Eks-Vålerenga tror på seier mot Stabæk

VPN har snakket med eks-Vålerenga-spillerne Dag Riisnæs og Tor Henning Hamre. Begge to tror Vålerenga vinner mot Stabæk lørdag. Tor Henning Hamre var i Vålerenga da det ble sølv i 2004, men han spilte bare sju kamper for oss uten å score. Det var litt skuff etter at han året før scoret 39 seriemål for … Fortsett å lese «Eks-Vålerenga tror på seier mot Stabæk»

VPN har snakket med eks-Vålerenga-spillerne Dag Riisnæs og Tor Henning Hamre. Begge to tror Vålerenga vinner mot Stabæk lørdag.

Tor Henning Hamre var i Vålerenga da det ble sølv i 2004, men han spilte bare sju kamper for oss uten å score. Det var litt skuff etter at han året før scoret 39 seriemål for Flora Tallinn og ble toppscorer i Estland. Vi har sendt epost til begge, og her er svarene:

Dag «han speller i blått, han speller så vi aldri blir slått» Riisnæs spilte for oss i seks sesonger (1995 til og med 2000). 122 kamper og 16 scoringer.

Hva gjør du i dag, og hvorfor?

Dag: Jeg jobber i Fotballforbundet. Med å utdanne trenere. Det var naturlig å fortsette innenfor fotballen – og trives godt med det.

TH: Jobber som Kretsansvarlig Spillerutvikler i NFF Agder. Har ansvar for de beste spillerne i Agder i alderen 13-16 år.  Jobber med hobbyen min og trives å jobbe med unge og lovende fotballspillere.

Hvem vinner på lørdag, og hvorfor?

Dag: Vålerenga slår Stabæk. Rett og slett fordi det før eller siden må komme en seier. Og fordi VIF har et bedre lag enn Stabæk.

Tor Henning: Vålerenga vinner. Vålerenga har hatt en tøff periode, men har vist bedring de to siste kampene. To uavgjorte som burde/kunne vært to seire. I tillegg så har Enga hjemmebane.

Hvor ofte ser du Vålerenga spille kamper og hva tenker du om det du ser?

Dag: Jeg ser enkelte VIF-kamper live, men ikke de fleste. Vårsesongen var god, da var det gøy å være på kamp. I høst har det vært skuffende – og da er det lett å bli hjemme i stedet.

TH: Ser ikke så ofte Vålerenga-kamper som jeg kunne tenkt, men har vel sett 8-10 kamper på TV i år. Basert på de få kampene, så er den enkle konklusjonen at de slipper inn for mange mål og har utfordringer med å avgjøre jevne kamper, ref. de to siste kampene.

Hvis du i dag kunne tatt et grep i Vålerenga på eller utenfor banen, hva ville du gjort?

Dag: Ønsker ikke å uttale meg om endringer Vålerenga bør gjøre. Har heller ikke nok innsikt i hvordan A-laget drives til å kunne mene noe om det.

TH: Som jeg har nevnt så følger jeg Enga utenfra og har ikke god nok kjennskap til å si så mye om det. Men jeg mener at Ronny Deila er en av de beste trenerne i Norge og håper de gir han tillit.

Dersom du hadde hatt en talentfull 17-årig sønn, hvilke av disse klubbene ville du anbefalt han å gå til for å utvikle seg videre? (Stabæk, Vålerenga, Asker, Southampton, Heerenveen, Sporting Lisboa, Real Sociedad eller RB Salzburg). Forklar gjerne valget.

Dag: Jeg har to sønner i VIF, en på snart 15 og en på 18. For gutta mine er Vålerenga et flott sted å være inntil videre. Ungdomsavdelingen drives meget bra. Jeg tror enkelte norske toppklubber driver like godt som mange utenlandske på ungdomssida. Så er unge spillere forskjellige. For noen er det lurt å reise tidlig utenlands, for andre er det lurt å bli i Norge. Det finnes ikke noe klart svar på hva som lønner seg.

TH: Denne har jeg ikke fasitsvar på. Det vil være forskjellig svar spiller til spiller. Det kommer an på hvilke type de er, modenhet etc.

Legg igjen en kommentar