Dagboka onsdag 14. august 2019

Siden vi lever best i fortiden skal Vålerenga Fotball spille eliteseriens niende runde i dag. Dette, og en advarsel om bildebruk, finner du i dagens dagbok. Vær så god! I kveld klokka 19:00 møter Vålerenga Stabæk på Nadderud i Eliteseriens 9. runde. Som om det å spille Nadderud er absurd nok i seg selv så … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 14. august 2019»

Siden vi lever best i fortiden skal Vålerenga Fotball spille eliteseriens niende runde i dag. Dette, og en advarsel om bildebruk, finner du i dagens dagbok. Vær så god!

I kveld klokka 19:00 møter Vålerenga Stabæk på Nadderud i Eliteseriens 9. runde. Som om det å spille Nadderud er absurd nok i seg selv så er det altså sånn at den runde som skulle gått i våres en gang skal spilles nå. Dette er enkelt og greit fordi Stabæk hadde en drøss med spillere i U-20 VM.

Nadderud stadion er ganske jævlig stadion å se fotball på. Spesielt som bortesupporter. Selv om vi gjerne vil støtte laget på bortebane er dette en kamp det er mye, mye mer fristende å se på pub. Sånn, der sa vi det. Om du fortsatt tenker du vil oppleve dette (husk kikkert) så finner du billettinfo på Vålerenga hjemmesider.

Bortefeltet er markert rødt.

Nå som kampen endelig skal spilles så ser jo spillertroppene litt annerledes ut enn de gjorde bare for noen uker siden. Stabæk har blant annet mista Franck Boli, Tobias Bjørkeeidet og trener Henning Berg. Inn har folk som Tortol Lumanza og Janne Jönsson kommet. Begge to er kjenninger av det norske fotballpublikum. For vårt vedkommende så er jo både avganger og ankomster godt kjent.

Det er derfor gledelig å se at både Mayron George og Pierre Kanstrup er med i bruttotroppen. Det som er enda mer gledelig er å se at begge spillerne er meldt inn til NFF og ligger registrert i Vålerengas offisielle spillertropp for Eliteserien. Vi tipper Kanstrup går rett inn, kanskje til og med George. I samme tropp finner vi også Amin Nouri, men han er ikke tatt ut i bruttotroppen.

De som er tatt ut er følgende: Kjetil Haug, Kristoffer Klaesson, Christian Dahle Borchgrevink, Efraín Juárez, Ivan Näsberg, Johan Lædre Bjørdal, Markus Nakkim, Pierre Kanstrup, Sam Adekugbe, Aron Dønnum, Bård Finne, Deyver Vega, Erik Israelsson, Felix Horn Myhre, Herolind Shala, Magnus Lekven, Magnus Retsius Grødem, Matthías Vilhjálmsson, Mayron George og Mohammed Abu.

Blir det mer scoringsjubel for Matti i kveld?

Så hvordan går det i kveld? Tjæ, vanskelig å si. Vålerenga er en klubb som en på Twitter beskrev som «klubben som ikke er i stand til å ha det ålreit.» Det er riktignok bare tre poeng bak tredjeplassen, men dagboka klarer ikke helt å se de store lyspunkta. Allikevel, ALLIKEVEL, på tross av alt så tror vi på seier. Stabæk har vært ålreite i det siste, og de har gode Marcus Sandberg i mål. Han kjenner vi jo til fra før av. Resultatet? Vålerenga vinner med to mål. 3-1 er et resultat vi tror på.

Damelaget lukter på Champions League-kvalik

Det er veldig gledelig å se at Vålerengas Toppserie-lag gjør det godt. Etter tolv kamper spilt ligger de nå på 3. plass, bare tre poeng under serieleder LSK og to poeng bak serietoer Sandviken. Ett poeng bak Vålerenga finner vi Klepp. Både LSK og Klepp har en kamp mindre spilt enn Vålerenga.

Ajara Njoya jubler for sitt første mål i Vålerenga-trøya.

På lørdag er det mulig å se Vålerenga hente inn tre poeng på serielederen. Klokka 14 møter LSK og Vålerenga hverandre i LSK-hallen. Der har damene en superb sjans til å hente inn hele ledelsen i en jafs. Vi gleder oss!

Denne kampen er gratis så det er ingen grunn til ikke å dra. Og om du ikke vil ta tog kan du jo bare reise med Bohembussen. Den tar deg til og fra for 150 spenn. Det mener vi det er verdt. Avreise klokka 13:00, billetter kjøpes på bussen – og bussen kjører fra Vålerenga Vertshus.

Advarsel om bildebruk

Det er en del supporter-nettsteder som bruker bilder fra aviser og lignende. Dette vil vi på det sterkeste anbefale folk å slutte med. Ikke fordi vi syns folk ikke skal ha bilder, men fordi blant annet NTB har hyra firmaet «Copyright Agency» til å finne – og fakturere – nettsteder som bruker NTBs bilder uten lov.

Sånn, da har vi advart. Ikke gjør det. Om dere har lyst til å bruke bilder av Vålerengas spillere så finnes det mange som fotograferer for blant annet Klanen. Ta kontakt med dem så kommer det nok til en løsning. Den er nok også billigere enn NTB sin…

Legg igjen en kommentar