Dagboka mandag 19. august 2019

Er det innafor å pipe? Er det innafor å dytte det gamle laget sitt under bussen? Dette, og litt til i dagens sene dagbok. Etter 30 minutter ut i gårsdagens misére mot FK Haugesund var dagens dagbok på vei ut i det lystige slaget. Etter hvert som kampen endra karakter og Vålerenga sank mer og … Fortsett å lese «Dagboka mandag 19. august 2019»

Er det innafor å pipe? Er det innafor å dytte det gamle laget sitt under bussen? Dette, og litt til i dagens sene dagbok.

Etter 30 minutter ut i gårsdagens misére mot FK Haugesund var dagens dagbok på vei ut i det lystige slaget. Etter hvert som kampen endra karakter og Vålerenga sank mer og mer ned i den gropa vi har sett de siste rundene så blei dagbokisten mer og mer gretten. Ja, det var til og med på det stadiet at alle skulle sparkes og hele administrasjonen var rævva. Selv pipinga etter kampslutt og kranglinga med Klaesson virka som en god idé. Det var der og da.

For det er utrolig hva en dårlig natts søvn, forkjølelse, litt morfin-hostesaft og noen runder med seg selv gjør med tankesettet. Er det en ting dagboka er glad for er at den ikke ble skrevet i går etter kampslutt.

Dagboka skal ikke dvele ved selve kampen. Den har referatet vårt tatt hånd om. Det vi må snakke om er reaksjonene.

Kjetil Rekdal kan ta seg ei bolle

I Eurosport-studio etter kampen fikk tidligere VIF-helt Kjetil Rekdal lov til å utfolde seg helt fritt. Programleder Carsten Skjelbred satt der sammen med ekspert Joacim Jonsson og hørte på grumset Rekdal hadde å komme med.

Og det var uten å få et eneste kritisk spørsmål tilbake. Journalistisk håndverk på sitt aller, aller verste.

I følge «Reka» aner ikke det han velger å kalle «Team Drammen» hva Vålerenga står for eller hvordan Vålerenga-sjela er. Det er noe du strengt tatt burde tenkt på før du anbefalte disse gutta til klubben, Rekdal. Hvorfor kontrer ikke Skjelbred med det? Hvorfor kommer det ikke et eneste forbanna spørsmål om Rekdals fortid i klubben?

Samme mann mener også at det er et vanvittig gjennomtrekk i klubben. Det kan jo være fordi forrige regime ikke henta gode nok spillere, eller fordi de spillerne som var der var for gamle. Selv om Eurosport sitt «etter kamp»-studio er en forbanna koseprat mellom gode busser så skal programlederen stoppe og faktisk være kritisk. Det gjør de ikke.

Piping på egne spillere

Er det en ting vi syns er en uting så er det piping på eget lag. Det var det tilløp til i går også. Ikke så mye, men nok til at det ble lagt merke til. Generelt sett syns dagboka piping er en forbanna uting som hører til i Bergen. De er jo eksperter i det.

Samtidig så må det være lov å vise misnøye med klubben når ting ikke virker på stell. Pipinga er et utløp for frustrasjon. Det virker som den vanligste kommentaren etter kamp er «dette var årets bunnivå», for så å følge opp med at det har vært en bra treningsuke og at de er på gang.

Vi er bare tre poeng bak fjerdeplassen som også er årets målsetning. Om alt går riktig vei kan Vålerenga faktisk ta den neste runde.

Man la oss holde denne pipinga til en engangshendelse a’, vi er ikke helt Brann heller.

Krangle med egne spillere

To ganger i år har vi sett egne supportere krangle med egne spillere. Det er faen meg så dumt at jeg ikke får sagt det en gang. Joda, det er bra det er engasjement, men drit i det da. Selv om spillera ikke alltid er helt der oppe når det gjelder nivå så er det faktisk folk som har lyst til å enten forklare seg for supporterne eller bare be om unnskyld. Kutt ut kranglinga, det tar seg ikke ut. Vi er ikke Lillestrøm heller.

Så da er alt ok da?

Alt er langt fra OK. Det er ett eller annet råttent. Tida er dog ikke inne for å sparke Deila, men de siste kampene (og den forferdelige hendelsen mot LSK) viser at noe er gærent. Kan Deila snu det? Neste runde er borte mot Bodø/Glimt. Det blir nok ikke seks mål til Vålerenga i den kampen, men vi har trua på seier. Og da er kanskje Camara klar også.

Det vi håper på er at det snart kommer et nytt Deila-møte med supporterne. Et møte der Ronny Deila kan snakke fritt og fortelle om hva han tror er gærent og forhåpentligvis ta noen innspill fra supporterne. Det fortjener vi, Vålerenga. Det fortjener vi.

Damekamp i dass

Vi hadde håpa på tre poeng i LSK-hallen, men det gikk ikke. 2-0-seier til LSK og dermed var de poenga borte. Vålerenga ligger fortsatt på 4., men har seks poeng opp til LSK på 1. plass.

Vålerenga i dag

Serieleder i 3. divisjon avdeling 2 Vålerenga 2 tar i mot bånnlaget Drøbak-Frogn på Intility Arena klokka 19:00. Møt opp og se de unge lovende ta nye tre poeng og et stort skritt mot opprykk!

Legg igjen en kommentar