VPN tipper GET-ligaen

Da er det igjen klart for første nedslipp i GET-ligaen. Fjorårets sesong var en opptur for verdens mest suksessrike hockeyklubb. Seriemesterskap nummer 29 ble sikra i Stjernehallen og forventningene til sluttspillet var store. Laget hadde få problemer med MS i kvart’n, men møtte veggen i semi’n der Frisk Asker ble for sterke. Det var en … Fortsett å lese «VPN tipper GET-ligaen»

Da er det igjen klart for første nedslipp i GET-ligaen. Fjorårets sesong var en opptur for verdens mest suksessrike hockeyklubb. Seriemesterskap nummer 29 ble sikra i Stjernehallen og forventningene til sluttspillet var store. Laget hadde få problemer med MS i kvart’n, men møtte veggen i semi’n der Frisk Asker ble for sterke. Det var en nedtur der og da, men Frisk endte opp med å vinne hele greia og serien mot dem var jevn. Mer kan vi ikke kreve.

VPN har rota litt rundt i kaffegruten og her er våre tabelltips for 2019/2020-sesongen.

1: Storhamar Dragons
Dessverre så tror vi Dragons vinner serien denne sesongen. Dragons kaster om seg med penger og det gjør at de har en veldig solid og bred stall. Siden forrige sesong så har et par lokale hester blitt sendt til slakteriet. Både Joakim Jensen, Hesbråten og Lars Løkken Østli har lagt opp og en god del av stammen i laget er ikke langt unna å gjøre det samme. Patrick & Steffen Thoresen, Larivee, Zettergren, Davis og Andersson er alle et stykke opp i 30-årene og enkelte av dem begynner å pushe 40.

Bak dem er dette mange jevngode spillere. I tillegg har de hentet noen nye kannadikkere; Camarenesi, Pravavessis, Gracnar. Av de så er det det faktisk bare Pravavessis som er fra Canada. De andre er bare fra hockeyland som skulle ønske de var Canada.

Storhamar har 10 forwards og 6 backer som holder høyt GET-liganivå. De har et knippe talentfulle burugler i bakhånd og tåler skader. Over 45 kamper gir dette seriemesterskapet.

Faktisk så er deres største motstander dem selv. Ifjor var de like store favoritter, men vant ikke en dritt. Det var faktisk godt gjort med tanke at stallen var minst like sterk da. Så hvorfor vant de ikke? Det var en kombo av svak kollektiv moral og ræva samhandling. De klarte å spille seg dårlige. I år har de hentet to nye trenere fra Finland som nyter stor respekt der oppe. Vi tror derfor de tar serien, men holder muligheten åpen for at laget kan implodere pga at kulturforskjeller og språkbarriere mellom je og itte og yksi, kaksi kolme kan bli for stor.

2: Vålerenga
Vålerenga hadde sin beste sesong på lenge i 18/19. Sommeren har vært ganske brutal. Morten Ask, Kaptein Speedo og Laumann Ylven har lagt opp. I tillegg har Ahlholm og Espeland funnet ut at de skal fortsette karrieren andre steder. Det betyr at veldig mye kvalitet har gått tapt og at bredden vi hadde i stallen er kraftig redusert.

Bilde: Kasper Wikestad

Førstekeeper vil igjen være Søberg. Ingen lag i ligaen har en keeper som er bedre. Foran ham har han et av de sterkeste forsvarskorpsene. Sciszar og Espeland er erstattet med Sørvik og Rotbakken. Sørvik kom jo før sluttspillet forrige sesong, men var rusten og en sommer med barmark vil forhåpentligvis gjøre underverker. Rotbakken har et enormt offensivt potensiale.

Det er bra. Vålerenga vil trenge offensive bidrag fra blålinja, for det blir litt tynt fremover. På tross av dette har VPN tippet Vålerenga på 2. plass. Det gjør vi rett og slett fordi Roy Einar har bevist mange ganger før at han får mye ut av lag.

Vi vet hvordan laget kommer til å fremstå; hardtarbeidende og disiplinert. Hoceky’n blir enkel. Det ga oss suksess før 18/19 sesongen og det vil gi suksess denne sesongen også.

3: Frisk Asker
Frisk Asker tok jo litt overraskende bøtta i våres etter at prosjekt Hillman havarerte tidlig. Aasland kom inn og forenklet spillesystemet. Det er en ting å få en frustrert spillergruppe til å prestere når de får en ny start. Det er en annen ting å gjenskape suksessen.

FriskAsker fikk litt maling. Det gjør vondt å møte Våle´nga. Foto: www.grydis.no

Frisk har byttet ut rekka med leiesoldater og hentet inn noen nye til å ta deres plass. I tillegg har de byttet ut Cocozza med Dokken. Utover det så er laget stort sett intakt. Det betyr også at alle også har blitt et år eldre – Frisk var også i fjor et rutinert lag. Flere av lagets bærebjelker er også +/- 35 og oppover. På et tidspunkt slutter det å være rutine og begynner å bli en geriatrisk avdeling.

Forsvarskorpset til Frisk er også noe ujevnt besatt. Det sa vi i fjor også. VPN tror ikke Frisk klarer å gjenskape suksessen fra fjorårets sluttspill i serien denne sesongen. De blir fremdeles et vondt lag å møte som kan utfordre og vinne over alle lag, men de ender ikke opp som seriemestere. Ei havner de over oss.

4: Stavanger

Hvor vil du at Oilers skal kysse deg Shampo?

