For et usympatisk griselag RBK er

Jubel for en deilig scoring, men: Klokkeklart rødt kort og en trener som bagatelliserer det i etterkant. Grisespill fra et griselag. Det var et sjeldent usympatisk Rosenborg-lag som kom til Oslo. Vålerenga – Griselaget 1-1 (0-0). 11.101 tilskuere. Mål: 0-1 Vegar Eggen Hedenstad (54), 1-1 Christian Borchgrevink (60). Dommer: Rohit Saggi, Drafn – svikter totalt. Gult … Fortsett å lese «For et usympatisk griselag RBK er»

Jubel for en deilig scoring, men: Klokkeklart rødt kort og en trener som bagatelliserer det i etterkant. Grisespill fra et griselag. Det var et sjeldent usympatisk Rosenborg-lag som kom til Oslo.

Vålerenga – Griselaget 1-1 (0-0). 11.101 tilskuere. Mål: 0-1 Vegar Eggen Hedenstad (54), 1-1 Christian Borchgrevink (60). Dommer: Rohit Saggi, Drafn – svikter totalt. Gult kort: Samuel Adegbenro, Vegar Eggen Hedenstad, Anders Konradsen, Rosenborg, Deyver Vega, Vålerenga. Rødt kort: Mike Jensen (38), Rosenborg.

Vålerenga (4-2-3-1): Kristoffer Klaesson – Amin Nouri (Christian Borchgrevink fra 37.), Johan Lædre Bjørdal, Pierre Kanstrup, Sam Adekugbe – Mohammed Abu, Magnus Lekven – Aron Dønnum (Ousmane Camara fra 90.), Matthías Vilhjálmsson, Bård Finne (Deyver Vega fra 78.) – Mayron George.

1-1 er forsåvidt et rettferdig resultat utfra det som skjedde på banen. Begge lag kunne avgjort kampen til sin fordel. Men det er jævlig surt at dommerteamet glipper på et soleklart rødt kort – selv om linjedommer står like ved. David Akintola fikk sette albuen i nakken på Sam Adekugbe – ovenfra og ned. Ikke en albue som bare var med i et duellspill, nei, en albue som aktivt prøvde å skade motstanderen. Fy faan!

Og til VG presterer synderen å si dette:

– Jeg prøvde å komme meg rundt for å få ballen. Uheldigvis traff albuen min Adekugbe. Jeg har beklaget, sier Akintola til VG. Sjarmerende. han beklager, men sier: – Nei. Jeg føler ikke jeg har gjort noe feil, sier Akintola.

– Både jeg og teamet svikter her. Hadde jeg sett den situasjonen utpå banen, hadde det vært soleklart rødt kort, så det kan jeg bare beklage. Og når jeg ser det røde kortet jeg faktisk ga, så er det heldigvis riktig. Spilleren (Mike Jensen, red. anm.) som mister bakkekontakt og hopper inn med to strake bein, det er helt klart rødt kort, sa Rohit Saggi til Eurosport etter kampen.

Det er fint han innrømmer egen feil, og hvis NFF nå tar ansvar, bør spilleren stå over flere kamper. Men det kjipe er at det er Vålerenga som taper på at Rosenborg driver med griseriet sitt. Samtidig er det ikke rart at Rosenborg er et griselag når kaptein Mike Jensen klarer å tofotstakle på midtbanen, og protesterer gjentatte ganger på avgjørelsen når han får det røde kortet.

I det hele tatt så det ut som Rosenborg hadde klonet drittsekker som Tommy Høiland, Zlatko Tripic og Flamur Kastrati – og at hele laget bare besto av den type spillere.

Til og med keeper Andre Hansen viste hvor usympatisk han kan være. Guttungen ved siden av meg spurte: Hvorfor drøyer de tiden hele tiden, og hvorfor vil han ikke sparke ut ballen? Verst var det da han snudde seg vekk og ikke ville sparke ballen til Vålerenga og ingen andre var rundt han.

Albuen fra Vegard Hedenstad (fikk gult kort) er ikke en gang nevnt, gult kort også til Samuel Adegbenro for filming, og når du veit at trener Horneland bare fikk tilsnakk (han burde vært vist bort) og at treneren etter kampen prøvde å snakke bort det alle andre så var et soleklart rødt kort, da trenger du ikke lure på hvorfor Rosenborg ikke får mye sympati.

Er det virkelig et griselag fra Trondheim Norge skal sende ut i Europa? Et lag som ikke bare spiller stygt, men som i tillegg kontinuerlig klager på dommeren. Det er rett og slett pinlig å se på. er det noe i maten der opp som gjør at de mener dommerne fortsatt skal blåse 60-40 i favør Rosenborg?

Vålerenga var i alle fall tilbake på godt nivå og var i store deler av kampen fullt på høyde med Rosenborg. Vi var absolutt best i første omgang, men dessverre klarte vi ikke å dominere spillet med en mann mer – før på slutten av andre omgang. Men da ble det også kjempetrøkk, og den største muligheten fikk vi noen minutter på overtid.

Vilhjalmsson er plutselig alene innafor fem-meteren på en corner, og skal bare styre ballen i mål. Utrolig nok setter han den i stanga og ut og ikke der hele stadion trodde den skulle havne. Det hadde vært en perfekt aften med den gållen.

I stedet kunne vi glede oss over utligningen til Christian Borchgrevink – et kanonskudd fra 17-18 meter som ble banket i gållen. Så sinnssykt fortjent – for det var en sånn kamp i et sånt år hvor flere enn meg trodde det kom til å bli et superkjipt tap.

[poll id=»207″]

Ronny: Positiv prestasjon

– Jeg er skuffa over at vi ikke vinner, men vi hever oss veldig i forhold til hvordan det har vært i det siste. Jeg skulle ønske vi skapte litt mer i andre omgang, og at vi hadde hatt litt mer marginer med oss. Den siste skulle Matti satt. Men det var en positiv prestasjon i dag, og en herlig stemning på stadion. Klanen var fantastisk. Det skal være trøkk og dueller utpå banen, men ikke slag. Det der var rødt, sa Ronny til Eurosport etter å ha sett slaget mot Sam etter kampen.

Bra stemning på Supportertribunen.

Borchgrevink sa til Eurosport: Jeg var litt heldig med skuddet, men deilig med scoring. Hadde vært veldig mye deiligere med tre poeng, men ett poeng er bedre enn null, sa han på TV.

Kristoffer Klaesson ble kåret til banens beste i dag. Ikke ufortjent. Mayron George var også god som oppspillspunkt, og han hadde flere frekke diagonalløp som åpnet Rosenborg-forsvaret.

Det er tre kamper igjen i september: Sarpsborg 08 borte og Viking og Ranheim hjemme. Her bør vi plukke ni poeng (tror det egentlig ikke), men det hadde vært deilig.

Legg igjen en kommentar