Dagboka mandag 2. desember 2019

Håndball-VM har begynt for damene og Facebook er full av folk som poster bilder av seg selv på ski i Nordmarka. Fotballsesongen er endelig over, og vi klarte å tape i siste kamp borte mot Mjøndalen. Nå skal det evalueres. Sesongen 2019 har ikke vært katastrofe – for katastrofe = nedrykk. Men høstsesongen har vært … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. desember 2019»

Håndball-VM har begynt for damene og Facebook er full av folk som poster bilder av seg selv på ski i Nordmarka. Fotballsesongen er endelig over, og vi klarte å tape i siste kamp borte mot Mjøndalen. Nå skal det evalueres.

Sesongen 2019 har ikke vært katastrofe – for katastrofe = nedrykk. Men høstsesongen har vært så rævva som tenkes kan. 10. plass og 34 poeng er langt, langt unna de forventningene vi hadde i forkant. Ja, de tre sesongene med Ronny Deila har i det hele tatt vært ganske så skuffende. Deila har nå ett år igjen av kontrakten, så hva skjer? Da han ble ansatt sa han følgende til Dagbladet:

– Det har vært to tøffe år i Skottland, og jeg har lært mye. Jeg følte dette var en passende tid å komme tilbake til Norge. Jeg er veldig glad for å vite hvor jeg skal jobbe. Kjetil har vært gjennom en tøff periode her i Vålerenga. Nå er det mer trygghet, folk vet hva som kommer til å skje. Jeg er lite bekymra, dette kommer til å gå bra, sa Ronny før det skar seg mellom han og Reka.

Evaluering

Nå skal det evalueres i Vålerenga, for hvorfor har det gått så til de grader til helvete med A-laget i år? Hva er feil? Og hvem evaluerer sjefene i klubben? Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen har sendt oss disse linjene om hovedtrekkene i evalueringen rundt A-laget:

  • Spillersamtaler med alle spillerne, og spillerevaluering, gjøres før spillerne tar fri fra fellestrening for en periode, og altså da senest 4.desember. Dette startet for to uker siden med de yngste i stallen, pågikk også i forrige uke, og de siste gjennomføres nå.
  • Plenumsevaluering av spillerne gjøres etter siste kamp.
  • Trenerteam/støtteapparat starter evaluering før de tar ferie, og gjennomfører felles og individuell evaluering som sendes til resten av støtteapparatet før jul. Her evalueres både lag, enkeltspillere, støtteapparat og hver enkelt i støtteapparatet, sportslig opplegg og organisering.
  • Hovedtrener og sportslig leder gjennomfører parallelt en mer overordnet evaluering av hele driften rundt a-laget og de prioriteringer/valg som ble gjort i inngangen til året, samt støtteapparat og lag. Denne gjennomføres også gjennom desember.
  • Alle evalueringer av/i trenerteamene gjennomgås i plenum ved oppstart 2020. Alle har da lest gjennom alles evalueringer ved ankomst, og det brukes 2 dager på gjennomgang og avklaringer av de enkeltes tilbakemeldinger og evalueringspunkter både av lag, enkeltspillere, støtteapparat og hver enkelt i støtteapparatet, sportslig opplegg og organisering. Ut fra dette besluttes eventuelle tiltak i den videre driften.

Mange spørsmål

Det er mange spørsmål å få svar på før neste sesong starter, og i denne fasen kommer til å florere diverse rykter. Vi tester ut en del spørsmål på dere.

Daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, har fått mye kritikk, og mange har klistret merkelappen «Prosjekt Drammen» på det Espeseth har ansvar for.

[poll id=»243″]

Når et lag underpresterer stilles det alltid spørsmål rundt treneren. Ronny har hatt ansvaret i tre sesonger.

[poll id=»241″]

Fitim Azemi har vært utlånt til Tromsø i høst, men han har kontrakt med Vålerenga ut 2021-sesongen.

[poll id=»242″]

117.516 betalende tilskuere var innom Intility i år i eliteserien. Det gir et snitt på 7.834 tilskuere per kamp, ned fra 9.180 som var snittet i 2018. Altså nesten 20 tusen færre tilskuere i år sammenlignet med i fjor.

