Dagboka torsdag 22. august 2019

Vålerenga er i semifnalen i cupen. Damene vant i går kveld 3-0 over Avaldsnes, og møter Arna-Bjørnar borte senere i høst.Takk, Natasha (bildet)! Det er to gladnyheter rundt Vålerenga: Vålerenga Damer er klare for semifinale etter 3-0 (2-0) over Avaldsnes. 279 tilskuere så 1-0 Natasha Dowie (24), 2-0 Dowie (29), 3-0 Dowie (79). Deilig. Og: … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 22. august 2019»

Vålerenga er i semifnalen i cupen. Damene vant i går kveld 3-0 over Avaldsnes, og møter Arna-Bjørnar borte senere i høst.Takk, Natasha (bildet)!

Det er to gladnyheter rundt Vålerenga:

Vålerenga Damer er klare for semifinale etter 3-0 (2-0) over Avaldsnes. 279 tilskuere så 1-0 Natasha Dowie (24), 2-0 Dowie (29), 3-0 Dowie (79). Deilig. Og:

Ajara Njoya fra Vålerenga kan med sin fantastiske scoring vinne en av de gjeveste prisene innen fotball. Dagboka tror at Ajara ikke er favoritten her, men likevel. Knallsterkt å bli nominert og utrolig moro.

Noe galt i Vålerenga?

Det var oppturen. Eller rekruttgutta er også en eneste lang opptur i 3. divisjon. Det er bare vi og Rosenborg som leder sine 3. divisjonsavdelinger, og mens RBK 2 leder med tre poeng, leder vi med 12. Det betyr at vi kan tape fire av de siste 10 kampene og likevel rykke opp. Men ikke tenk sånn, da går det fort galt.

Samtidig må vi stille oss spørsmålet: Er det noe alvorlig galt i Vålerenga? Dagboka prøver å tenke høyt om dette, og svaret er… nja. Noe er galt, men hvor alvorlig det egentlig er, det er ikke nødvendigvis så enkelt å si.

Det er ingen tvil om at alt som har skjedd etter Bodø/Glimt-kampen i juli er under pari (for å si det mildt). Det er ikke godt nok å plukke to poeng i disse fire kampene. Både poengfangsten og det vi faktisk har sett utpå banen har vært for dårlig, selv om det i korte perioder har sett ålreit ut. Totalt sett er inntrykket rævva.

29. juli spurte vi dere i dagboka:

Fem kamper bør bety…? (269 svar)

  • 10-12 poeng (46%, 123 Votes)
  • 15 poeng (19%, 52 Votes)
  • 13-14 poeng (19%, 50 Votes)
  • Jeg er fornøyd med topp innsats (8%, 21 Votes)
  • 9 poeng (7%, 18 Votes)
  • Usikker (2%, 5 Votes)

Vel, nå er det bare Bodø/Glimt borte igjen, så er de fem kampene over. Og med tre poeng der står vi med fem poeng på de fem siste kampene. Dagboka er forøvrig rimelig trygg på at de færreste tror på tre poeng på Aspmyra.

[poll id=»204″]

Kjell Grønningen skrev i kommentarfeltet under et Magnus Lekven-intervju på klubbens sider:

At man ikke har greid å forsterke den sentrale midtbanen i løpet av sommeren er totalt uforståelig.Og dette «byggverket» til Deila er i ferd med å ramle sammen som et korthus. Og hvor er lederne ute på banen? Kaptein Lekven har jo ikke et eneste ledergen i kroppen. Vi som var tilstede på Intility i går gikk hjem helt lamslåtte og trodde vel ikke på hva vi hadde sett. Elendig. Planløst. Temposvakt. Forutsigbart. Minner dessverre alt for mye om hva herrene Andresen og Rekdal fikk til på slutten av sine perioder. Hviler det en forbannelse over Valle Hovin?

Samtidig er det påfallende hvor lite aktivitet det er på klubbens sider etter to poeng på fire kamper. Hvor er Ronny Deila? Har dagbokisten blingsa, eller har ikke Ronny sagt noe på klubbens egne sider etter disse fire kampene? Hva kommer det av? Riktignok er kommunikasjonssjef Tina Wulf fortsatt sykemeldt, men noen i klubben må da se behovet for å kommunisere når misnøyen ute blant mange er så stor som den er?

