Dagboka tirsdag 24. september 2019

Dagboka er egentlig mer oppgitt og fortvila enn forbanna og sinna. Er vi fanger av Murphys lov? Murphys lov er et spøkefullt uttrykk som innebærer at dersom noe kan gå galt, så kommer det også til å gjøre det (SNL). Viking 0-4, for deretter å spille uavgjort mot Lyn med rekruttlaget etter å ha stilt med … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 24. september 2019»

Dagboka er egentlig mer oppgitt og fortvila enn forbanna og sinna. Er vi fanger av Murphys lov?

Murphys lov er et spøkefullt uttrykk som innebærer at dersom noe kan gå galt, så kommer det også til å gjøre det (SNL). Viking 0-4, for deretter å spille uavgjort mot Lyn med rekruttlaget etter å ha stilt med en overårig spiller for mye. Er det mulig liksom?

Lyn velger å protestere, og det er helt innafor så lenge de faktisk kan rykke ned fra 3. divisjon i år.

Vålerengas trenerutvikler, Gard Holme, sier til Eurosport at de legger seg flate.

– Vi har gjort en feil som selvfølgelig ikke skal skje. Det er bare å legge seg paddeflat og si at vi har bommet på rutinene våre, sier han og mener Lyn har rett til å klage.

– Det står de rett i å gjøre, det er vi som har gjort feil. Det er bare å følge regelboka, og vi som må ta tak i våre rutiner, legger han til.

Forhåpentligvis mister vi bare det ene poenget, men dersom Murphys lov følger oss videre, kan det fort hende hele opprykket ryker. Det hadde jo vært utrolig. NFF ville ikke kommentere saken til Eurosport i går, og dagboka har ikke sjekket hva straffen er. Vi får vente og se.

A-laget sliter

A-laget sliter, og hele klubben og folk som følger laget er selvsagt preget av åtte kamper uten seier. Dagboka trodde det var krise etter fem kamper i august med to uavgjort og tre tap. Nå er det tre kamper i september med to tap og en uavgjort. Teoretisk er vi kapable til å rykke ned før jul, men med åtte kamper igjen og 27 poeng allerede (sic) klarer vi nok å sanke poeng til å unngå nedrykk. Seier mot Ranheim på søndag vil i så fall være en fin start og drepe mye nedrykkssnakk.

Ja, nedrykk hadde vært kjipt, men det skjer neppe. Dette handler imidlertid om noe mye større. Hvorfor sliter Vålerenga i år etter år? Da Martin Andresen ga seg etter 2012-sesongen (etter fem sesonger i klubben) lå laget på 6. plass (det ble offentliggjort i oktober), og de havnet til slutt på 8. plass med 41 poeng. Året før ble det 7. plass med 47 poeng, og i 2010 ble det 2. plass med 61 poeng under Martin. 10. og 7. plass ble det under Martin i årene 2008 og 2009.

Nå er Ronny snart ferdig med sin tredje sesong, og målet om Europa og topp fire er langt, langt borte. I teorien kan vi klatre til 5. plass – vi er jo bare seks poeng bak den – men teorien for nedrykk er minst like sannsynlig. Så hva gjør klubb, trener, spillere og supportere nå?

Hva gjør vi nå?

Vålerengas styreleder til VG:

– Man har ansettelsesforhold og en strategi som ligger i bunnen. Vi jobber etter den og forholder oss til planene som er lagt. Så vurderer vi opp imot de ambisjonene vi har hatt. Vi er inne i en veldig, veldig dårlig periode. Den tror jeg vi skal klare å komme oss ut av, men da må vi jobbe etter de linjene vi har. Det er ingen raske grep som kan gjøre det annerledes for oss, sier Thomas Baardseng.

Ronny til vif-fotball.no:

– Vi må ta samling i bunn og erkjenne hvor vi er. Så må vi ta tak i de enkle tinga som gjør at vi får en trygghet i laget. Gjennom gode opplevelser på banen vil folk finne tilbake til seg selv igjen. Så må vi stå sammen som en enhet. Man må by på seg selv og slutte å gjemme seg og da blir fellesskapet mye sterkere. Det som er godt er at jeg kjenner en gruppe som har troa på det vi driver med og som står bak oss. Det er også det viktigste for å få snudd dette igjen, sier Deila og skryter veldig av supporterne som tok turen mot Viking.

Og da er vi ved et annet poeng: Supporterne.

Hva kan vi gjøre på tribunen?

Under søndagens derby i Stockholm mellom Hammarby og AIK, tapte gjestene og gjorde det enda vanskeligere å vinne serien. Men hva slags banner hadde AIKs Black Army på tribunen?

Håll huvudet högt broder – vi har alltid ryggen din

Hammarby – AIK søndag 22. september.

Dagboka skulle ønske at alle som elsker Vålerenga klarer å motivere seg til å gå på kamp igjen og støtte laget helt til kampen er over. Uansett hva som skjer utpå banen. Å være til stede og støtte laget ditt handler ikke om å gi aksept til dårlig spill og elendig innsats, men det handler om å vise støtte til en klubb du elsker. Se på det som en venn/bekjent som har fått en alvorlig sykdom, hvordan kan du bidra for at den du kjenner kan bli frisk?

Det er klart, mange gidder kanskje ikke dra på kamp for å bli skuffa igjen og igjen. Ser den. Noen føler også at de har lov til å klage høylytt på spillere når de betaler lønna deres ved å kjøpe sesongkort osv. Ja, det er lov å mene det.

Denne dagboka mener Kjell Grønningen hadde noen gode poenger i en kommentar under Aperopets sak i går:

Det var maks 2500 inne på Intility i går. I solskinn klokka seks på en søndag. Prime time altså. Flaut, ekstremt flaut. Det er ikke bare spillere og ledere som bør gå i seg sjøl nå. Hvor er supporterne når foreninga trenger dem som mest? Ser Liverpool på tv? Deila er helt ute å kjøre og hadde jeg her og nå fått valget mellom han og Rekdal/pest-kolera ut sesongen, hadde jeg valgt sistnevnte. Det sier en del om desperasjonen som råder…vi trenger en frelser og vi trenger han nå! Og glem Tom Nordlie. Kanskje litt tysk disiplin med Jørn Andersen hadde gjort susen? Men som sagt, noe må skje snart og slår vi ikke ynkelige Ranheim ramler hele korthuset sammen. Jeg gleder meg ikke, men på kamp skal jeg. For hva er egentlig alternativet?

Oppsummert

Alle må gjøre det de sjøl orker. Men denne dagboka mener det verste en supporter av Vålerenga kan gjøre, er å slenge dritt og kreve en treners hode på et fat uten å si hva alternativet er. Ja, det er selvsagt en mulighet for at Ronny forsvinner, men neppe før sesongen er over. Nå er det åtte gjenstående tester på om Ronny klarer å snu det, så får sesongen og eventuell sparking av trener evalueres i desember. Alt handler om Ranheim på søndag, og dagboka skal være der. 100 prosent Vålerenga.

[poll id=»219″]

Vålerenga i dag

Bek n1 (norrønt bik, gjennom lavtysk, fra latin pix; beslektet med harpiks) svartbrun destillasjonsrest av tjære og andre organiske stoffer: svart som bek (bokmålsordboka).

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar