Kampdagboka søndag 1. september 2019

Gjør du din del av jobben og sørger for at det blir topp Vålerenga-stemning når Rosenborg kommer på besøk kl 20 i kveld? Ja, det er all grunn til å ha mista trua på årets sesong. De fem kampene i august hvor vi plukket to poeng var ille. Det er verdens enkleste sak å være … Fortsett å lese «Kampdagboka søndag 1. september 2019»

Gjør du din del av jobben og sørger for at det blir topp Vålerenga-stemning når Rosenborg kommer på besøk kl 20 i kveld?

Ja, det er all grunn til å ha mista trua på årets sesong. De fem kampene i august hvor vi plukket to poeng var ille. Det er verdens enkleste sak å være negativ og skuffa til det som har skjedd i Vålerenga i august. VPN gir deg 100 prosent rett i det.

Men nå er det 1. september, og nå handler det om noe helt annet. Det handler om å stille opp og lage stemning, vise Oslo og Norge at skal du oppleve fotballstemning, må du til Intility. Uansett hvor rævva eller bra laget ditt er, det er Vålerenga du må oppleve på nært hold for å være i nærheten av en topp fotballkamp – med stemning.

Ja, denne dagbokskribenten trur ikke på seier i kveld, likevel er valget tatt: Sønnen til en kompis blir med på kamp mot Rosenborg (akkurat som i fjor) sånn at 11-åringen fra Oslo vest kan oppleve ekte fotballstemning. Det får ikke hjelpe at gutten er Ullern tvers gjennom, det er Vålerenga han skal elske.

I fjor hadde vi håpet om både seier og uavgjort da RBK til slutt klarte å vinne 3-2. Det var en enorm nedtur, og et hav av positive og negative følelser skar gjennom kroppen både hos meg og 10-åringen i fjor. Men en ting var guttungen sikker på: Det var dritgøy og en utrolig opplevelse (tapet var glemt i det vi forlot stadion).

Så i dag handler det om å bidra for å skape stemning. Synge, banne, klage på dommer’n og skrike i fortvilelse over at vi ikke får til det vi faktisk prøver på utpå der. Mentalt er alt klart for å ta imot et nytt tap, og kanskje banne ekstra mye for at vi ikke er der vi burde være: I tetstriden.

Og underveis (så lenge det er 0-0) vil vissheten om at hver kamp lever sitt eget liv bli sterkere og sterkere. Selv om Rosenborg er det eneste laget i Norge som skal spille Europa League i høst og antagelig er den sterkeste klubben i landet, vil du som supporter plutselig begynne å håpe. Større undere har skjedd enn at Vålerenga faktisk skal score et par ganger mot trønderne, og det er ikke utenkelig at vi holder nullen bakover. I så fall handler ikke kvelden bare om å skape god stemning og å vise verden at du må til Oslo for å skape fotballstemning.

Kvelden kan også være starten på en opptur. Dagboka tror egentlig ikke på seier, men med seier er vi faktisk bare tre poeng bak fjerde plassen…

[poll id=»205″]

[poll id=»206″]

Legg igjen en kommentar