Dagboka fredag 2. august 2019

Vi veit ikke om det har en meter å si at det er fredag for akkurat deg, men vi vi veit det er viktig for noen. Sommeren begynner å gå mot slutten, fulga setter nebbet sørover og høstmørket ligger og stirrer på deg rett borti gata. Så får bare være. Fotballen er nemlig i full … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. august 2019»

Vi veit ikke om det har en meter å si at det er fredag for akkurat deg, men vi vi veit det er viktig for noen. Sommeren begynner å gå mot slutten, fulga setter nebbet sørover og høstmørket ligger og stirrer på deg rett borti gata. Så får bare være. Fotballen er nemlig i full gang! Herrene er tilbake på Valle, damene spiller lokaloppgjør og girlsa spiller finale i Norway Cup. Med andre ord ingen grunn til å deppe fordi du er tilbake på jobb Nå er det månedsvis med deilig fotball som gjelder.

Sletta

En gang i året fylles byen vår med bønder fra myggslettene i nord og svaberga i sør, fra de reinpiska fargekaiene i vest til de mørke granskauene til øst. Ikke for å flytte inn i nyoppussa treroms på Bøler, men for å spille fotball på Haraløkka og puste inn den herlige fordomsfrie og åpne bylufta. Noen dra kun for å rykke ut etter første runde og bruke resten av uka på is og tivoli på Ekebergsletta, mens andre lag tar det hele blodseriøst og går for trofeet.

Ett av de lagene er Girls 17 Elite fra Vålerenga og vi er kry som faen.

Jentene gikk videre til finalen da de slo AIK 2-1 i går, og den kampen spilles i morgen. Og det er ikke hvem som helst som står på andre sida av banen. Det er nemlig satt i stand til god gammeldags lokalderby når Vålerenga møter Lyn.

Matchen spilles i morgen klokka 12:30 på den «store stadion» midt på sletta ved Ekeberg skole. Møt opp!

Røen

Det ligger an til å bli en finfin forballsøndag om du holder med Vålerenga, noe vi regner med at du gjør siden du sitter og leser dette. Damene spiller bortekamp på andre sida av byen så du har med andre ord mulighet til å få med deg både dame- og herrelaget uten at du trenger å planlegge noe særlig. Her har du god tid.

Vi begynner å nærme oss halvveis i Toppserien og våre damer har fremdeles gode sjanser til å ta medalje. Om man ser bort i fra Team Lillestrømmen er det tight i teten og vi kan vel si det så enkelt at dette er en kamp som må vinnes for å fremdeles henge skikkelig med. Laget vi møter kan ved seier på søndag klatre opp sammen med «oss» og skape enda større usikkerhet. Om de derimot taper hektes de litt av. Det er det vi må gå for. Røa må hektes av og vi må se oppover på tabellen. Her trengs det hverken flaks eller lykke, men steinhard jobbing. Vi har trua.

Kampen spilles på Røa klokka 15:00

Valle

Mens de andre laga har spilt fotball i sommer, har våre gutter hatt såkalt fotballferie. Nå har de riktig nok ikke ligget på Granka med ølmagan i været lett suttende på deilig Sangria, men trent og øva på pasninger og angrep og forhåpentlig vis funnet ut hvordan vi skal gjøre det uten Ejuke. På søndag får vi svaret. Vi regner ikke med at det blir like nedsabling av motstanderlaget som sist, men seier det både tror og håper vi på. Det er flere enn én spiller på laget og vi har mange veldig gode fotballspillere for tida.

Som det så ofte er, er det også denne runden tv-kamp for Vålerenga. Kampen starter dermed klokka 20:00 og det er muligheter for regn. Det suger litt, men etter den varmebølgen som har vært i det siste blir det kanskje også litt digg.

Valle søndag 20:00

Transport

Når du skal på kamp på søndag er det et par ting du bør vite. Ruter og gjengen har nemlig i all sin visdom valgt å legge oppgraderinga av t-banen til etter sommerferien for å gjøre livet til vanlige østkantfolk kjipest mulig når de skal tilbake på jobb. Om du kommer vestfra må du huske på at banen stopper på Tøyen eller går videre opp i Groruddalen. Alternativet er da buss fra Tøyen eller å gå av på Hasle.

Fra Hasle er det rundt et kvarter å gå. Ikke noe stress om du tar deg litt god tid. 21-bussen går som normalt.

Om du normalt kommer med Furusetbanen (2),  Østensjøbanen (3) eller Lambertseterbanen (4) må du gå av på Brynseng og ta buss derfra. Men veit du hva. Det hadde vi driti i. Det går helt fint å gå fra Brynseng til Valle. Tar et kvarters tid og høres på oss mye mindre stress ut. Buss for bane er måten satan bringer sjeler inn i helvete.

Mer informasjon finner du her:

https://ruter.no/avvik/stengt-for-t-banen-mellom-brynseng-og-toyen

Vålerenga i dag

Det er varm og fremdeles sommer. Utepils på de vanlige stedene? Sommerquiz på Bohemen? Husk solkrem! Vi stikker og bader.

Legg igjen en kommentar