Nok et tap mot bunnskrap

Sarpsborg 08 – Vålerenga Eliteserien runde 21, 16.09.2019 – Sarpsborg stadion Tilskuere: 5.554 Mål: 1-0 (1-0) Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval Gult kort: Deyver Vega (VIF) og Askar og Zachariassen (S08) Rødt kort: Vålerenga(4-2-3-1): Kristoffer Klaesson – Efrain Juarez, Johan Lædre Bjørdal, Pierre Kanstrup, Sam Adekugbe – Mohammed Abu, Magnus Lekven (77 min Horn Myhre)– … Fortsett å lese «Nok et tap mot bunnskrap»

Sarpsborg 08 – Vålerenga
Eliteserien runde 21, 16.09.2019 – Sarpsborg stadion
Tilskuere: 5.554
Mål: 1-0 (1-0)
Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval
Gult kort: Deyver Vega (VIF) og Askar og Zachariassen (S08)
Rødt kort:

Vålerenga(4-2-3-1): Kristoffer Klaesson – Efrain Juarez, Johan Lædre Bjørdal, Pierre Kanstrup, Sam Adekugbe – Mohammed Abu, Magnus Lekven (77 min Horn Myhre)– Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson, Bård Finne (83. mi Camara) – Mayron George (45. min Vega)

Sarpsborg 08 (4-4-2): Letellier – Pavelic, Gunnarsson, Utvik, Askar – Lund Nielsen, Lindseth, Vetti, Zachariassen – Strand Larsen (90 min Ødegård), Abdellaoue (72. min Cholibaly

Alle kamper er viktige og denne er intet unntak. Med seirer i dag passerer vi nyopprykkede Viking og inntar den alternative førsteplassen; 7. plassen. I tillegg får vi heng på Kristiansund og skaper litt avstand ned til bøfla.

Dagens motstander har gått fra å være en tittelutfordrer til dumpekandidat på ett år. De har 2 seiere hittil og styrer mot et trygt og sikkert nedrykk – merkelignok til anerkjennende nikk fra alle som styrer og steller i klubben. Seier i dag vil føre Sarpsborg opp fra 16. og til kvalikkplassen. Laget har på tross av en uendelig rekke med tap en bedre målforskjell enn bøfla på 10. plass.

Omgang
10 min. Det har ikke skjedd stort hittil. Vålerenga har hatt ballen mest og prøvd å bygge opp et par angrep på høyresiden ved å kombinere Juarez, Abu og Dønnom. Ved to anledninger har man kommet til innlegg fra høyre, men Utvik og Gunnarsson har hatt null probelemer med å pakke inn en ensom Mayron George. Wilhjalmsson har ligget for dypt til å kunne hjelpe og Finnne har vært anonym på sin side.

15 Inntrykket om at Wilhalmsson ligger for dypt blir forsterket når Lekven spiler en presis ball på hodet til George. 08 står høyt og han stusser den I bakrommet. Wilhalmsson er milevis unna og gidder knapt løpe etter ballen.

20 min Sarpsborg får sin første mulighet, men Kanstrup blokkerer skuddet og de får corner. Corneren er ufarlig, men klareringen faller ned på vristen til Lindseth. Han får et avsindig feiltreff og treffer på merkverdig vis en umarkert medspiller som et godt stykke unna egen skuddsektor. Klaesson tvinges til å gjøre en kjemperedning.

25 Vi har gitt fra oss initiativet I denne kampen, men Sarpsborg får ikke til særlig mye. Vi er displinerte, og gir dem ikke mye rom mellom lagdelene så de ender opp med å spille ballen mye frem og tilbake. Tydeligvis ikke bare Vålerenga som sliter med å spille ut en motstander I etablert forsvar.

30 min Sarpsborg får stadig til mer og har skapt to gode muligheter fra sin høyrekant. Lund Nielsen har fått tid og rom av Adegugbe til å prikke medspillere foran Klasson. Første gang sklir ballen av hodet på spissen, men gang nummer to så er det det bare en aktiv Lædre Bjørdal på streken som hindrer baklengs. Utviklingen er negativ for Vålerenga. Vi har sjeldent mer enn 2 pasninger før det blir balltap. Sarpsborg får stadig mer tro på dette og er aggressive I bellgjenvinningsfasen.

35 min Vålerenga får faktisk til et angrep med avslutning. Dønnum venter inn fler folk i feltet før legget kommer mot Wilhjalmsson. Ballen er vanskelig, men han får I det minste styrt den mot Letellier i sarpeburet

40 min Det begynner å bli ganske åpenbart. Sarpsborg har gjort leksa si og Vålerenga har ikke noe annet å komme med. Vi skal på død å liv spille drive med småspillet. 1 og 2 touch og pass til nærmeste mann. Vi spiller ikke over presset deres en eneste gang og det ender opp I balltap hver jævla gang.

43 min Vålerenga mister ballen. Forsvaret er passivt og Lindseth kan uten press prikke hjørnet til Klaesson fra 20 meter. Hurra! Vi ligger nok en gang under for et elendig fotballag.

45 Vålerenga klarer å skvise en sjanse ut av omgangen helt på slutten. Wilhjalmsson er sterkere enn Gunnarsson og kommer seg inn I feltet der han får dyttet den til Lekven. Lekven er ikke kjent som en goalgetter og skyter rett på Letellier fra 10 meter. Han var upressa.

Alt I alt en velfortjent ledelse for Sarpsborg. Vi startet mer enn godkjent, men ga fra oss initiativet sakte, men sikkert. Videre fungerer det ikke med en stillestående kjøttklump på topp. Han må få hjelp og vi må ha en plan B når det småspillet vårt blir pissa på så til de grader som det har gjort.

Ronny gjør et bytte i pausen. Han tar av George, flytter Wilhjalmsson opp og setter Vega inn på midten. George har jo vært usynlig, men det har jo sammenheng med at Dønnum, Adegugbe, Finne, Wilhjalmsson, Lekven, Abu og Juarez har gjort sitt ytterste for bli kvitt ballen lenge før George kunne bli en aktiv del av spillet.

Omgang
Nå som vi må skal ut og vise at i denne omgangen så skal det bli andre boller så starter laget med å slippe til Sarpsborg på en kjempesjanse. Abdellaoue kommer alene igjennom og triller ballen forbi Klaesson og i mål. Heldigvis for oss er han 12 cm i offside.

55 minutter Lindseth leker med Juarez. Balltap. Ubalanse. Motstander som setter fart. Kaos. Skudd fra 7 meter. Klaesson får en finger på skuddet og ballen havner på nettaket.

60 min Vi har bllen mer. Det skyldes ikke at vi har tilrevet oss inititiativet på midten, men at 08 har sluttet med det aggressive presset sitt på ballfører. Nå har de trukket seg ned og venter i stedet på oss. Det kan jo være en vellykket taktikk det ettersom Vålerenga gjennom flere år har hatt store vansker med å score mot et motstander som ligger dypt med mange mann og er velorganisert.

65 min. Vålerenga vinner ballen på egen 30 og Dønnum fører frem. Han skyver den til Deyver Vega som prøver skudd. Det blir klabb og babb før keeper klarer den ut til 20 m der Abu skyter over på tom kasse. Plutselig ser 08 ut som den dumpekandidaten de er. Påfølgende corner header Wilhjalmsson over fra 5.

75 Vålerenga har definitivt overtatt initiativet i kampen, men det har ikke kuliminert i noe enda. De siste minuttene så så har vi hatt en par muligheter til innlegg, men vi har to utfordringer: 1) leggene er for dårlige og 2) Vi har for få mann i boksen.

80 min Sarpsborg faller dypere og dypere, men Vålerenga klarer ikke skape et skikkelig trykk. Vi spiller rundt dem, men får ikke ballen inn i grøten.

87 min Nesten 2-0. Abu skaper en corner ved å heade feil vei. Samme vei header for øvrig en Sarpsborgspiller på corneren og kun en god Klaesson hindrer at kampen er kjørt.

89 min. Vålerenga står høyt og ballen pumpes opp. Horn Myhre stusser den i bakrommet. Ingen av våre 5 som stod høyt klarte å lukte at det var tenkelig at ballen ville stusses i bakrommet. Nei, alle ble stående å se på at noen skulle ta ned ballen og spille den på tvers. Fordi det er det vi gjør.

Dommerne legger til 5 minutter. De kunne lagt til 100. Dette var en kamp vi aldri ville scoret i. Sarpsborg har over 20 kamper vært ligaens dårligste lag. Selvsagt skal de vinne mot oss da. Vi kaster jo bort poeng til alle lag i nød.

Nå er det baree å sette seg ned å høre på at Deila for 200. gang denne sesongen igjen skal forklare hvorfor vi akkurat i dag spiller sesongens dårligste kamp. Svaret er jo enkelt. Forsvaret er gele, midtbanen lar seg overspille uansett motstand og på topp er det ingenting som funker. Heldigvis så har Ronny Deila fortalt oss at forskjellen på årets lag og tidligere års er at dette laget har et mye høyere laveste nivå.

Men det var jo lyspunkter også da. Løpesetett til 08-backen Mario Pavelic var morsomt. Minnet endel om sånne youtubevideor der hundeeiere tar på bikkjene sine vintersokker for deretter å filme dem.

Legg igjen en kommentar