Dagboka mandag 14. oktober 2019

Damelaget holder fortsatt andre plassen, Vålerenga Hockey tok skalpen til Frisk Asker og 16-åringene våre skal spille NM-finale mot Viking i november. En helt ok Vålerenga-helg, og snart er det kamp mot Stabæk. Det blir cupfinale for G16-laget!!!#OslosStolthethttps://t.co/TEyzBZBmIC — Vålerenga Fotball (@ValerengaOslo) October 13, 2019 Det er bare å gratulere 03-gutta som vant solide 4-0 … Fortsett å lese «Dagboka mandag 14. oktober 2019»

Damelaget holder fortsatt andre plassen, Vålerenga Hockey tok skalpen til Frisk Asker og 16-åringene våre skal spille NM-finale mot Viking i november. En helt ok Vålerenga-helg, og snart er det kamp mot Stabæk.

Det er bare å gratulere 03-gutta som vant solide 4-0 over Kristiansund i gårsdagens semifinale i NM. Vålerenga har ikke spilt NM-finale for 16-åringer siden 2012, og da vant vi finalen 3-1 over Vard-Haugesund. Håpet er jo at vi kan vinne igjen når et nytt vestlandslag møter oss i finalen: Viking.

De som spilte finale for sju år siden er altså 23 år i år. Hvor mange av de ble det egentlig fotballspillere av? Vi startet med disse 11:

Andreas Dimmen Sæther, Simen Olafsen, Mohammed Usman Shakoor, Benjamin Salung Jatta, Pio Kubai, Simen Hestnes (kaptein), Bugra Bagci, Mohamad Hasan Rahmani, Arvin Taravaty, Niklas Castro og Tega George. Det bør nevnes at Ivan Näsberg måtte stå over finalen på grunn av gule kort, og Markus Nakkim startet på benken.

Her var det helt klart mange lovende spillere, men egentlig er det bare Ivan som tok steget og etablerte seg i eliteserien. Niklas gjør kanskje det samme for Aalesund neste år, og når får egentlig Markus flere muligheter på A-laget?

Forbundets sider skriver at Vålerenga er klare for sin tredje finale i NM G16 Telenor Cup. I 2009 tapte vi, med blant andre Chuma Anene og Håvard Nielsen på laget, 0-2 for Viking før vi ble mestere i 2012.

Finalen spilles på Fornebu fredag 22. november.

– Resultatet gir ikke et helt riktig bilde av kampen, Kristiansund var gode, all respekt til dem, sier Vålerenga-trener Enrique Paez forbundets sider.

– Det er en stund siden forrige gang Vålerenga var i finalen så det betyr mye for klubben å komme dit igjen. Det er en spesiell kamp og det blir en viktig erfaring for spillerne. Vi håper Klanen og alle andre Vålerenga-supportere tar turen til Fornebu. Vi har jobbet for dette hele sesongen, det har vært en drøm for oss å komme til finalen og nå har vi klart det, sier han.

Deilig hockey-seier

Dagboka fikk dessverre ikke sett kampen mot Frisk, men 939 tilskuere fikk se Tobias Lindström (Martin Røymark, Mats Trygg) gjøre 1-0. Lindström (Daniel Sørvik) økte til 2-0 før Røymark (Kalle Ekelund, Andreas Stene) gjorde 3-0 37 minutter ut i kampen. Frisk fikk to reduseringer så det ble litt spennende på slutten, men dæven dette var digg resultat.

[poll id=»227″]

Fortsatt 2. plass

— Dette er en kamp vi burde ha vunnet. Vi har sjanser nok til å score både to og tre mål til. Dessverre slipper vi inn et mål og gir egentlig bort to poeng, mener lagkaptein Sherida Spitse til Vårt Oslo.

Dagboka har fortsatt trua. Det holder å vinne de tre siste kampene, og de to første bør være relativt enkle. Det er Avaldsnes hjemme i siste kamp som er den store testen. Heldigvis har Sandviken et tøffere kampprogram igjen enn oss, og de skal møte Avaldsnes allerede på lørdag, deretter Kolbotn og Røa. Så her er dte fortsatt alle muligheter.

Lørdag er det kamp igjen

Stabæk kommer til byen seint lørdag kveld og de skal få merke at noe er i ferd med å skje i Vålerenga – igjen. 14. august ble det bare 1-1 på Nadderud selv om vi hadde skudd i stolpe og tverrligger, det var enda en kjedelig og tafatt kamp av oss. Eller som man kan si i ettertid når man har sett hva Vålerenga har prestert denne høsten: Det var en helt vanlig dag på jobben.

Men Odd-kampen i Skien viste at noe faktisk er i gjære (gjorde den ikke?), og kan vi ha grunn til å håpe og tro at det er noe på gang? Dagboka velger å være optimist og gleder seg til sein kveldskamp mot opptil flere eks-Vålerenga: Marcus Sandberg, Daniel Braathen og Steinar Strømnes.

Stabæk er bare tre poeng bak oss og antagelig ganske desperate for å få poeng. De kommer til å ligge lavt og håpe på overganger, det var i alle fall vi som trillet mest ball på Nadderud og skapte det som var av muligheter. Stabæks scoring var typisk nok på en corner. Så selv om vi faktisk ikke var gode i 1-1-kampen, var Stabæk enda dårligere.

Stabæk har to 0-0-kamper på rad (Sarpsborg 08 og Viking) og har generelt svært lite banespill. Det bør ikke gi særlig høy odds dersom kampen ender 0-0 eller 1-1. Dessverre.

Vålerenga i dag

Kjøp billett til dette suverene opplegget på lørdag, 200 kroner for foppall OG håkki, skriver klubbens sider:

  • 10.00 Sjappa åpner
  • 12.00 Øst åpner
  • 13.00 Vålerenga 2 – Ørn Horten, Intility Arena
  • 15.00 TV-visning av Fart – Vålerenga, Øst
  • 16.00 Vålerenga – Sparta, Furuset Forum
  • 18.30 Konsert på Øst med  S M U D
  • 18.30 Familieaktiviteter i Fanzone
  • 20.30 Vålerenga – Stabæk, Intility Arena
  • 22.30 Avslutning med stil på Bohemen, Vålerenga Vertshus, Øst eller hjemme!

 

Legg igjen en kommentar