– Betød Ejuke virkelig SÅ mye?

VPN vil ha oppmerksomhet rundt lørdagens kamp mot Stabæk, og derfor er Ingebrigt Steen-Jensen intervjuet. «Mr. Stabæk» liker å erte og kaller bevisst vår egen leikegrind for Infinity. – Jeg kan være på Infinity (eller hva det heter, og her kødder jeg ikke (smile-emoji), og jeg kan ta den på TV’en hjemme. Se på den … Fortsett å lese «– Betød Ejuke virkelig SÅ mye?»

VPN vil ha oppmerksomhet rundt lørdagens kamp mot Stabæk, og derfor er Ingebrigt Steen-Jensen intervjuet. «Mr. Stabæk» liker å erte og kaller bevisst vår egen leikegrind for Infinity.

– Jeg kan være på Infinity (eller hva det heter, og her kødder jeg ikke (smile-emoji), og jeg kan ta den på TV’en hjemme. Se på den skal jeg i hvert fall, svarer Ingebrigt på epost.

64-åringen har vært med på det aller meste i Stabæks historie. Totalt 15 opp- og nedrykk har det blitt for «Mr. Stabæk», som har hatt en rekke roller i Bærum-klubben han kom til som guttespiller i 1970.

I fjor sa han dette til VG (noe vi bør kunne kjenne oss igjen i):

– Vi erfarer det som er Barcelonas hilsen til egne supportere på sesongkortene: «Velkommen til lidelsen». Det er en sånn sesong vi er midt oppi nå. Det er en lidelse. Samtidig er det en del av fotballen sjel at det innimellom skal være litt tungt, slitsom og jævlig, for å bruke et fælt ord, sa han til VG.

Hvem vinner på lørdag, og hvorfor?

– Det lukter vel U lang vei, men mye avhenger av skadesituasjonen i Stabæk. Hvis Karsten Junker, Tortol Lumanza og Ola Brynhildsen er kampklare, tror jeg fort det kan vippe Stabæks vei.

Hvor ofte ser du Vålerenga spille kamper og hva tenker du om det du ser?

– Ser dem som regel når det spiller TV-sendt kamp sent søndag kveld eller på mandag. De så fantastiske ut på sitt beste før Ejuke sa takk for seg (betød han virkelig SÅ mye?), nå ser de avventende og stressa ut, men dette har man jo snakket om i månedsvis nå. Du får takke fotballguden for at de fikk en så god start, slik laget ser ut nå kunne det rykket ned med en «normal» start, men Enga rykker ikke ned denne sesongen.

Hvis du i dag kunne tatt et grep i Vålerenga på eller utenfor banen, hva ville du gjort?

– Jeg ville satt lønna til den sportslige og administrative ledelsen kraftig ned. De er grassat overbetalte hvis jeg har hørt riktige tall på det de får for jobben. Vanskelig å be spillere om ekstra innsats og nøkternhet når lederne deres oppebærer apanasjer (med alle forbehold).

Dersom du hadde hatt en talentfull 17-årig sønn, hvilke av disse klubbene ville du anbefalt han å gå til for å utvikle seg videre? (Stabæk, Vålerenga, Asker, Southampton, Heerenveen, Sporting Lisboa, Real Sociedad eller RB Salzburg). Forklar gjerne valget.

– Det svaret er enkelt. 17-åringer skal skrive kontrakt med klubbene som har gjort dem gode, og så bli solgt når/hvis tiden er moden. Det er noen profitthungrige agenter som er i ferd med å ta makta i norsk fotball, og det må vi slå tilbake med felles kraft. 17-åringer hentes for å spille på rekruttlag i storklubber i kamp mot 50-60 andre 17-åringer fra hele verden. Er det ingen overgangssum involvert, er det bare å spa inn og spa ut igjen. Ejukes overgang er et eksempel til etterfølgelse, slik Tobias Børkeeiet sin til Brøndby i sommer var det.  Spillere som klubbene ute har betalt ordentlig summer for, blir satset på – mens de som kom gratis med en agent, en bag og en drøm lett blir ren forbruksvare, skriver Ingebrigt i eposten til oss.

 

En kommentar til «– Betød Ejuke virkelig SÅ mye?»

Legg igjen en kommentar