dit.

Legg igjen en kommentar