Dagboka fredag 29. november 2019

Så tenner vi et bluss søndag kveld, vi tenner det for glede. Det står og brenner for seg selv og oss som er til stede. Advent er straks her og eliteserien nærmer seg (endelig) slutten for i år. Vålerenga har «ikke en dritt å spille for» og det er kaldt og mørkt ute på landet. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. november 2019»

Så tenner vi et bluss søndag kveld, vi tenner det for glede. Det står og brenner for seg selv og oss som er til stede. Advent er straks her og eliteserien nærmer seg (endelig) slutten for i år. Vålerenga har «ikke en dritt å spille for» og det er kaldt og mørkt ute på landet. Det sagt blir det likevel en spennende avslutning på serien der halve ligaen kan rykke ned.

Rykker ned

Når man snakker med folk på pubben og rundt vanndispenseren på jobb er det mange som hevder at de ikke lenger bryr seg om Eliteserien og syns norsk fotball er kjedelig, dårlig og mangler profiler og alt det der. Dere veit hva vi mener. Folk som heller setter seg ned i sofaen med lanken på kebaben og ser «vi/oss» (Ett eller annet lag de har sett fra tribunen på guttetur for 15 år sida) mot «dem» (Stort sett Manchester united).

Denne uka har denne dagbokisten lagt merke til at de likevel skuler bort på de norske resultatene. Folk som hevder de ikke ser norsk fotball har starta å bry seg. Hverfall for denne ene runden.

Grunnen til det er enkel; det er jævlig spennende. Seks lag kan rykke ned og ett av dem er Lillestrøm SK.

Så, hva skal til? Og kan det skje uten at Vålerenga taper?

Ja.

For direkte nedrykk må Ranheim eller Mjøndalen vinne. Dersom noen av disse taper eller spiller uavgjort er det kjørt for direkte nedrykk.

I tillegg må Bøffla tape sin kamp mot Sarpsborg. En kamp som forøvrig er av den typen at taperen risikerer nedrykk.

Tippetips:

Rosenborg BK – Ranheim: Borteseier (1-2)

Et nervøst Rosenborg møter et godt over snittet punch Ranheim-lag. En jevn kamp der Ranheim til slutt vinner og berger kvalikplassen. Rosenborg spiller ikke europakvalik neste år.

Molde FK – FK Bodø/Glimt: Uavgjort (1-1)

Molde trenger ikke å vinne, men de ønsker ikke å gå på årets første hjemmetap i siste runde. Bodø spiller for sølv og ære.

SK Brann – Viking FK: Borteseier (0-2)

Et rysta Brann fortsetter der de slapp sist og fortsetter tapsrekka. Riktig nok ikke like ille som sist. I tillegg spiller Vikingarna en god kamp.

FK Haugesund – Odds BK: Uavgjort (2-2)

En kamp på det jevne. Om noen vinner tror vi det er Odd. De er gira på å sikre europaplassen mens Haugesund er rolige og lar dem gjøre det uten det store fuzzet.

Kristiansunds BK – Strømsgodset IF: Hjemmeseier (1-0)

Godset vant så det sang mot Bergen sist runde. Det var pure nedsabling. Denne runden choker dem mens de tenker på nedrykket. Kampen ender med seier til hjemmelaget. Det deles ut minst ett rødt kort.

Tromsø IL – Stabæk IF: Hjemmeseier/Borteseier (2-1 om kampen blir spilt, 0-2 om ikke)

Det er meldt skikkelig ruskevær i nord, og selv om TIL spiller på kunstgress er det ikke sikkert banemannskapet klarer å holde unna tordenværet(!) og snømengden. Om kampen blir utsatt vinner Stabæk fordi TIL blir straffa av de som har satt dem i denne situasjonen i utgangspunktet; NFF. Om kampen spilles vinner TIL med århundrets hjemmebanefordel.

Lillestrøm SK – Sarpsborg 08: Borteseier (3-4)

Den eneste av ukas kamper som spilles mellom to lag som ligger på bunn. Kortversjonen av denne er at den som vinner ikke rykker ned og den som taper trolig rykker ned. Det beste for begge lagene er å ta en råsjans på uavgjort. Her kommer det til å være armer og bein med to lag som kjemper alt de har for å ikke møte Hamarkammeratene neste år. Vi ser for oss en skikkelig batalje der kort og mål blir delt ut i øst og vest. Sarp er bittelitt bedre enn fugla og vinner til slutt. 

LSK rykker ned for første gang siden 70-tallet.

Mjøndalen – Vålerenga: Hjemmeseier (1-0)

Dette er en kamp som kan gå begge veier. Mjørndarn har mye mer å spille for og Vålerenga har mentalt i bakhuet at et tap øker LSKs sjanser for å rykke ned. Her hadde vi mest lyst til å si at Vålerenga vinner 3-1 og sender bønda ned i første. Regn det som vårt andre tips på denne kampen.

Her er alt helt åpent og om de andre resultatene er korrekte rykker stasjonsbygd ned okke som.

PS! Vi ser at vi nok er litt optimistiske med tanke på antall borteseiere, men det er viktig å huske på at dette ikke på noen måte er en normal runde.

Oppsummert:

Sarp, Tromsø og Mørndar’n klarer seg. Ranheim spiller kvalik mens Godset og LSK rykker ned.

Hockey

Kamp mot Narvik på søndag klokka 14:00 på Furuset. Vålerenga kan rykke opp på andreplass.

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen. Fredagspils på Øst eller Vertshuset.

Legg igjen en kommentar