Dagboka mandag 2. september 2019

Det er mandag, men absolutt ingen dagen derpå for Vålerenga. Spørsmålet nå er om Vålerenga er tilbake, og hvor mange kamper vil David Akintola bli utestengt? Vi spurte etter RBK-kampen om du er fornøyd med gutta, og 59 prosent svarte ubetinget «ja». 30 prosent svarte «ja, men burde vært bedre», og bare 3 prosent svarte … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. september 2019»

Det er mandag, men absolutt ingen dagen derpå for Vålerenga. Spørsmålet nå er om Vålerenga er tilbake, og hvor mange kamper vil David Akintola bli utestengt?

Vi spurte etter RBK-kampen om du er fornøyd med gutta, og 59 prosent svarte ubetinget «ja». 30 prosent svarte «ja, men burde vært bedre», og bare 3 prosent svarte «nei».

Er du fornøyd med gutta i dag?

  • Ja (59%, 214 Votes)
  • Ja, men burde vært enda bedre (30%, 107 Votes)
  • Sånn passe (7%, 24 Votes)
  • Nei (3%, 12 Votes)
  • Usikker (1%, 3 Votes)

Antall stemmer: 360

Det er for tidlig å friskmelde Vålerenga, men i går var det veldig mye bra å se. Ja, skuffende at vi ikke eide andre omgang med en mann mer, men likevel hadde vi god kontroll både før og etter utvisningen. Håpet er at dette blir et momentum å bygge videre på, og ikke bare et blaff. Det er alltid uvisst og ikke lett å møte lag som kjemper mot nedrykk (hei Sarpsborg 08 og Ranheim), i tillegg har vi Viking i september måned.

[poll id=»211″]

Rosenborgs grisespill

Vi er ikke helt ferdig med grisespillet til trønderne. I går sto Mike Jensen lenge og kranglet med dommeren fordi han fikk rødt kort. Han skjønte tydeligvis ikke hvorfor. Men etter å ha tenkt seg om og sett hendelsen i opptak, legger Mike seg flat og sier unnskyld. Respekt for det.

Det VPN ikke har respekt for er at Rosenborg faktisk twitrer om dette intervjuet, men at de har en spiller som i samme kamp er voldelig mot Sam Adekugbe, men det sier de som klubb ingen ting om. Ingen beklagelse og intet intervju. Eller Horneland har jo sagt at han ikke syntes det var så ille. Men her er det tyst fra Rosenborg-brakka, de vil tydeligvis ikke innrømme noe før fotballforbundets påtalenemnd sannsynligvis skal se på saken. Vel, hva NFF gjør i denne saken, er jo høyst uvisst.

Det hele får oss til å tenke på at Rosenborg fortsatt er den samme klubben som for 11 år siden presterte å levere en falsk legeerklæring for at deres egen spiller IKKE skulle få to kampers karantene. John Pelu klarte den gang å filme seg til straffespark. I ettertid ville forbundet straffe han, og da kom denne syke legeerklæringen fra klubben:

«Det bekreftes herved at John Pelu i forbindelse med den aktuelle situasjon utviklet akutt krampe i begge legger, og måtte gå av banen rett etterpå, på grunn av krampesituasjonen. Han har også fått nødvendig medisinsk behandling dagen etter kampen for det samme».

Makan til usympatisk klubb. Kanskje de igjen vil fake en legeerklæring for å unngå straff? Kanskje Akintola fikk krampe i armen og derfor skadet Sam? VPN registrerer også at RBK-tilhengere på twitter er mer opptatt av at Sam Adekugbe burde hatt gult kort enn at deres egen spiller burde hatt rødt. Hva betyr fair play i Trondheim?

PS. Hvor syk NFF-verden faktisk er, viser denne pressemeldingen fra doms- og sanksjonsutvalget, som valgte IKKE å straffe svensken:

”Utvalget er av den oppfatning at det mest sannsynlige utfall av en situasjon der akutt krampe inntrer i begge leggene, er at man ikke klarer å holde seg oppreist. Eventuell tvil om hvorvidt krampen var den direkte årsak til fallet eller ikke, må etter Doms- og sanksjonsutvalgets vurdering under enhver omstendighet komme Pelu til gode”.

Vålerenga i dag

Vålerenga 2 spiller 3. divisjonskamp borte mot Frigg i kveld klokka 19. Ta deg en tur til Marienlyst kunstgress ved siden av NRK hvis du har lyst til å se unggutta spille.

Legg igjen en kommentar