Dagboka mandag 30. september 2019

Damene har ordentlig los på Europa og plukket tre nye poeng på lørdag. Gutta rotet igjen bort poeng mot en motstander som burde vært grusa med flere mål, og i kveld blir det spennende å se hvor mange spillere over 22 år som starter kampen for Vålerenga 2 borte mot Ready. VG skriver «Vålerenga-krisen fortsetter», … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30. september 2019»

Damene har ordentlig los på Europa og plukket tre nye poeng på lørdag. Gutta rotet igjen bort poeng mot en motstander som burde vært grusa med flere mål, og i kveld blir det spennende å se hvor mange spillere over 22 år som starter kampen for Vålerenga 2 borte mot Ready.

VG skriver «Vålerenga-krisen fortsetter», Dagbladet skriver «Krisa fortsetter» og Aftenposten skriver «Krise i Vålerenga». Dagboka vil absolutt ikke prøve å skjønnmale noen ting, men det er åtte lag som har like mange eller færre poeng enn Vålerenga i årets serie. Er det krise, katastrofe eller kanskje skjebnetime i de klubbene?

Vålerenga holder til i Oslo og har historisk sett hatt en signatur som inkluderer å være breial, og Vålerenga har likt å kalle alle andre for bønder. Det finnes neppe noen merkevare i norsk fotball som står like sterkt som Vålerenga, selv om Brann og Rosenborg også kommer høyt opp på den lista. Derfor må klubben tåle ekstra mye negativ oppmerksomhet når varene ikke leveres. Sånn er det bare. Vålerenga sørger for klikk og penger nesten på samme måte som når VG og Dagbladet skriver om penis.

Her tar dagboka en liten avstikker og limer inn kloke ord fra Morgenbladets Sigve Indregard – les gjerne hele her:

Den klassiske trilogien om mikropenis, bestående av artiklene «Lawan er født med mikropenis», «Mann (24): Har jeg mikropenis?» og «Mislykket operasjon: Trodde penisen skulle bli lengre – ble kortere» fanget oppmerksomheten vår i hele 2018, mye fordi minst én av sakene lå på toppen av VG-forsiden gjennom hele året.

Plussaker som disse gjør at folk kjøper seg abonnement. Dagbladet har i skrivende stund sin egen trilogi gående, med tre plussaker om penis på forsiden. Men der VG har valgt mikroretningen, har Dagbladet gått for maksimalismen. «Jonah (48): Mitt liv med verdens største penis». «Johan (33) forlenget penis: – Verdt pengene. (Se før og etter-bildene (sic))». Og ikke minst den kritiske forbrukersaken om hvordan folk er så dumme at de ønsker seg lang tisselur: «Nordmenn lar seg lure av penispillene: – Ektefellen klaget».

Sarpsborg 08 fungerer definitivt ikke som en penis i norsk fotball, de klarte også bare uavgjort i går, og der er det visst ingen krise selv om de ligger sist i eliteserien og herjet i Europa League i fjor. «Sarpsborg stadig på bunnen», skriver VG. «Desperate Sarpsborg tok ett poeng», skriver Dagbladet. «- Det er veldig skuffende», skriver Aftenposten.

Vel, vel. Dem om det. Kjipe tider er det uansett i Vålerenga.

Publikumskrise

Det er ingen tvil om at Vålerenga sliter enormt sportslig, og det å unngå å vinne en kamp slik at sportsjournalistene kan regne på antall dager og minutter siden forrige seier, er ikke bra for omdømmet ditt. Det er som å gi sukkertøy til småunger. Småunger tar hva de kan få, enten du sier det ligger i din bukselomme som har hull, eller du legger det på fatet og sier: Bare spis.

Kampen mot Ranheim viste imidlertid en helt annen krise i Vålerenga – som kan sterkt knyttes til den elendige kampformen til Vålerenga: Publikumskrise. Hvis du ser bort fra konteksten – at Vålerenga ikke har vunnet på evigheter – var gårsdagens prestasjon og resultat isolert sett ikke såå ille. Ja, kjedelig kamp og vi burde vunnet og absolutt ikke sluppet inn en gåll på slutten, men greit nok. Faen ta 1-1, liksom. Men hvor mange så egentlig kampen live?

