Dagboka lørdag 12. oktober 2019

Det er bare en fotballkamp som betyr noe i dag, og den spilles klokka 15 på Intility Arena. Champions League here we come! Du kan se kampen gratis. [poll id=»226″] Jada, Champions League for damer er for mange ikke like fett som for herrer, greit nok. Uansett er damelaget i ferd med å skape stolt … Fortsett å lese «Dagboka lørdag 12. oktober 2019»

Det er bare en fotballkamp som betyr noe i dag, og den spilles klokka 15 på Intility Arena. Champions League here we come! Du kan se kampen gratis.

[poll id=»226″]

Jada, Champions League for damer er for mange ikke like fett som for herrer, greit nok. Uansett er damelaget i ferd med å skape stolt historie. Dersom vi klarer å beholde andre plassen i Toppserien, blir det kvalik til Champions League i 2020. Og det er stas for klubben.

Det er fire kamper igjen av serien, og vi leder med tre poeng til Sandviken. Målforskjellen er ganske lik. Det betyr at kanskje alle de fire siste kampene må vinnes, og det begynner i dag mot Røa. Røa kan virke som en enkel motstander som ligger på 6. plass, og vi slo de nylig 6-2. Men ser du nærmere på tabellen er de faktisk ikke så langt bak poengmessig, og målforskjellen er heller ikke så mye dårligere.

– Det er en tøff batalje. Det er nok en av de tøffeste matchene du spiller i året. Røa er et hardtkjempende lag som er litt uforutsigbare på en del ting. De spiller på hele skalaen, både fra kamp til kamp og underveis i en kamp. Det er helt klart at det ikke er noen lett match, sier sportslig leder Eli Landsem i en bra sak i Nettavisen.

– Hvor viktig vil det være for klubben å sikre en av Champions League-plassene, spør Nettavisen?

– Det har vært et langsiktig arbeid med dette. Hvis vi greier det i år, så vil det bety veldig mye for oss. Det vil sette oss i en helt annen posisjon, både i hjemlig liga, men også ute i Europa. Det vil sette oss i posisjon til å ta ytterligere steg. Vi har helt klart lyst på den plassen, sier Landsem i det samme intervjuet.

Seriemesteren i Norge går direkte inn i en 16-delsfinale i Champions League, mens nummer to må gjennom kvalifiseringen.

Det er ganske så moro at Vålerenga har bygd opp (og kjøpt litt) eget damelag fra ingen ting til muligens å havne i Europa. LSK Kvinner er riktignok landets suverent beste damelag, men de heter jo egentlig Setskog/Høland, nei, Team Strømmen, nei, LSK Kvinner ble det visst en gang i tiden.

Gratis på kamp

Klubben skriver at DNB er kampsponsor og stiller med billettkonseptet «Jenter på kamp». Det betyr at DNB sponser billetten din dersom du er, eller kommer ifølge med jenter/kvinner.

Det er begrenset antall billetter og det er «først til mølla» som gjelder. Billettene må hentes fra DNB vogna på torget utenfor stadion fra 13:45 og fram til 14:45. Der vil vår generalsponsor også stille med aktiviteter for barn og unge, som blant annet kan få trykke sin egen t-skjorte.

Bestill billetter her!

Andre motstandere

Etter dagens kamp skal Vålerenga spille borte mot fart (seriens klart dårligste lag), borte mot Arna-Bjørnar (som er rett over nedrykksstreken) og til slutt hjemme mot Avaldsnes lørdag 2. november. Den kampen kan bli avgjørende dersom jobben gjøres i de tre øvrige kampene.

Vålerenga i dag

Dersom du er mer keen på hockey enn kvinnefotball, er Furuset forum stedet for deg. Klokka 16 i dag starter seriekampen mot Frisk Asker. Frisk har sammen md Stavanger åtte strake seire i serien, men det hadde jo vært digg om de mistet sine første poeng mot oss. Og er du sugen på rekruttfotball, spillere Vålerenga 2 borte mot Follo i dag kl 16.

 

Legg igjen en kommentar