Dagboka onsdag 25. september 2019

Dagboka retter pekefinger mot andre og det er vel egentlig det. Det er mørkt. Vi liker ikke å være krasse mot andre Vålerenga-nettsteder, men noen ganger er det på sin plass. I går publiserte både Sotahjørnet og Klanen hver sin artikkel der de går ganske hardt ut mot enkeltpersoner i Vålerenga Fotball Elite. Sotahjørnet er … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 25. september 2019»

Dagboka retter pekefinger mot andre og det er vel egentlig det. Det er mørkt.

Vi liker ikke å være krasse mot andre Vålerenga-nettsteder, men noen ganger er det på sin plass. I går publiserte både Sotahjørnet og Klanen hver sin artikkel der de går ganske hardt ut mot enkeltpersoner i Vålerenga Fotball Elite.

Sotahjørnet er forbanna og indignert over sportslig leder etter flausen mot VIF2, mens Klanen.no retter skytset sitt mot daglig leder.

Kritikken fra Sotahjørnet mener vi er feil. Den gjelder flausa der fire overårige spillere var på banen samtidig. Sportslig leder Ingebrigtsen har sikkert sin del av skylda, men akkurat her er det skivebom. Det er ikke han som tar ut laget til VIF2. Skal noen ha kritikk er det de som setter opp laget.

Trond L på klanen.no har sett seg ut daglig leder Espeseth som sin nemesis. Det er ikke grenser for hvor dårlig han er. Her mener dagboka Klanen er helt ute å kjøre. Basere en hel negativ sak på rykter og at kompisen din er dårlig behandla er så ufattelig lavmål. Dette er ikke annet enn brønnpissing. Ikke sleng rykter på Klanens offisielle nettsted.

Dagboka er helt enig i at rikets tilstand ikke er så forbanna bra. Åtte matcher uten seier, et lag som ikke ser ut som det kan vinne igjen og stadig færre tilskuere er ikke særlig lystig. Når klubbens 2. lag i tillegg ikke klarer å følge NFFs kampreglement må innrømmer vi at det er så langt unna lyspunkta at til og med Alpha Centauri A ser nærme ut.

Men.

Disse to sakene gir alle de som misliker klubben, eller de som lever av at klubben har dårlig dager, så mye å meske seg i. Og når det i tillegg blir kasta rundt beskyldninger og rykter om spillere som ikke trener så begynner vi å havne i et dårlig etisk område. Å henvise til rykter gagner ingen. Vi skal ikke oppfordre de som ikke har trent til å melde seg, det kommer det vel ikke noe godt ut av, men det å si at kun fire stykker har trent i sommer er å kaste en skygge av mistro over hele laget.

Det eneste disse to sakene gjør er å skape en «oss mot dem»-situasjon. Både Sotahjørnet og Klanen gir negative medieoppslag og brønnpissere gode vekstforhold. Vi skal være jævla glad for at Stokstad har fått fast stilling i LSK.

Nå skal vi ikke bare kritisere Sotahjørnet og Klanen.no. Er det noe Vålerenga trenger er det at noen holder klubben litt i øra. Den må bli fortalt hva som er riktig vei noen ganger. Vaktbikkje er bra; hundegalskap er noe helt annet.

For litt siden var det et medlemsmøte i klubben. Der kom det en del historier om ymse. Det burde vært en arena for å ta opp rykter. Det burde også kommet et krav om et klansmøte. Joa, de møtene har en tendens til å svømme litt bort i vas, men da kan sånne rykter bli adressert – og det kan kanskje til og med luftes mellom klubb og supportere. Klubben er ikke lukka, har du spørsmål får du som oftest svar, men den er ikke særlig åpen.

Det vi tar som positivt er at det kan virke som om Deila prøver å skjerme og støtte spillere, selv om det virker åpenbart at en del av spillerne er drit irriterte. De uttaler seg dog ikke negativt om klubb, styreleder, trener eller andre. Og det er noe vi setter pris på. Det kan virke som om det er satt noen regler, og selv om det ikke virker som om spillerne klarer å følge instruksene på banen så klarer de det definitivt ut mot media.

Dagboka tror det blir en helvetes oppvask etter sesongen. Det er nok det eneste som er helt garantert. Forhåpentligvis blir det internt. I kjent Vålerenga-stil kommer noe av det som blir sagt til å dukke opp i media, men aldri alt.

Alt er dog ikke rævva. Det er utrolig deilig å lese om hvordan Ivan Näsberg blir rørt av støtten han fikk etter 0-4-tapet mot Viking.

Noe av det som kjennetegnet klanen var jo evnen til å ta det helt utrolig negative og gjøre det til noe gøy. Dette er noe som altfor sjeldent kommer fram. Hvem glemmer vel den fantastiske tribunesangen «vi er serie-, vi er serie-, vi er seriemestere. Du hører det, men det æ’kke lett å se – vi er seriemestere».

Du får det med deg når du står midt på tribunen, men du får det i alle fall ikke med deg i sofaen når du sitter der og er heller opptatt av skjerf enn fotball.

Vålerenga i dag

Det er bekmørkt før det blir totalt svart.

Legg igjen en kommentar