Kveldsdagboka onsdag 16. oktober 2019

Vi gleder oss til lørdagens Vålerenga-fest, gleder oss til potensiell internasjonal cupfotball neste sesong og ser litt på hva folk mener om eliteserie-laget. Vi gleder oss generelt mye denne kvelden. Heia Vålerenga! Det er konseptet til helgen. Festen starter med Vålerenga 2-kamp på Intility klokka 13, fortsetter med hockey-kamp mellom Vålerenga og Sparta 16:00 i … Fortsett å lese «Kveldsdagboka onsdag 16. oktober 2019»

Vi gleder oss til lørdagens Vålerenga-fest, gleder oss til potensiell internasjonal cupfotball neste sesong og ser litt på hva folk mener om eliteserie-laget. Vi gleder oss generelt mye denne kvelden.

Heia Vålerenga! Det er konseptet til helgen. Festen starter med Vålerenga 2-kamp på Intility klokka 13, fortsetter med hockey-kamp mellom Vålerenga og Sparta 16:00 i Furuset Forum og avslutter hele festen med Eliteserie-oppgjøret mellom Vålerenga og Stabæk 20:30. I tillegg spiller Vålerengas Toppserielag kamp borte mot Fart klokka 15. Den får du ikke sett hele av om du skal til Furuset, men du kan jo se litt.

For å gjøre det enkelt å komme seg fra kamp til kamp, og ikke minst inn på kamp, er det satt opp busser og en SAMLA billett for alle kampene. Det er ganske storveis altså. Billetten koster 200 spenn, men om du har sesongkort eller billett til en av de andre kampa koster Heia Vålerenga-billetten en hundrings. Dette syns vi er veldig fett. Forhåndskjøp billett i Sjappa, eller fiks deg billett i direkte i luka.

Bussene kjører shuttletrafikk mellom kampene.

Mer info finner du på vif-fotball.no og klanen.no. Kom la oss laga show!

Champions League neste sesong?

Det er farlig å snakke om neste sesong før årets sesong er ferdig, men Vålerengas damelag ligger veldig godt an til seriesølv i Toppserien. For det første syns vi det er veldig fett å ha et lag i toppen, men det er også ekstremt kult å ha et lag som kan spille Champions League neste sesong!

Om VIF havner på 2. plass i årets Toppserie (vi tror dessverre ikke de vinner) blir det først et gruppespill før cupspillet starter. Gruppespillet, kvalifiseringen til selve cupspillet, går midt i august neste år. Førsteplassen går videre. Det er fire lag i hver gruppe og hele gruppespillet fullføres på tre kampdager.  I år deltok Team LSK Jevnaker i gruppe 8. De møtte Anderlecht, Linfield og PAOK i Belgia, og endte på 2. plass.

Vi veit vi ikke skal forskuttere noe, men dette kan bli en veldig gøy. Sett at Vålerenga klarer 2. plassen da. Det er tre kamper igjen av sesongen og på lørdag er det Fart borte. Fart har allerede rykka ned så vi har et håp om tre poeng her. Det er bare ett poeng ned til Sandviken på 3. plass.

Kampen starter 15:00 og går direkte på en pub i nærheten av deg. Eller på Fart stadion. Du velger selv!

Mange mener mye

Vi har snakket med Ingebrigt Steen Jensen og Vidar Davidsen de to siste dagene. Begge to sier veldig mye spennende om Vålerengas elitelag, og vi skal ikke gjengi alt. Det er dog noe som er spesielt interessant å merke seg. Jensen er en fyr Dagboka ikke har hatt så mye til overs for. Det skal vi være ærlige på. Vi er uansett veldig enig i mye av det han sier. Blant annet trekker vi fram svaret hans om kampen på lørdag.

– Det lukter vel U lang vei, men mye avhenger av skadesituasjonen i Stabæk. Hvis Karsten Junker, Tortol Lumanza og Ola Brynhildsen er kampklare, tror jeg fort det kan vippe Stabæks vei.

Og det er vi helt enig i, men vi tror på tre poeng til Vålerenga uansett. Aslak Falch scorer. I tillegg har han noen gode kommentarer om overganger.

Vidar Davidsen er kanskje litt mer interessant for den vanlige Vålerenga-supporter. Han har også mange og sterke meninger om dagens Vålerenga-lag. Lukter vi en åpen søknad til klubben?

Det er mange som har ment noe om at Vålerengas form kom samtidig som Ejuke ble solgt. Dette sier Davidsen noe om:

– Årsaken stikker antagelig adskillig dypere enn at Ejuke ble solgt. Hvis det er slik at prestasjonene står og faller på noen enkeltspillere som må levere, i stedet for at strukturen og det relasjonelle spillet er så godt innøvd at det kompenserer for noen forfall, så er det en farlig kurs laget har.

Og dette er viktig. Det kan umulig være sånn at det er kun salget av Ejuke som gjør Vålerenga plutselig drit dårlige.

Davidsen nevner blant annet dårlig framdrift på banen, for mye kjæling med ball og mangel på en leder med stor L. Vi er enige, men mener vi har sett bedring de to siste kampene.

Meningene er mange, og har du ikke lest intervjuet så må du hente deg en kaffe, te eller annen valgfri drikke og lese det.

Vålerenga i dag

Vi kjøper billett til lørdag og gleder oss.

Legg igjen en kommentar