Dagboka mandag 28. oktober 2019

Dagboka prøver å oppsummere helga, og gleder seg først og fremst over at vi skal spille cupfinale. Grattis, damer! Så vil vi tenke en del høyt om det som skjedde på lørdag. Vålerenga Damer, Vålerenga Jenter 19 år og Vålerenga Gutter 16 år skal alle spille cupfinale i år. Imponerende. Gratulerer med seier @VIFDamer! Vi … Fortsett å lese «Dagboka mandag 28. oktober 2019»

Dagboka prøver å oppsummere helga, og gleder seg først og fremst over at vi skal spille cupfinale. Grattis, damer! Så vil vi tenke en del høyt om det som skjedde på lørdag.

Vålerenga Damer, Vålerenga Jenter 19 år og Vålerenga Gutter 16 år skal alle spille cupfinale i år. Imponerende.

Oppvask etter Åråsen

Spillemessig er det ikke så mye å dvele ved. Vi kjempet og sto opp, men klarte ikke å få til noe særlig spill, og vi var omtrent akkurat like dårlige/gode som LSK. Denne helgen kan vi resultatmessig være mest fornøyd med at det fortsatt er fem poeng ned til kvalik. Bare ett av de sju lagene bak oss fikk tre poeng, og dermed bør nedrykket være relativt teoretisk. Mye skal gå galt om vi rykker ned i år.

Lørdag var det tidenes pyrofest på Romerike. Pip-pip-ene slo oss kraftig i antall bluss som ble sendt opp, mens de på bortetribunen kastet flest bluss inn på banen. Det var maskerte fans begge steder, men bare i Vålerenga-svingen ble det også fyrt opp fyrverkeri mot spillere på banen.

Nå blir det opptil flere oppvaskmøter på Valle, og det må reageres. Selvsagt må det reageres for alle skjønner at det som skjedde lørdag definitivt ikke er innafor. Folk forlot bortetribunen i pausen og veldig mange av dem som var der forsøkte å redde ære ved synge mot egne fans. Det var i det hele tatt veldig lite moro med mindre man synes det er gøy å ødelegge for klubben som så mange elsker.

Oppvaksmøte flere steder

Det blir oppvaskmøter på Valle, men det må det jaggu bli på Lillestrøm også. Ja, hos LSK, men også hos politiet. Selv om det er folka som pælmer bluss på banen og inn i en leilighet som er ansvarlig for egne tåpeligheter, så har klubb og politi ansvar for å planlegge sikkerheten. Sikkerhetssjekken var slappere i år enn ellers, og nok en gang lar man drita fulle hjemmesupportere stå over bortefansen og kaste verbal dritt og gjenstander som potteplante, kaffe og alkohol på bortefansen.

Lokalavisa slo stort opp at folk i leiligheten bare sang at «nå har dere 12 kamper uten seier», og det må de tåle. Samtidig påstår de at Vålerenga-fansen har tatt med seg en dartskive inn på tribunen som deretter ble kasta opp mot leiligheten. Eh, er det noen som virkelig tror på dette, at folk tar med seg dartskive på tribunen? Riktignok var sikkerheten slapp, men ærlig talt.

Fotballforbundet

– Dagens hendelser på Åråsen er overraskende, skuffende og uakseptable. I løpet av helgen og fram til første arbeidsdag i neste uke må vi skaffe oss mest mulig oversikt over det som er et trist kapittel i norsk fotball, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund til VG.

Etter Vålerengas 32 bluss i april borte mot Brann, fikk klubben 60.000 kroner i bot. Da ble straffen litt strengere (skjerpende) fordi et av blussene havnet like utenfor banen. I tillegg står det i utvalgets avgjørelse at «det i skjerpende retning legges vekt på at Vålerenga hver sesong siden 2007, med unntak av 2014- og 2016-sesongene, er sanksjonert for ulovlig bruk av pyroteknikk».

Når doms- og sanksjonsutvalget kommer fram til sine avgjørelser, har de tidligere brukt begreper som dette for å skjerpe straffen: «…vil kunne ha særlig provoserende effekt på bortelagets supportere, hvilket tilsier at handlingen er egnet til å skape negative reaksjoner og handlinger hos tilhengerne». Dette vil trolig være et formildende element når man ser på blusset som ble sendt avgårde – og kom i retur – i den mye omtalte leiligheten på Åråsen.

Både Lillestrøm og Vålerenga vil få klekkelige bøter – antagelig sekssifrede – og det store spørsmålet er om forbundet nå ønsker å statuere eksempler ved poengtrekk eller spill for tomme tribuner. Hvem vet hva de gutta kan finne på. I fjor fikk LSK 100.000 kroner i bot for ha antent over 20 bluss, benyttet knallskudd og kastet plastkopper og beger i kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm 26. mai 2018. De fikk også 100.000 kroner i bot etter cupfinalen 2017.

Hva tenker NFF om å ha en leilighet full av hjemmefans over bortesupportere samtidig som det er en høyrisikokamp, og som i seg selv innebærer store sikkerhetsmessige utfordringer og krever iverksatt en rekke ekstratiltak både før, under og etter kampen? Det er vi spent på å få noen svar på.

Uenige supportere

Blant Vålerengas supportere er det mange grupperinger, og det er slettes ikke «en klan» som har en mening om hva supporterkultur i 2019 er for noe. En del av den eldre garde synes trommer og bluss er en uting, og folk i den yngre garde (som egentlig ikke er så jævlig unge lenger) synes selvsagt det motsatte. Noen mener til og med at oppførselen til en del supportere er med på å skremme bort andre fra å gå på kamp. Og andre synes det er greit å maskere seg all den tid blussing automatisk gir en hel haug kamper suspensjon fra klubben.

Kamp mot Brann

Søndag kl 20 er det kamp mot Brann. De spiller i kveld hjemme mot Bodø/Glimt. Det er vanskelig å tro noe som helst om søndagens kamp. Vi er totalt uberegnelige og definitivt ikke et lag man kan satse penger på, samtidig hadde det vært sykt digg om seieren endelig kom. Det vil være tungt å avslutte sesongen uten seier, så den bare må komme i løpet av årets fire siste kamper.

[poll id=»232″]

Vålerenga i dag

I dag skal Vålerenga rydde opp, men du er ikke aleine når du er i Vålerenga. Mange andre enn Vålerenga må også rydde i dag.

 

Legg igjen en kommentar