Lillestrøm må rydde i eget reir!

Trøbbel på Åråsen fordi Lillestrøm-supportere er i leiligheter og slenger dritt og kaster ting ned på bortefansen. Tidligere har LSK måttet flytte bortefansen til andre siden av banen. Hvorfor lever dette gamle problemet videre? Bra drag på Åråsen ikväll! Vem tog beslutet att sätta balkonger ovanför bortaklacken?! Genidrag. Älskar liraren som sippar vin och kör … Fortsett å lese «Lillestrøm må rydde i eget reir!»

Trøbbel på Åråsen fordi Lillestrøm-supportere er i leiligheter og slenger dritt og kaster ting ned på bortefansen. Tidligere har LSK måttet flytte bortefansen til andre siden av banen. Hvorfor lever dette gamle problemet videre?

– Det ble spyttet og kastet snus. Noen av våre folk kastet tilbake, og det er selvsagt beklagelig. Det må bli bråk når 4-5 tullinger har som mål å sjikanere oss fremfor å heie på eget lag.

Du tror kanskje dette er Vålerenga-folk som snakker? Nei, det er et gammelt sitat (Aftenposten 2003) fra Richard Jansen, daværende talsmann for Stabæk Support, som i 2003 sto under leilighetene på Åråsen. Tidligere skal også en Viking-supporter ha blitt så lei at han kastet en colaboks i retning en av leilighetene, og etterpå skal han ha blitt banket opp, leser vi på deres eget forum, og hilsen «alt for fulga».

[poll id=»231″]

VPN mener det ikke er greit å kaste bluss på banen og inn i leiligheten til folk, og raketter som skytes ut på banen er uholdbart. Men romerikspolitiet og Lillestrøm SK må rydde i eget reir for å unngå flere problemer i framtida.

Det har i alt for mange år vært problemer rundt leilighetene på Åråsen som er plassert rett over bortesupporterne. Vålerenga er ikke de eneste som i årevis har klagd på dette. Det er jo tragisk at det får lov til å fortsette. Allerede i april 2003 skrev Aftenposten:

I den nordre tribunen på Lillestrøms hjemmebane ligger det leiligheter som vender ut mot gressmatta. Under lørdagens kamp mot Stabæk måtte politiet gjentatte ganger inn i en av leilighetene. Problemet var berusede personer som ropte skjellsord og kastet ting på bortesupporterne. Det skal også ha vært problemer med samme leilighet i serieåpningen mot Bodø/Glimt samt flere episoder av samme karakter i fjor.

– Vi kan ikke ha sånne tilstander og kommer til å se nærmere på saken, sier Geir Eriksen i Romerike politidistrikt.
-Nok er nok. Dette er helt uholdbart, og noe må gjøres, sier Per Christian Eidevik, sikkerhetsansvarlig i LSK.

Vel, det var i 2003. Den gang ble det bestemt i samråd med politiet at de ved neste hjemmekamp skulle flytte bortelagets tilhengere til den andre enden av tribunen før Tromsø skulle komme på besøk. De skulle også ta kontakt med borettslaget i håp om å få slutt på bråket i forbindelse med kamper. Lillestrøm eier nemlig ikke leilighetene på Åråsen, og må derfor overlate til politiet å gripe inn.

Lite har skjedd siden den gang. Lillestrøm-supporterne får lov til å drikke alkohol, slenge dritt og kaste ting på Vålerenga-fansen, og etterpå står de fram i lokalavisa og skjønner ikke hva som traff dem. VPN påpeker at det ikke er greit å kaste bluss mot leiligheter, men det er heller ikke greit å være atal og kaste gjenstander på folk som er på tribunen under deg.

Flere har på Twitter skrevet at det ble kastet dartpiler, alkohol og potteplante ned mot tribunen fra leiligheten. VPN kan ikke bekrefte dette, men det er altså hva flere sier de opplevde.

Dette er liksom Norges høyrisikokamp, og arrangør og politi har tatt tak i problemet tidligere, men nå gir de åpenbart blaffen. Og det er ikke slik at Norges Fotballforbund er uvitende. I 2014 var det igjen fokus på disse Åråsen-leilighetene i Aftenposten:

Norges Fotballforbund (NFF) anbefaler ikke at leiligheter som bygges på stadion har direkte utsyn til banen.

— Først og fremst av sikkerhetshensyn, sier Svein Graff, kommunikasjonsdirektør i NFF, til Aftenposten. Han understreker imidlertid at det ikke er brudd på noe regelverk å bygge slike leiligheter.

Du trenger heller ikke leite lenge på bøflas eget forum for å finne nye og gamle innlegg som dette:

Under debatten på VG nett er det en som hevder at leiligheten det er snakk om eies av kommunen, som igjen leier ut den til sosialklienter. Veit ikke hvorvidt dette medfører riktighet… Uansett må det ryddes opp i dette latterlige problemet som har vært en belastning alt for lenge! Hadde jeg vært på fotballkamp ett sted og noen hadde holdt på som disse karene, så tror jeg det hadde klikka for meg. Så jeg skjønner veldig godt motstandersupporternes vrede her. Ut med svina, de kan neppe være ekte LSK supportere!!

Vålerenga må ta tak i sine problemer rundt denne kampen, men både LSK, lokalt politi og NFF kan bidra for å få orden på ting. Og de har ansvar for at det gikk galt på Åråsen. Hvor ellers i verden er det faktisk mulig å drikke alkohol og sjikanere bortefansen og kaste ting på dem uten at noen reagerer? 

 

 

 

Legg igjen en kommentar