Denne dagboka mener klubben har fått urettferdig kritikk av Kjetil Rekdal. Om det er folk fra Drammen eller Møre og Romsdal som styrer klubben, er et fett. Her bommer Reka:

– Det er ingen sjel igjen der. Det er ingen Vålerenga-folk der som kan trekke interesse og få profiler fram. Det er en klubb det skal koke rundt. Nå er klubben innelåst. Nå er det en gjeng fra Drammen som sitter der som har knablet det meste og alt, og de har mislykkes totalt. Det må skje noe.

Hadde Reka noe Vålerenga-sjel? Tror ikke det. Og når det gjelder dette Reka-sitatet fra søndagens Fotballrunden på Eurosport, skulle man tro at Rekdal faktisk snakker om sine siste år i Vålerenga:

– Det har vært vanvittig gjennomtrekk i spillerstallen. Deila har også skiftet stil og formasjon. Deila er ingen dårlig fotballtrener om du ser på historikken hans, men det er ekstremt krevende å få det til i Vålerenga. 

Dagboka lar seg friste og tar med et gammelt Rekdal-sitat fra 2012:

– Det er veldig mange som har meninger om Vålerenga, det kommer fra alle kanter.

Og går vi enda lenger tilbake – til 2006 – kunne du lese dette i en Schibsted-avis:

Lillestrømboss Jan Åge Fjørtoft kaller Vålerenga for kjøpelag. VIF-trener Kjetil Rekdal hevder den tidligere landslagskameraten er misunnelig på Oslo-lagets økonomiske muskler.

Det eneste dagboka synes er interessant, er å se hvordan laget klarer seg utpå banen, om innsatsen til gutta er der og om mange nok poeng triller inn. For tiden er dette for dårlig, og derfor er eneste realistiske alternativ å la Ronny Deila få jobbe videre og bli målt på den jobben han gjør nå sesongen er over – eller når vi veit at det ikke har vært bra nok. Fortsatt kan vi klare både topp tre og fire, selv om det spillemessig ser bekmørkt ut. Tabellmessig er det dog ikke så gærent.

Dagboka klarer ikke å se at spillerne blir bedre av å la assistenttrenerne Haakon eller Johannes ta over ansvaret. For øvrig finnes det neppe penger til å betale lønna til Deila i oppsigelsesperioden OG kjøpe en ny trener samtidig. Og en ny trener må jo da hente nye spillere, eller tror noen at en ny trener får alt til å skinne med lokale unggutter i sentrale roller uten tilsig av penger? 

Alle vil kritisere Vålerenga. De elsker det. Rosenborg og Brann er tre poeng foran oss på tabellen, men ingen andre enn bergensavisene er opptatt av det som skjer i Brann. Alle norske journalister har lyst på et norsk Champions League-eventyr, derfor er det full heiagjeng på RBK i Europa. Takk’a faan for at de tapte 0-2, men følg med på heiagjengen i media den neste uka. Rosenborg skal hylles for hva de kanskje kan få til.

VPN er bare opptatt av Vålerenga, og selv om klubben og Deila har svart på noen spørsmål i mediene, skjønner vi ikke hvorfor de har kommunisert så dårlig med sine egne fans og på sine egne plattformer.

Når du som fotballklubb underpresterer og får masse kritikk, må du hente fram krisekommunikasjonsplanen. Der bør det stå noen ord om mediestrategi når det går dårlig, eller om en eier kanskje er på vei ut eller om det er masse spinnville rykter om ditt og datt. Så planlegger man intervjuer og pressekonferanser og har et forberedt budskap som man trur på for de mest sannsynlige scenariene som vil dukke opp. I denne planen bør det også være noen ord om hva og hvordan man får ut info på egne plattformer.

Dagboka vil alltid bare Vålerenga det beste, og det tror vi faktisk andre interne kritikere også vil. Men noen som nå kritiserer Ronny Deila har også vært kritiske til andre trenere i Vålerenga. Kjell Grønningen er for eksempel blant de som i sin tid ville sparke både Reka og Martin Andresen og nå er «byggverket» til Deila i ferd å ramle sammen, skriver han. Vel, det kan hende. Men dagboka vil fortsatt ikke utelukke muligheten for at byggverket holder noen år til – kanskje helt til seriegull…

 

 

Legg igjen en kommentar