Hockey-Norges glansbilde. Glansbildet som har sluttet å vinne. Men det er fortsatt best. Best i gøyest restaurant i ishall, beste kisscam i hele GET-ligaen, de beste supporterne i kategorien kunnskapsløs. For å prøve å tilrive seg noe edelt metall kommende sesong så har de hentet Tommy Raymond Kristiansen. For de av dere som ikke kjenner ham så er han en stillestående overtallsdiva som pådrar seg utallige dumme utvisninger i tillegg til at han stort sett leverer svake og eller merkelige intervjuer. En skulle tro at også sportsjournalister visste om Vær Varsom plakaten. Den gang ei.

På dagens Oilerslag er det 8 spillere fra Oslo og totalt 12 fra østlandet. I tillegg har de en drøss med utlendinger. Hva skal man med lokal tilhørighet når man kan ha både bamseaften og klappere?

5: Lillehammer
Lillehammer er et lag som går litt under radaren. De har klart å klaske sammen en bra stall de siste sesongene og har hatt endel suksess. Økonominen murrer litt der oppe, men de har satt sammen en bra tropp i år også. De har beholdt Noer, Dineen, Ellis som har vært gode for dem de siste årene. Spesielt Jacob Noer er det greit legge merke til Stor og raske spiller med gode håndledd som kan velge om han vil kjøre over eller gå rundt motstandere.

Inn har Stephan Vigier kommet. Han ble jo hentet fra LIK til Stavanger, men innfridde ikke helt der og er nå tilbake på feil side av Mjøsa (alle sider av Mjøsa er feil side). Verdt å merke seg at de har hentet Martin Gran fra Fassa. Gran er jo et Dragonsprodukt som slo igjennom som 17-åring, men som ikke fikk den istiden han trengte til å utvikle seg i perioden Dragons begynte å kaste penger etter halvparten av spillerne i ligaen.

 

 

 

6: Sparta
Det kjipe med at man kan smykke seg med tittelen best i Østfold er at man nødvendigvis må være fra Østfold.

Sparta stiller i år med et veldig ungt lag. Det finnes knapt en spiller som er eldre enn 25 år. Det hviler derfor et større ansvar i år på Niklas Roest, og han må levere. På tross av en snittalder på under 23 år så har de en grei bredde på stallen og de slipper å hemmes av en ultratreig Kristiansen dreper alt av spill i 5 mot 5. Sparta har i år sett mot øst og funnet endel unge spillere som kom opp i SHL-klubber.

7: Narvik
Narvik er er ubeskrevet blad på øverste nivå. De spiller en enkel men en intens form for hockey, hvor de tvinger motstanderne til å gå mye på skøyter. Der Dragons har gode enkeltspillere har Narvik et mer eller mindre disiplinert kollektiv. På sitt beste er de ikke ulike lag som Luleå i stilen. På sitt verste er de som Hauger Bandyklubb.

Klubben fremstår like solid som det supporterne fremstår som breiale og nasale. Tenk deg entusiasmen til en Ivar Morten Nordmark på speed og du har den jevne narvikværing. Man skal ha litt attityde når man påstår at man kommer fra Nord-Norges hovedstad og man bor i en by hvis sentrum kun består av Gate 1 og Gate 2. Vi tuller ikke…de to gatene heter det: Gate 1 og Gate 2.

Klubben har nok som ambisjon om å bite seg fast i ligaen, og vi tror at de på gode dager kan plukke poeng fra stort sett alle andre lag dersom de blir undervurdert. Derfor tipper VPN dem på 6. plass

Oftest hørt på tribuna: Æ e nu fan ikje dom…Æ e jo fra Naaaaarviik

VPN er ikke uenig i tanken om at det kan finnes intelligent liv i Narvik, men det endrer ikke faktum; kommunevåpenet deres ser ut som en truse.

8: Manglerud Star
Manglerud er Manglerud. Du vet hvor du har dem. De er et lag som også i år kommer til å spille med mye entusiasme og tempo, men der de vil tape de fleste kampene til slutt pga ungdommelig overmot, liten bredde i stallen og mangel på vinnere i begge ender av banen.

Verdt å merke seg er at van Voorhis er borte fra blåkorpset. Han var jo tidvis lysende i 17/18, men var mer ordinær i forrige sesong. Keeperne til Manglerud er også nye av året. VPN tror Furseth blir nye førstekeeper. Han har de senere år vært døråpner i Frisk.

 

9: Stjernen
Stjernen har hatt en nedadgående kurve i flere sesonger. De har riktignok drevet ganske sunt, men forrige sesong skulle de slå på stortromma. De hentet inn endel spennende spillere og la veldig mye i potten for å få inn hockeylegenden Bengt-Åke Gustavsson som hovedtrener. Det endte med sportslig krise, slanking av stall og inn med Kylling-Gullik som ny midlertidig løsning i boksen.

Den gamle Stjernebacken Rene Hansen har tatt over som trener, og han rår over et veldig ungt lag. Med unntak av 1. keeperen så er det bare Hallström på laget som har rukket å fylle 28 år. Flere av gutta kjører nok moped til og fra trening og kamp.

Mye av ansvaret legges nok på en skokk med kannadikkere som de har henta inn. De har også fått seg en god sisteskanse i Hackett. VPN tror laget blir for ujevnt besatt, samt at det er helt uvisst om laget revner til jul i år også.

10: Grüner
Grüner er jo litt som en farmerklubb for Vålerenga. Grüner har vært et sted der våre unge kunne få prøve seg på seniornivå

Den store stjerna på Grüner, og i GET-ligaen, er selvsagt Robin Olsen Syversen. Olsen Syversen er ca 8-10 ganger bedre enn de som til enhver tid er på landslaget og har hamra inn mål for Moss, Comet og Bergen de siste årene.

VPN føler seg sikre på at Grüner blir litt for lette i den kommende sesongen og at de ender sist.

Legg igjen en kommentar