0-2-tap mot Stabæk og det brenner et blått lys for Vålerenga

– Jeg skjønner faen ikke hva vi driver med, sier Aron Dønnum – og han er ikke aleine – vi skjønner heller ikke hva de driver med. I går skulle Vålerenga snu kjerringa og reise staven. I går skulle Vålerenga vise resten av fotball-Norge at de 11 kampene uten seier bare var et blaff. I … Fortsett å lese «0-2-tap mot Stabæk og det brenner et blått lys for Vålerenga»

– Jeg skjønner faen ikke hva vi driver med, sier Aron Dønnum – og han er ikke aleine – vi skjønner heller ikke hva de driver med.

I går skulle Vålerenga snu kjerringa og reise staven. I går skulle Vålerenga vise resten av fotball-Norge at de 11 kampene uten seier bare var et blaff. I går inviterte Vålerenga til fest.

Vel, de inviterte til fest, men glemte å møte opp selv. Resultatet ble et trist sorti av en fotballkamp der Vålerenga framstod tannløse, bleike og lot Stabæk holde på sånn de sjæl ville.

Kampens, og Stabæks, første mål kom allerede etter fem minutter. Stabæks Sammy Skytte får lov til å dælje i vei et skudd, Larsen Kwarasay gir retur og samme Skytte kan enkelt skyte ballen i mål uten at noen går i press. Jævla bra.

Stabæks Luc Kassi jubler for scoring mot Vålerenga på Intility Arena
Stabæk-spiller Luc Kassi jubler for scoringa si

Det andre målet var det Luc Kassi, også Stabæk, som stod for. Han fikk en pasning han stupheada forbi Vålerengas forsvarere og keeper. 2-0, og kampen var ferdig etter 16 minutter.

Om du vil lese mer om matchen er det bare å slå opp i en nettavis. Aperopet har en spillerbørs.

Hvor har du blitt a’, Vål’enga?

Det vi ikke skjønner er hva som skjer med klubben. Og det er jo egentlig ikke noe nytt, men noe vi håpa vi kanskje var ferdig med. Da de tre gode åra rulla inn midt på 2000-tallet trodde mange av oss denne neglbitinga og evige midt-på-tabellen-avslutninga var over. Det er den tydeligvis ikke. Da vi sang og spurte hvor Vålerenga var blitt av burde vi visst at det er sånn Vålerenga er.

Men hvorfor skjer dette som skjer nå? Det har gått 12 kamper uten seier. Tolv jævla kamper. Vi kommer fra to matcher der Vålerenga spilte ålreit – ikke bra, men ålreit – og ga oss et visst håp om framgang. Dette håpet blei fort knust i søppelkverna. Den delvis positive holdninga som dukka opp i kjølvannet av Odd-kampen har nå forsvunnet helt.

Dønnum i lett passiar med dommeren.

Kamptråden på forumet er et skue i negativitet. Den negativiteten ligger som et lokk over Vålerengas eliteserielag for øyeblikket og overalt på sosiale medier er det akkurat det samme. Det er ingen som ser hva Vålerenga prøver på.

Ronny Deila sier til NRK at han er overraska av starten og at dette ikke er sånn de var enige om å spille: – Ja, jeg er kjempeoverrasket. Det er ikke noen tvil om det. Jeg er lettere sjokkert over at vi kan gå ut sånn. Det er noen som ikke har forstått hva vi skal gjøre nå, sier Deila.

Vi er det samma, men samtidig så er vi ikke særlig overraska. Det er nesten så vi mistenker spillerne for å ikke ville ha Deila der mer. For så rævva, så rævva er det ikke mulig å være. Og er det faktisk så dårlig at noen av spillerne saboterer med vilje så vit det at dere saboterer for fler enn Deila. Dere saboterer for klubben, for supporterne, for sponsorene og for alle de som faktisk bryr seg om klubben.

Vær ærlige, Vålerenga

Gårsdagens fadese hadde mange pinlige øyeblikk, men en av de aller verste var da speaker leste opp antall solgte billetter. 5511 kunne speaker fortelle hadde kjøpt billett til kampen. Legg merke til «hadde kjøpt billett». For det var faen ikke 5511 innafor stadionportene. Det var maks 2500. Om vi var så heldige. Det ser fryktelig, fryktelig dumt ut Vålerenga når dere leser opp antall solgte billetter.

Kan dere ikke bare være ærlige?

Så tomt var det ikke, men det var ikke akkurat mange inne på stadion.

Drit i antall solgte billetter. Stikk fingern i det vonde hullet og fortell oss hvor mange som faktisk er på stadion. Selv om det kanskje ikke er så mange så er det i alle fall ærlig. Så kan folk heller le av oss fordi vi forteller sannheten enn fordi vi har en dårlig skjult løgn.

Og kan vi samtidig kutte ut den jævla «det har vært en bra treningsuke»? Vi driter i treningsuka så lenge Vålerenga tar tre poeng. Det burde dere skjønne.

Beholde Deila?

Spørsmålet som reiser seg er om Ronny Deila er riktig mann for klubben. Vi er fortsatt på, inntil videre, at det nok ikke løser noe som helst å fjerne Deila akkurat nå. Hvem skal ta over? Det er dog ikke til å komme utenom at trenerkonstellasjonen og sportslig ledelse i administrasjonen bør vurderes nøye etter årets sesong.

Om det skal komme inn en ny trener så kan det ikke være en som skal ha en helt annen trenerfilosofi eller spillestil. Det nytter ikke å starte helt på scratch bare fordi treneren har et fancy navn.

Det er uansett en diskusjon som bør tas etter sesongen. Vålerenga rykker nok ikke ned. Det er ikke helt sikkert ennå, men om du ser på laga på plassene bak så er de såpass dårlige og såpass langt bak at de nok ikke klarer å ta igjen noen.

Ny sjanse neste helg

Allerede til helgen er det en ny sjanse på tre poeng. Bortekamp på Åråsen var noe supportene begynte å varme opp til allerede mot Stabæk. Skal noe som helst berges av denne sesongen så må den kampen vinnes. Kampen spilles klokka 16:00 og all nyttig info om turen finner du på Vålerenga fotballs hjemmesider.

Legg igjen en kommentar