Eurosport sier de telte antall tilskuere, og at tallet er 2.800 personer på stadion. Dersom det tallet stemmer – og dagboka har ingen grunn til å tvile på det – så er det krise. 5.037 solgte billetter er også krise, for det var faktisk en kamp som ble spilt kl 18 på en søndag. Bare en gang tidligere har det vært under 6.000 betalende på Intility, og det var mot Tromsø i april, og den kampen ble spilt søndag kl 20.

Ja, Vålerenga har lenge vært rævva, men hva betyr det egentlig å være supporter av et lag? Det er feil å disse folk som dropper kamper, for de må sjæl velge hva tida skal brukes på. Men sånn publikumsmessig er vi nå i ferd med å bli Lillestrøm. Har du som supporter av Vålerenga noen ære forbundet med det, eller er du avhengig av at klubben spiller bra? 5.037 tilskuere betyr at det var flere som betalte for Lillestrøm – Kristiansund søndag 22. september, og da skjønner du hvor ille det er. Riktignok har bøfla fra stasjonsbyen flere ganger i år hatt antall betalende på 4.000-tallet, men dette er dystert og skremmende.

I kampreffet etter gårsdagen spurte vi dere, og her er svaret:

Er det greit IKKE å gå på kamp når Vålerenga ikke er bedre? (329 stemmer)

  • Ja (54%, 178 Votes)
  • Nei (38%, 126 Votes)
  • Usikker (8%, 25 Votes)

Dette tyder dessverre på at det neppe dukker opp særlig mange tilskuere hjemme mot Stabæk lørdag 19. oktober kl 20.30 – selv om det vanligvis er en 10 tusen tilskuere-kamp. Og lurer du på hvorfor kampen spilles klokka 20.30, kan du lese Martin Hinsch (senior kommunikasjonsrådgiver i Discovery) sin forklaring til VPN her:

Årsaken til at kampen spilles lørdag kl. 20.30 er sammensatt, og noe som ble besluttet i midten av august. Vålerenga kom med et ønske om å flytte opprinnelig kampdag, som var mandag. Dette var et ønske vi sa ja til. Da måtte vi finne ny kampdag og nytt tidspunkt, og lørdag kom opp som en aktuell dag. Kristiansund – RBK var allerede berammet til 18.00 på lørdag 19. oktober (pga muligheten for Champions League-spill), og det ble derfor foreslått å spille kampen i etterkant av denne. Dette var akseptabelt for både Vålerenga, Norges Fotballforbund og oss, slik at vi kom til en enighet om at avspark klokken 20:30 var et passende tidspunkt.

Rune Pedersen i NFF har samme forklaring:

Ved arbeidet med TV kamper var RBK fortsatt i kval til UCL. Derfor måtte den ligge som lørdagskamp. Samtidig ønsket VIF å bygge Derby mot Stabæk som lørdagskamp . TV ønsket ikke kollisjon og dermed ble det sent avspark i samråd med klubber.

[poll id=»221″]

Vålerenga vant

Natasha Dowie scora to av målene i 3-1-seieren over Stabæk i Toppserien i fotball for kvinner lørdag. Det var Vålerengas femte strake seier. Kampen ble et farvel til Natasha Dowie. Spissen har vært et fast inventar for Vålerenga denne sesongen og står med totalt 19 mål på 21 kamper, 11 av målene har kommet i Toppserien.

Nå reiser briten tilbake til Australia, der hun returnerer til Melbourne Victory som hun er på utlån fra. Laget er regjerende seriemestere og sesongstarten «down under» er like rundt hjørnet, skriver vif-damefotball.no.

[poll id=»222″]

Vålerenga i dag

I kveld kan du oppleve to ting samtidig: Se Vålerenga 2 spille borte mot Ready klokka 20.15 (hvem faan bryr seg om Manchester United – Arsenal kl 21) og du kan se på Gressbanen på Holmen, og mimre om at akkurat den banen faktisk var Norges landslagsarena fra 1919 til Ullevaal overtok i 1927.

 

 

Legg igjen en kommentar