Dagboka fredag 1. november 2019

Halloween er over og vi har beveget oss inn i årets nest siste måned. Det er mørkt, bikkjekaldt og sesongen går mot slutten. Damene spiller om medalje og Champions League-kvalik mens herrene møter skarrepakket i et nytt forsøk på å få tre poeng. I går var hockeygutta sekunder fra å påføre oljesølet årets første tap. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 1. november 2019»

Halloween er over og vi har beveget oss inn i årets nest siste måned. Det er mørkt, bikkjekaldt og sesongen går mot slutten. Damene spiller om medalje og Champions League-kvalik mens herrene møter skarrepakket i et nytt forsøk på å få tre poeng. I går var hockeygutta sekunder fra å påføre oljesølet årets første tap. Det er endelig fredag ettermiddag og de som ikke har gått hjem fra jobb enda hører helgas lokkende skrik.

Sølv

I mårra er det duka til fest på Valle! Om damene vinner matchen er sølvet og CL-kvaliken sikra. Med andre ord er det mye å spille om. I løpet av de siste åra har damene dobla antall tilskuere og har ligaens høyeste snitt. For å pynte ytterligere på dette er alle som vil velkomne på Valle i mårra. Helt gratis.

De beste festene er de man ikke betaler for selv.

Om du er gira på å komme ber de deg likevel ta en tur innom billettsjappa og hente ut billetter. Du kommer inn uten, men det er mye enklere å telle folk om de er registrerte.

Kampen spilles klokka 13:00. Motstandere er Avaldsnes.

Lenge, lenge siden

Som alle supportere og sportssjårnalister og deres mødre vet er det nå votter og vinter siden Vålerenga tok tre poeng. Det kan sikkert oppleves som en evighet av selv de mest tolmodige av oss og for å sette det hele i et perspektiv kan vi nevne at statsministeren i Storbritania het Theresa May og Folkevogn boble var fremdeles i produksjon.

Vi veit ikke lenger vi ass. Blir det poeng så blir det poeng. Blir det ikke så klarer vi oss sikkert. Men vi kan jo håpe at forrige helgs tumulter virka som en utblåsning både for spillerne og oss på tribunen.

Føles litt som vi starter litt på nytt mot Brann nå.

Kampen spilles søndag klokka 20:00 og det er meldt snø.

Surt tap mot Oilers

Vålerenga var 56 sekunder fra å påføre Stavanger årets første tap. Men, det endte 2-1 til hjemmelaget etter straffer. Roy var fly forbanna da Rotbakken ble sendt ut for å skutt over vantet. Noe han ikke gjorde.

Han bruker forøvrig «bånn» om dommerteamet. VPN er ikke like tilgivende og kaller det heller en forbanna skandale.

Neste match er i mårra, hjemme mot Manglerud. Den spilles klokka 16:00

Horer eller gull?

Denne tweeten har det siste døgnet skapt noe uenighet. Dagen før cupfinalen spiller nemlig Vålerenga hjemme mot Oilers mens Viking møter rogalandsnabo Haugesund på søndag.

I den forbindelse har noen kommet opp med ideen om at kampen kan spilles på Valle. 10 000 rogalendinger og stemning og alt som er bra mener noen. Rent horeri mener andre. Diskusjonene om dette er en lur idé eller ikke har oppnådd steile fronter der bruk at utropstegn og store bokstaver har hagla. Vi vil høre din mening.

Pros:

Hvis Vålerenga hockey kan tjene en kjølig million, Øst få maks trøkk og salg mens Vålerenga fotball genrerer inntekter på at en haug med oljearbeidere kommer hit for å kaste penger uktitisk rundt i Oslos gater i en helg – hvorfor ikke?

Cons:

Vi fremstår som horer. Stavanger kan faen meg skape sine egne tradisjoner. Initiativet må komme fra klubben og ikke en gjeng nisser fra Rogaland. Klubben skal ikke fremstå som en partyarrangør for søpla som kommer til byen for å se cupfinale. En eventuell adventstemning klarer de plasfolka å drepe så fort de treffer Oslo S.

[poll id=»233″]

Vålerenga i dag

Vi varmer oss med en fredagspils på Øst eller Verthuset. På Bohemen er det quiz.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar