Dagboka mandag 16. september 2019

Det er meldt 13-14 grader og sol i Sarpsborg i kveld. Østfoldingene tror på litt over fem tusen tilskuere, og vi kommer til å møte et lag som vil kjempe rævva av seg for å plukke tre poeng. Du er aldri bedre enn det du presterte i forrige kamp. Vel, akkurat nå er både forrige … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. september 2019»

Det er meldt 13-14 grader og sol i Sarpsborg i kveld. Østfoldingene tror på litt over fem tusen tilskuere, og vi kommer til å møte et lag som vil kjempe rævva av seg for å plukke tre poeng.

Du er aldri bedre enn det du presterte i forrige kamp. Vel, akkurat nå er både forrige kamp og alle årets kamper glemt, for det er i kveld det gjelder. Sarpsborg 08 veit at de har ti cupfinaler igjen av serien, og alle kampene er like viktige for dem å vinne skal de unngå nedrykk. Med seier i kveld er de fortsatt under streken.

S08 er kjent for sitt effektive press-spill og har en dødballstyrke som få andre i norsk fotball. Likevel har Joacim Jonsson, såkalt ekspert i Eurosport, gode tanker om hva som har skjedd med klubben som imponerte stort i Europa i fjor:

Det finnes ingenting som tilsier at Sarpsborg 08 skal spille eliteseriefotball 2020. På de siste 32 eliteseriekampene har Østfold-klubben kun vunnet 4 av dem. De har tatt ledelsen i hele 7 kamper denne sesongen, der de enten spilte uavgjort eller tapte til slutt.

Vi ligger som vanlig i ingenmannsland og har tilsynelatende ingen ting å spille for. Men faktum er annerledes. Vålerenga spiller for å gjenoppbygge trua på at Ronny Deila faktisk kan løfte dette laget opp i toppen av norsk fotball. Hele klubben og alle som elsker Vålerenga trenger sårt å få trua tilbake. Vi er på 8. plass, og kan klatre til 7. plass med seier.

Ja, det er fattig glede i akkurat den 7. plassen, men for at prosjektet til Ronny skal leve videre med selvtillit, trenger han hvert eneste poeng som sankes kan. Og DET er det viktig at gutta skjønner og velger å gi absolutt alt for. De må stå på i samme grad som Norwich gjorde på lørdag. Hvis ikke faller engasjementet rundt klubben, supporterne mister trua, og ikke bare spillerne og klubben, men også supporterne blir middelhavsfarere i den norske fotballfamilien. Kort sagt: Vålerenga trenger poeng som bare faan.

PS. Efraín Juárez er tilbake fra skade og dermed med i troppen til kveldens kamp borte mot Sarpsborg. Hva det betyr for laguttaket, har vi ingen sterk mening om.

[poll id=»214″]

Damene

Det er putta noen millioner inn i damefotballen i Vålerenga, og nå er det mulig å se resultater. Dersom og hvis atte osv, kan det bli seriesølv. Og det betyr enormt for klubben.

LSK Kvinner 15 11 3 1 38 11 36
Sandviken 16 10 2 4 33 23 32
Vålerenga 16 10 2 4 30 20 32
Klepp 15 9 2 4 22 12 29
Røa 15 7 3 5 32 23 24

Nå er det egentlig opp til Vålerenga å spille inn sølvmedaljene. Ja, vi veit det ikke blir enkelt, men det er sju kamper igjen og alle lagene vi møter er bak oss på tabellen. Fantastisk utgangspunkt. Lørdag kommer Trondheim-Ørn på besøk, så det er bare å ta turen til Intility.

Hockey-tap

Vi pådro oss en haug av utvisningsminutter, så selv om vi i lange perioder var fullt på høyde og innimellom hadde våre sjanser, var det en veldig grei Frisk-seier i serieåpningen. Kan ikke klage når du taper 0-3. Men sesongen er lang…

Vålerenga i dag

Legg igjen en kommentar