Dagboka onsdag 27. november 2019

Snart første søndag i advent og vi venter i spenning på hvilke lag som rykker ned fra Eliteserien. Søndag er altså første søndag i advent. Vi går inn i den tida der julas budskap står i sentrum. Julebord, julekaker, juletretenninger, juleselskap og julegavestress. Alt annet enn nedrykksdrama og medaljestrid i Eliteserien. For serien er ikke … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 27. november 2019»

Snart første søndag i advent og vi venter i spenning på hvilke lag som rykker ned fra Eliteserien.

Søndag er altså første søndag i advent. Vi går inn i den tida der julas budskap står i sentrum. Julebord, julekaker, juletretenninger, juleselskap og julegavestress. Alt annet enn nedrykksdrama og medaljestrid i Eliteserien.

For serien er ikke over før til helgen. Og cupfinalen, for de litt spesielt interesserte, er helgen etter. Andre søndag i advent.

Vi snakker starten av desember. Meteorologisk institutt melder via Yr.no minusgrader og snøfall over store deler av landet. Banemannskapet gleder seg sikkert allerede på Åråsen, i Mjøndalen og i Tromsø.

NFF virker allerede nå handlingslammet og ute av stand til å ta til seg kritikk. Til Aftenposten sier en av NFFs beste tåkefyrster, konkurransedirektør Fisketjønn, at alle kampene skal gå samtidig og at det er klubbenes ansvar å sørge for at så skjer.

– Klubbene må gjøre tiltak på egen stadion så kampene kan gå. Da må reservearena vurderes. Det aller viktigste er at alle kampene blir spilt klokken 18, sier han.

Det er enkelt å planlegge kamper når du sitter med wienerbrød, kaffe og en deilig varmeovn ved siden av deg – og samtidig er helt ute av stand til å ta inn over deg realitetene som Norges plassering på kloden bringer med seg.

Enda bedre er det å dytte ansvaret over på klubbene.

Været kan være lunefullt. Det har flere klubber opplevd. I Tromsø er de bekymret for at kampene kan bli stoppet for å måke banen. Akkurat som det skjedde i seriestarten.

– Vi har ikke diskutert den problemstillingen, men vi følger kampene tett, sier Fisketjønn på direkte spørsmål om slike scenarioer kan stoppe kampene også i de fire andre byene der det spilles nedrykksstrid.

At det ikke engang er diskutert syns dagboka ikke er særlig overraskende, men fortsatt ganske trist.

I Tromsø går det nok greit. Det samme gjør det i Mjøndalen. De har jo kunstgress som tåler å bli kjørt over av traktor og måka i løpet av kampen. Men hva med Åråsen? Hva med Lerkendal?

Fisketjønn mener kampene i verste fall må flyttes vekk fra stadion og over på reservearenaene. Hva er Mjøndalens reservearena? Skal LSK – Sarpsborg 08 spilles i LSK-hallen? Her har NFF klart å lage seg ei suppe de ikke veit hva de har putta i. Og det er jo strengt talt ikke noe nytt fra den kanten.

Uansett! På søndag kan Vålerenga være med å sende LSK ned i OBOS-ligaen. Vi ser ikke den kampen på stadion. Det er rett og slett for kaldt. Vi ser den derimot på pub. Der er det varmt og vi kan følge alle kampene samtidig. All respekt til dere som drar, dere er varmere mennesker enn oss.

Vålerenga i dag

Vi ser på alle black week-tilbudene for å finne den varmeste jakka vi kan finne.

Legg igjen en kommentar