Dagboka mandag 25. november 2019

Når Molde spiller fotball blir det alltid mye fokus på voldtekter og russekort. Landets mest usympatiske lag – med harry folk som skal feire scoring foran motstanderens supportere – skaper alltid dårlig stemning. Banneret på Supportertribunen var altså: Geir hater bluss like mye som Forren elsker russ Unngå skandale finn et land uten utleveringsavtale Blir … Fortsett å lese «Dagboka mandag 25. november 2019»

Når Molde spiller fotball blir det alltid mye fokus på voldtekter og russekort. Landets mest usympatiske lag – med harry folk som skal feire scoring foran motstanderens supportere – skaper alltid dårlig stemning.

Banneret på Supportertribunen var altså:

Geir hater bluss like mye som Forren elsker russ

Unngå skandale finn et land uten utleveringsavtale

Blir heller nummer ti enn å la en voldtektsmann gå fri

[poll id=»239″]

Det er viktig å huske utgangspunktet for hvorfor Molde er så upopulære. TV2 i oktober i år:

Statsadvokaten mener at Babacar Sarr (28) unndrar seg rettsprosessen i Norge. Samtidig er Sarr siktet i en ny voldtektssak, som nå er ferdig etterforsket av politiet i Oslo.

Moldes bidrag i denne saken – hvor deres egen verdifulle spiller altså er dømt til å betale erstatning for voldtekt i den saken og tiltalt for nok en voldtekt – her finner Molde en fiffig løsning. I stedet for å selge for penger blir han fristilt kontrakten og sendt til et land hvor Norge ikke har utleveringsavtale. Slik behandler altså Molde sin spiller som må betale erstatning for voldtekt. De gir han bort og «løser» problemet. TV2 skriver:

I januar i år ble han fristilt fra kontrakten med romsdalsklubben. I februar signerte han for russiske Yenisey Krasnoyarsk. I juni dro senegaleseren videre til Damac FC i Saudi-Arabias toppdivisjon. Norge har ingen utleveringsavtale med verken Russland eller Saudi-Arabia.

Kvinnens forsvarer blir nå ikke ferdig med saken fordi Molde har funnet et smutthull for å redde rævva til sin egen spiller – rett og slett en dirty deal. Advokat John Christain Elden er oppgitt over situasjonen:

– Jeg har gjentatte ganger tatt opp dette med påtalemyndigheten, men har fått til svar at forsvareren og agenten har garantert for at han møter opp, og at det derfor ikke har vært behov for verken varetektsfengsling eller utlysning i utlandet. Jeg legger derfor til grunn at han møter, og tar sin straff, sier Elden til Nettavisen.

Og hvem er denne spillerens agent? Selvsagt sjarmtrollet Jim Solbakken, som på sin side igjen har skjønt at det er lurt å si at han ikke lenger har noe med spilleren å gjøre.

I tillegg har Molde spillere over 30 år som valgte å feste med russejenter i Molde tidligere i år. Det var derfor det flere ganger ble kastet russekort fra Supportertribunen i går da Molde-spillere var i nærheten. VG skrev tidligere i år:

Vegard Forren (31) erkjenner at han var én av Molde-spillerne som ble kalt inn på teppet etter å ha festet med russen tidligere i mai.

Det var altså disse meldingene fra Vålerengas Supportertribune som nissene på Molde-laget ikke likte, og som gjorde at flere av dem følte seg berettiget til å feire en scoring foran motstanderens fans. Hvordan Ohi kan prestere å mene at Vålerenga må rydde i egne rekker fremfor å være opptatt av voldtekter begått av en Molde-spiller, fremstår som ganske patetisk.

– De må tåle en liten feiring, sier han til lokalavisa si. Han har dessverre ikke fått med seg hva som faktisk skjedde og hva han selv gjorde. Han var heller ikke alene om å vise gester til oss, og faktisk skulle minst to spillere hatt gult kort der, selv om det er en detalj.

Ohi fremstår jo rett og slett dum når han i Aftenposten siteres på dette:

– Dette er typisk Vålerenga-fans. De fokuserer heller på andre ting enn at de selv sliter. Det viser at supporterne også begynner å bli likegyldige når de har flere sanger om Molde enn om eget lag.

Eh, skal vi synge nedsettende sanger om kvaliteten på eget lag? I samme artikkel sier du at du blir ekstra motivert av at det synges om voldtektsgutta i klubben din (å nei, du kunne ikke si de forferdelige tingene du hørte om voldtekt til Eurosport i pausen), og at det ikke skjer andre steder enn her. Har du virkelig ikke lagt merke til at veldig mange flere klubber enn Vålerenga har reagert på Moldes oppførsel i voldtektssakene?

Har Ohi i det hele tatt vært tilskuer på en fotballkamp og forstått noe av supporterkultur?

Selve kampen

Molde vinner serien og er landets beste fotballag. Det er et faktum. De utnyttet også sjansene best på Intility i går, og når et lag vinner 4-2 så er det vrient å si at det ikke er fortjent. Det positive var tross alt at Vålerenga var fullt på høyde med motstanderen. Faktisk var vi litt imponert over at Vålerenga sto opp og holdt nivået (med unntak av en kjempeblunder i eget forsvar på 1-2).

Vi hadde skudd i stanga og flere gigantsjanser som dessverre ble misbrukt. Ingen kunne klagd på poengdeling i denne kampen, samtidig som det er sært å snakke om det når du taper 2-4. Men det offensive spillet var bedre enn på lenge, og vi klarte til og med å score på cornere. Det er ikke ofte.

Dessuten hadde Molde en keeper som ikke var spesielt god. Bård Finnes skudd er det mulig å ta. Han likte også å legge seg oppå ballen for å drøye tida når vi ville forte oss å ta corner. Hvorfor er ikke det gult kort?

Ronny Deila ble intervjuet av Eurosport etter kampen:

– Vi har vært veldig ineffektive i hele høst, og det var vi også i dag. Det har vært en skuffende høst etter en fin vårsesong. Vi viste også til tider i dag at vi har et bra toppnivå, men det har svingt for mye og spesielt i høst. Nå blir det godt å få en periode hvor vi får trent oss opp igjen, så får vi slå enda hardere tilbake neste år, sa Ronny.

Vålerenga i dag

Ohi har rett i en ting: Vålerenga kan i dag ta et oppgjør med en tulling som twitret nedsettende om en kvinnelig LSK-spiller. Det er skikkelig lavmål og hører ikke hjemme noen steder. Ellers er det bare å glede seg over at fugla tapte mot Ranheim.

[poll id=»238″]

PS. Wikipedia

Babacar Sarr fikk fortsette å spille for Molde i perioden fra tiltalen ble tatt ut til saken kom opp i retten, noe som ble kritisert av kvinnesaksgrupper.[6] Navnet ble i utgangspunktet holdt hemmelig av media i perioden mellom tiltalen og at saken kom opp i retten, men rivaliserende supportergrupper hengte opp bannere som navnga Sarr. 11 juni 2019 ble Sarr etterlyst internasjonalt for å ikke komme til retten.

 

 

 

Legg igjen en kommentar