Dagboka onsdag 2. oktober 2019

Det har vært en turbulent høst for Ronny Deila og Vålerenga Fotball Elite, men med syv kamper igjen er trenerspørsmålet avgjort for dagbokas del. Ronny Deilas framtid har lenge vært debattert på Facebook, forumet og i VPNs redaksjon. Han har vel egentlig vært debattert siden starten av sesong to. Det har vært en del argumenter … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 2. oktober 2019»

Det har vært en turbulent høst for Ronny Deila og Vålerenga Fotball Elite, men med syv kamper igjen er trenerspørsmålet avgjort for dagbokas del.

Ronny Deilas framtid har lenge vært debattert på Facebook, forumet og i VPNs redaksjon. Han har vel egentlig vært debattert siden starten av sesong to. Det har vært en del argumenter for og imot. Til tider har frontene, om det er et uttrykk det er lov å bruke, vært rimelig steile. For tro det eller ei – folk har masse følelser for Vålerenga, selv om det kanskje ikke manifesterer seg på tribunen. Over 20 sider på forumet sier litt.

Ronny Deila leder Vålerenga mot Mjøndalen 30. mars 2019

I redaksjonen har diskusjonen vart en stund. Vi er uenige vi også, men dagboka ender på å beholde Ronny Deila i det minste ut sesongen. Egentlig tror vi ikke på å gi han sparken neste sesong heller, med mindre det går helt på rævva (det vil si nedrykk) denne sesongen. Det tror vi uansett ikke særlig på. De laga som rykker ned er tre av de fire nederste, men medalje blir det ikke.

[poll id=»223″]

Det er absolutt en del vi kan, og vi har, kritisert Vålerenga og Ronny Deila for. Det er helt åpenbart at ting ikke har funka. Om det har vært skader eller salg eller bare dårlig lagsammensetting er ikke godt å vite – det kan være en god kombinasjon også.

Uansett.

Han her er uten jobb og vært med å lede et lag mot Vålerenga – kanskje han kan være lysten på litt Oslo-moro? (foto: Eivind Hauger/Klanen/VPN)

Dagboka tror ikke det blir særlig bedre ved å sparke Deila nå. Dessuten, hvem skal Vålerenga hente inn? Det har vært mange forslag. Ingen av dem virker særlig sannsynlige i våre øyne. Rekdal har vært nevnt, det samme har Janne Jönsson, Lars Bohinen, Kjetil Knutsen (han fyren i Bodø/Glimt) og flere andre. Dette er personer som kanskje kan være tilgjengelige neste sesong. Kanskje.

Skal Deila få fyken nå i høst må det bli et internt opprykk og det tror vi rett og slett ikke har noe å si på form eller utvikling.

En som tydeligvis er helt enig med dagboka er Ronny Deila selv. Til VG sier han rett ut at han aldri kommer til å gi seg. Om han starter å ta serie- og cupgull med Vålerenga neste sesong er vi helt enig, men om det går skeis tror vi nok han gir seg selv.

Han har dog noen gode poenger:

– Det dummeste klubben kan gjøre, er å begynne på nytt igjen. Det er ikke mitt bord, og jeg tenker ikke noe på det. Men det synes jeg hadde vært trist. Jeg jobber til det motsatte er bevist. For jeg har tro på spillergruppen min, troen på klubben og troen på meg selv. At vi skal få det til sammen og stå som seierherrer til slutt, er jeg ganske trygg på at vi skal få til, sier 44-åringen til VG etter han har fordøyd Ranheim-kampen og siktet seg inn mot Odd fra hjemfylket kommende lørdag.

Dette er vi helt enig i. Det å starte opp nå, med en helt ny trener og starte helt på scratch er ikke en særlig god løsning. Selv om det ikke har vært så jævla bra så har vi hatt lyspunkter. Dessuten, som Deila påpeker, i 2003 holdt Vålerenga på å rykke ned – 2004 var en sesong som endte i … ja, dere veit hvor vi vil. 2005 var forresten hakket bedre.

Han er offensiv gjennom hele artikkelen. Den er i det hele tatt ganske herlig å lese for supportere som har mista litt trua. Selv om han ser framover så erkjenner han også at ting ikke har vært bra nok og at om dette fortsetter så ender det med nedrykk.

– Jeg tenker at vi må begynne å ta poeng og vinne kamper. Så vi ikke kommer dit. Jeg er opptatt av at vi snur trenden. Gjør vi ikke det, da blir det trøbbel. Ingen tvil om det. Ni kamper uten seier er nedrykksprestasjoner, sier Ronny Deila.

Tre poeng på lørdag

Så der har vi det. Begynne å vinne. Og den sjansen har vi allerede på lørdag. Vi møter en av seriens mest sjarmløse lag – og konkurransen her er til tider tøff – Odd.

Odd har en trener vi gjerne skulle kroppstakla, men vi er redd smilet hans ville sørget for at vi sklei unna. Lørdag blir altså en festdag. Nei, seriøst, vi tror det blir en fest. Nå ser Vålerenga endelig alvoret og møter opp til både første og andre omgang.

Mohammed Fellah jubler for mål mot Odd i 2012 – blir det ny jubel på lørdag? (foto: Eivind Hauger/Klanen/VPN)

Vi tror faktisk på tre poeng i Skien. Og vi tror det er en tur som blir ekstremt morsom. Pub før kamp, rett hjem etter kamp. Akkurat hvordan du kommer deg dit er litt opp til deg selv. Klanens buss er full, men det er visstnok ledig på privatbussene. Ellers har NS..VY ledig billetter på toget til og fra. Her er det litt greit å huske at toget går litt over 20:00 fra Skien stasjon og det tar ca 20 minutter ifølge Google å komme seg fra stadion til stasjon. Det går visstnok også busser.

Mer om billetter og transport finner du på vif-fotball.no

Så, da sier vi det da? Seier over Odds med scoringer av George, Shala og Finne? Eller putter Matti igjen? Kanskje alle fire!

Kom la oss laga show!

Legg igjen en kommentar