[poll id=»244″]

Når det er sagt er det verdt å merke seg at Rosenborg snittet i 2018 på 16.423 betalende tilskuere og i år hadde de 12.703 i snitt. For å vise at problemet rundt manglende publikumsinteresse er større enn det som skjer på Intility, er det greit å vite ta seriemester Molde faktisk hadde flere tilskuere på sine hjemmekamper i fjor enn i år.

Fotballforbundet

Sesongen har vært ille for Vålerenga, men norsk fotball generelt står i en pøl av problemer. Og den som liksom skal vise vei ut av mørket – altså fotballforbundet – ser ut til å være aliens med tanke på å vite hva som skjer og ikke minst hva de bør gjøre for å løse utfordringene. I går klarte de imidlertid å ta noe selvkritikk, men det skulle jo bare mangle.

Norges Fotballforbund medgir å ha gjort feil da en rekke kamper i bunnstrid og medaljekamp startet på ulike tidspunkter etter pause søndag, skriver VG.

Rosenborg kunne spille på resultat (Odds tap) da laget sikret bronsen, og at Tromsø også hadde muligheten til å spille på resultat. Da laget jaget et vinnermål i sluttminuttene, var alle de andre kampene ferdig, og TIL-spillerne visste at et vinnermål ville gjort nedrykk om til sikker plass.

– Vi tar selvkritikk på dette. I ettertid ser vi at alle kampene burde ha startet på likt etter pause, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til VG.

BitteLillestrøm

Gårsdagen var egentlig bare moro med tanke på en ting for oss som elsker Vålerenga: Andres skuffelser og nederlag. At Ranheim og Tromsø rykker ned er jo rimelig et fett, men litt moro var det jo at Odd klarte å rote bort medalje og E-cup-kvalik (hei, hei Fagermo) og at BitteLillestrøm fortsatt står i fare for å rykke ned.

Og i dette øyeblikk er det klart at Jörgen Lennartsson får sparken i LSK med umiddelbar virkning, før laget skal i kvalifisering om fortsatt eliteseriespill mot Start. Kamper som spilles 7. og 11. desember. Tom Nordlie skal visstnok være kandidat til å overta klubben, og denne dagboka kan bare si: Hahaha!

Vikinghordene

Viking har gjort det bra i ligaen, og de får seg en tur til Oslo til helgen. Men blant fansen sviktes det grovt. Her er et forsøk på beklagelse fra supporterne etter at de har prøvd å rævkjøre sine egne trofaste fans for å bedre økonomien i supportergruppa. Det er så hinsides all fornuft:

Økonomien oppi dette er dessverre kritisk. For å ikke gå på en for stor smell, velger vi selvsagt å få solgt det vi kan, da til kostpris for å få inn det vi kan. Vi er fullstendig klar over at vår modell medførte at noen kjøpte pakker de egentlig ikke hadde behov, og har kjøpt både billetter og turopplegg de ikke trengte, men sto og står inne for at modellen som ble valgt med pakkereiser fremdeles var den riktige når beslutningen ble tatt. Som nevnt, i ettertid med fasiten i hånd, er det tydelig at vi har bommet. Dette legger vi oss helt flate for. Utfordringen nå er om vi skal tilbakebetale for pakker noen ikke har bruk for, for å bytte det inn i bare billett, vil dette påføre VikingHordene enda større økonomiske utfordringer rundt cupfinalen. Vi ønsker derfor å få gjennomført cupfinalen, få solgt mest mulig av våre billetter (som i praksis er på ståfelt!), fullt opp flest mulig av ledige seter på fly og buss, og rett og slett hindre ett økonomisk tap i noe som egentlig skulle sikre vår videre i flere år fremover.

Vi vil i etterkant se på muligheter på hva vi kan gjøre for å kompensere for at folk føler seg snytt, noe som selvsagt ikke var planen eller ønsket. Vi kan eksempelvis prøve å få til en gratistur neste år i forbindelse med en seriekamp. Ingenting kan pr nå loves, men vi vil prøve å få noe positivt ut av dette.

Hele innlegget kan lese her.

Vålerenga i dag

Hva med å sende opp bluss utafor Ullevaal stadion før fotballfiffen samles kl 17 for å feire og dele ut priser osv. Lite å hente for Vålerenga her bortsett fra at Ajara Njoya kan få prisen for årets mål for hennes fantastiske scoring mot Røa.

Legg igjen en kommentar