Dagboka tirsdag 22. oktober 2019

Det er lett å være skuffa og bitter om dagen. Norsk fotball generelt imponerer ingen, og Vålerenga har på de siste 11 seriekampene plukka fem (5) poeng. Mange folk er forbanna, oppgitt, lei og har mer eller mindre mista trua på Vålerenga i 2019. Det kan dagboka skjønne, for det vi har fått servert på … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 22. oktober 2019»

Det er lett å være skuffa og bitter om dagen. Norsk fotball generelt imponerer ingen, og Vålerenga har på de siste 11 seriekampene plukka fem (5) poeng.

Mange folk er forbanna, oppgitt, lei og har mer eller mindre mista trua på Vålerenga i 2019. Det kan dagboka skjønne, for det vi har fått servert på banen siden vi slo Bodø/Glimt 6-0 foran 8.823 tilskuere 5. juli, er under enhver kritikk. Jada, det har innimellom vært glimt av oppturer, men ingen seire og ingen grunn til å tro at Vålerenga er på sporet av noe. Kanskje med unntak av nedrykk…

Dagboka tror egentlig det er umulig å rykke ned når du har 29 poeng og det er fem serierunder igjen og er på 9. plass. Men 5. juli hadde vi 28-18 i målforskjell, og i dag har vi 36-39, det betyr at vi på de 11 siste kampene har 8-21 i målforskjell. Lillestrøm borte, Brann hjemme, Tromsø borte, Molde hjemme og Mjøndalen borte i siste serierunde høres ikke ut som en oppskrift på mange poeng. Så veit vi alle at vi snakker eliteserien, der Ranheim plutselig slår Odd og Rosenborg sliter borte mot Kristiansund. Alt er egentlig hinsides fornuft.

Dagboka var skråsikker på tre poeng mot Stabæk, og vi er like sikre i trua på nye poeng borte mot Åråsen. Blir det enkelt? Nei. Blir det bråk? Hvem vet, håper ikke det.

[poll id=»229″]

Hvem bryr seg om Vålerenga?

Ja, vi er enige om at det som har skjedd etter 5. juli står til stryk sportslig. Men hva tenker du om egen innsats? Hvem er det egentlig som bryr seg om Vålerenga? I 2009 hadde Klanen 10.500 medlemmer – i 2009 skal det ha vært 5.500 medlemmer. Nå er det i underkant av 5.000 medlemmer (hvor faan er dere, egentlig?). Lørdag var det 5.511 solgte billetter, Eurosport telte at det var ca 2.300 tilskuere til stede på stadion. Du kan skylde på rævva spill, men faktum er at det er flere som svikter enn de som har på seg drakta på banen.

Vi er ikke aleine om å svikte: I Bodø var det i går 2.782 som betalte for å se klubben sin kjempe om ligagullet. Nå har det skjedd noen spesielle ting der oppe den siste tida, men likevel.

Denne dagboka vil egentlig ikke bruke Eirik Bakke som et sannhetsvitne for noe som helst, men den siste uka har han snakket om hvordan problemer forplanter seg og blir til gift. Mye av det han snakker om dreier seg ikke bare om ei lita bygd, det samme gjelder Vålerenga:

– Jeg merker at det er altfor mye negativitet. Alle skal ha følelser, men vi må bruke dem på kamp på Fosshaugane, ikke utenfor. Vi må prate bra om hverandre, i stedet for å dra hverandre ned, sier Bakke til VG, før han fortsetter:

– Folk er blitt for bedagelige. Fotballen betyr ikke så mye i Sogndal lenger, virker det som. Det bekymrer meg. Vi, som er små, må stå sammen og ha en sult for å komme tilbake til Eliteserien. Vi som bygd må stå sammen. Jeg føler det er et samfunnsproblem. Det gjelder ikke bare fotballen, sier han.

– Vi har en fantastisk spillergruppe og det er masse bra som skjer, men det bekymrer meg at folk heller vil se Manchester United-Liverpool enn å komme på Fosshaugane, sier Bakke.

Tilskuersvikten i eliteserien i 2018 sammenlignet med 2017, var 12,5 prosent nedgang. Det er MYE, og viser at eliteserien er ikke et produkt som er lett å selge til folket. Molde hadde for eksempel et snitt på sine hjemmekamper i fjor på 7.111 solgte billetter. Søndag var det 6.304 som betalte for å se dem hente hjem tre nye poeng i kampen som seriegullet.

[poll id=»230″]

Vålerenga til Europa

La oss heller nyte tanken på at damelaget sannsynligvis skal til Europa og Champions League-kvalik. I helgen sørget de for tre nye poeng, riktignok bare 1-0 over bunnlaget Fart, men siden Sandviken tapte økte luka til 3. plass til fire poeng. Og med to kamper igjen klarer du det regnestykket: Med seier i neste kamp hjemme mot Avaldsnes lørdag 2. november kl 13, er vi der vi skal være. Eller vi skal jo være øverst, men LSK Kvinner sikret seriegull i helga.

Vålerenga i dag

Denne dagbokisten sto på Supportertribunen og hørte på misfornøyd supportere i 2×45 minutter. Mange av dem gikk lenge før det hadde gått 90 minutter. Du har rett til å klage og syte på tribunen, men vakkert å høre på er det ikke.

Legg igjen en kommentar