Dagboka fredag 25. oktober 2019

Siste fredagen før vi skrur tilbake til normaltid er her. Damene spiller semifinale i cupen på søndag og J19 er der allerde! Herrene skal en tur til Mordor og blø hardt for drakta. Hardt. Og mye. Møkkastrøm Vi sa det foran Odd- og Stabæk-kampen og vi sier det igjen. Nå må det skje. Nå må … Fortsett å lese «Dagboka fredag 25. oktober 2019»

Siste fredagen før vi skrur tilbake til normaltid er her. Damene spiller semifinale i cupen på søndag og J19 er der allerde! Herrene skal en tur til Mordor og blø hardt for drakta. Hardt. Og mye.

Møkkastrøm

Vi sa det foran Odd- og Stabæk-kampen og vi sier det igjen. Nå må det skje. Nå må våre spillere ta seg sammen på banen og ta tre poeng. Kampen i mårra er mer enn bare en vanlig fotballkamp mot intetsigende sjarmløse lag som er der mest for å fylle opp tabellen. Ikke at LSK ikke er sjarmløst, for det er de jo. Men til forskjell fra de andre lagene er det ikke bare dritt, men sikkkelig, skikkelig dritt å tape kamper. Etter fadesen i våres er det tid for å slå tilbake.

Når vi snakker om å slå tilbake er det ikke bare mot saueskjenderne fra Romerike. Men også mot alt annet som har gått dårlig denne sesongen. Med seier i morgen viser vi hvertfall at det fremdeles bor noe i laget. Det handler ikke lenger om å ta en topplassering, det handler ikke lenger om å komme på sjuendeplass. Nå handler det om to ting for å «redde» sesongen.

For det første dreier det seg om å ikke rykke ned. Vi har tidligere ment og vi står fremdeles på at Vålerenga ikke rykker ned i år. Men vi MÅ passe oss. Det er fem poeng ned på direkte nedrykk og det er fem kamper igjen å spille. Om denne poengrekka fortsetter trenger vi ikke noe annet enn et par flaksekamper av de som ligger bak oss før det bærer rett til Raufoss neste år. Ydmykelsen kan bli total om vi møter by»rival» KFUM Oslo i kvalikk og ryker ut.

Ja, sjansene er lave. Men faen.

For det andre dreier det seg om å slå Lillestrøm SK nå på lørdag. Og det er selvagt ikke bare fordi «vi trenger poeng» eller «det er på tide med seier» og alt det andre maset. Her dreier det seg om ære. Vi veit ikke hva som skjer oppe på Valle og hvorfor spillera underpresterer. Vi veit ikke hva som blir sagt i garderoben og i kantina. Men vi kan gjette at de er jævlig stressa. Og det stresset kan gå over i full kapitulering dersom vi for andre gangen denne sesongen blir ydmyka av togstasjonen. Både for spillera og oss som står på tribunen.

Og kapitulasjon er den virkelige veien ned.

Vår bønn. Nei, vårt krav til laget nå er å dra på seg drakta, gå hardt inn og sørge for at Frode Kippe får karrierens siste røde kort, gjemmer seg på dass og forsvinner for alltid. Er ikke han tilgjengelig blir det en annen. Vi må se blod på drakta nå. Det må være kontroll i rekkene. Vi må spille for ære, for laget, for fargene, for byen og for folka der.

Norgesmesterskapet i fotball

Det er ikke bare sorg og elendighet å være Vålerengasupporter om dagen. I alt oppstyret med herrelaget er det lett å glemme at damelaget ikke bare er på god vei til å ta sølv og komme seg til Champions League-kvalikk, men at de også er videre i cupen. Så videre faktisk, at de spiller semifinale mot Arne-Bjørg i Bergen på søndag. Med andre ord er vi bare 90 minutter fra å spille om pokkal og konge og alt som er bra.

Om du er av den gira typen og klarer å bite tenna sammen og oppholde deg i Bergen, spilles kampen klokka 13:00.

Og når vi er inne på cup så har vi også et lag i finalen! I går slo nemlig våre J19-spillere Trondheims-Ørn 2-1 i semien. Sånne ting blir det finale av og her er det bare å satse på at A-laget blir inspirert. Gratulerer til hele gjengen. Fantastisk jobba og lykke til mot pokal!

Siden NFFs udugelighet strekker seg langt utover organisasjon og idrett er vi litt usikre på når finalen spilles. Det er i følge fotball.no 22. eller 23. november.

Det er deilig å være Vål’enga!

Hockey

Det gikk et stykke fra veien i gårsdagens oppgjør i Narvik da det endte 6-3 til nordlendningene. I morgen er det Lillehammer som kommer på besøk til oss.

Kampen spilles klokka 16:00

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen, fredagspils i krana på Øst og Vertshuset. Utepils for de aller ivrigste. Det er meldt sol, tross alt.

Legg igjen en kommentar