Første søndag i advent: Årets siste serierunde og årets første julebrev!

Det er første desember og tid for siste serierunde, influensa, marsipangriser, julebord og adventsvers: «Et par stinkende reinsdyr i stallen, og en smålubben nisse i hallen, et iskaldt og snøfullt vær, endelig er siste serierunde og 1. søndag i advent her.» Det er ikke bare VPN-redaksjonen som er mer i førjulsmodus enn fotballmodus om dagen. Det … Fortsett å lese «Første søndag i advent: Årets siste serierunde og årets første julebrev!»

Det er første desember og tid for siste serierunde, influensa, marsipangriser, julebord og adventsvers:

«Et par stinkende reinsdyr i stallen,
og en smålubben nisse i hallen,
et iskaldt og snøfullt vær,
endelig er siste serierunde og 1. søndag i advent her.»

Det er ikke bare VPN-redaksjonen som er mer i førjulsmodus enn fotballmodus om dagen. Det er leserne våre også: Vi har nemlig fått årets første julebrev! Det er så fint, så fint og vi er rause så vi deler det med dere slik at også dere får den kjenne litt på den gode varme fuzzy førjulstemninga (om dere ikke gjør det fra før):

Høystærende VPN,

Her kommer en liten hilsen fra det mørke Vestland, fra tidligere keepertrener Sveinung Økland, stolt innehaver av periodisert æresmedlemskap på VPN.

Tenker nok dere kanskje har (og burde) ha glemt meg, men siden det i dag er omtrent 20 år siden jeg signerte kontrakten med Anders Krystad på brakka, ville jeg gjerne sende dere en hilsen. Det ble starten på tre flotte sesonger (stemmer, 2000,2001,2002) i Norges eneste klubb. Nedrykk og opprykk, sportslig kaos og sportslig opptur, spillere som kom og gikk, og mye rart og spennende skjedde i kulissene. Antagelig omtrent som nå, tenker jeg. Jeg ville aldri vært de åra foruten, og heller ikke alle de fine folkene jeg ble kjent med, ei heller de ikke fullt så fine folkene. Tre år på innsiden av Norges morsomste klubb.

Men nok om det: Jeg fant et lagbilde som jeg sender over til dere – i det minste til arkivet. Det er Vålerenga’s U-gruppe i 2001. Der dukker det nok opp noen kjente fjes, og flere av disse gutta ble ganske ålreite fotballspillere. Sikkert ikke mange som fortsatt er aktive i dag, med unntak av Old Boys i bingoklubber. Fine, greie gutter var de alle som en, og en fornøyelse å bli kjent med.

På lagbildet finner dere:
Fremste rekke fra venstre (eller «fyssta rekkjo frå venstro» som var det offisielle trenerspråket i U-gruppa på den tida): Steven Larsen, Rune Fossum håper jeg, Dejan Skrbic, keeper og goalgetter Stian Straume, Kenneth Hoff, nesten helt sikkert Øyvind Risjord,

Andre rekke fortsatt fra venstre («andra rekkjo): spillerutviklingsmester Danny Sannes, så en kar kan det være Julian Madsen tro?, Sezan Ismajlowski, Yassir Bashir, Daniel Gimenez, Eirik Sæther, Lamin Bojang, den siste bohem Håvard Lunde, matriskongen Jørn Meinert (forøvrig fetter av Vladimir Putin).

Bakerste rekke (fra venstre!!) («bakra rekkjo»): keeperkylling-sjef Sveinung Økland, Tommy Edvartsen, Stian Skaug vel?, Thomas Sæther, Lars Øvrebø, Daniel Cuello, Jonas Krogstad, muskeloperatør Christian Thorbjørnsen.

Jeg har vendt meg av med et liv innen fotballen, men følger fortsatt med på Vålerenga og leser VPN med stor iver. Som sagt, det finnes bare en klubb i Norge, eller som Knut Hamsun burde ha sagt det: «Det var i den tid jeg gikk omkring i Vålerenga, denne forunderlige klubb som ingen forlater før han har fått merker av den..»

Godt mulig jeg har rota det til med navna her, men det skal være sånn omtrent riktig. Forøvrig vant denne gjengen bl.a Norway Cup med 2-1 seier mot Mjøndalen i finalen. En hendelse som forøvrig medførte at Håvard Lunde tapte et veddemål med spillergruppa og pent måtte finne seg i å gå fra Oslo til Vestlandet.

Ønsker dere alt det beste og lykke til neste sesong!

Med beste ærbødige hilsen
Sveinung Økland

Vi har ikke glemt tidligere keepertrener Sveinung (selv om han tror det), VPN-redaksjonen har da tross alt kollektiv hukommelse må vite!

Tusen takk for en nydelig tur nedover minnenes vei og for påminnelsen om at adventstida dreier seg om refleksjon over den tida vi har hatt og den den tida som kommer. Vi trenger mer av denslags.

Kjenner du på at du har noen tanker du vil dele send oss gjerne et lite julebrev du også. Det er jo i tross alt i førjulstida man får siste nytt fra familien sin….enten man vil eller ikke. Adressen vår er som den alltid har vært: kontakt_oss@vpn.no

Legg igjen en kommentar