Bursdagsboka mandag 29. juli 2019

Gratulerer med dagen, Vålerenga! Hvor står vi etter salget av Chidera Ejuke? Det er i alle fall gode nyheter at Deyver Vega trolig er klar til spill mot Kristiansund. Takk for kampen og god tur hjem til Raufoss @EdvardRace! KFUM-drakt fåes kjøpt i klubbshopen vår og plaster til brannsår får du tak i på Apotek … Fortsett å lese «Bursdagsboka mandag 29. juli 2019»

Gratulerer med dagen, Vålerenga! Hvor står vi etter salget av Chidera Ejuke? Det er i alle fall gode nyheter at Deyver Vega trolig er klar til spill mot Kristiansund.

Da Sam Johnson i februar ble solgt til MLS-klubben Real Salt Lake kom det kommentarer som: «VIF kommer til å rykke ned hvis ledelsen holder på som dette».

15. juli ble det klart at Chiddy selges, og igjen er ekspertene i kommentarfeltet klare: «21 år og kanskje den beste spilleren i Norge i dag, og vi selger han for 2 mill euro. Er det loppemarked eller fotballklubb vi driver?»

Riktignok er ikke alle kommentarene like ensidig negative – verken i februar eller i juli – men poenget er klart. Noen er skuffa og har ikke trua. Og denne sesongen har absolutt gitt skeptikere grunn til å være negative, men mye av det vi har sett i år har også vært fantastisk.

Deyver Vega

Husker du for eksempel det siste du så av Deyver Vega på fotballbanen? Det var 12. mai. TV2 hadde tittelen: Vega-show da Vålerenga knuste Ranheim. Ikke lenge etter hans andre scoring i den kampen ble han byttet ut med det alle trodde var krampe. I ettertid har han vært ute av spill på grunn av skade i kneet.

– Han har noe ekstra, det viser han med de to målene, mente Vålerenga-trener Ronny Deila etter kampen. I forrige uke sa han til Dagsavisen:

– Vega er på vei tilbake, han trente i dag og det ser veldig bra ut. Det er mulig at han blir klar til seriestart.

Deyver Vega har bare startet tre kamper i år: Borte mot Molde, borte mot Faaberg i cupen og borte mot Ranheim. Han debuterte i eliteserien for oss som innbytter mot Mjøndalen, og klarte å få gult kort for filming i debuten. Han har kommet inn som innbytter i fem andre kamper også.

Da costaricaneren ble kjøpt var egentlig tanken å bruke han på samme måte som Chiddy:

– Han er en fotballspiller med ferdigheter i den retningen vi ønsker. Kantspillere som kommer innover i banen. Han er også tiltenkt kanskje å spille i en tier, og dreie mer fra en 4-3-3-formasjon til en 4-3-2-1-formasjon. Litt som vi gjorde det i fjor høst. Det er der vi ser ham. Han har også et ferdighetsregister som vil kle oss, sa assistenttrener Johannes Moesgaard til Eurosport i januar.

Det betyr faktisk at Deyver Vega er den spilleren som kan erstatte Chiddy når han blir spilleklar, og ikke minst: Dersom han kommer opp på et jevnt, høyt nivå. Det han viste i Trondheim i mai, var sjukt imponerende.

[poll id=»193″]

Fem seriekamper i august

5. juli var forrige seriekamp (hei Bodø/Glimt), søndag 4. august kommer altså Kristiansund til Intility. Deretter er det fire kamper til i løpet av måneden: Strømsgodset borte (søndag 11.), Stabæk borte (onsdag 14.), Haugesund hjemme (søndag 18.) og Bodø/Glimt borte (mandag 26.). To hjemme- og tre bortekamper, hvor mange poeng bør det bli?

Vanligvis tenker man seier hjemme og uavgjort borte, det er en bra deal. Men er vi egentlig fornøyd med ni poeng på fem kamper?

[poll id=»194″]

Tapte treningskamp

Vålerenga tapte 0-1 i lørdagens treningskamp borte mot Sarpsborg 08. Her kan du lese mer om kampen.

Cory Burke inn, Fitim Azemi ut?

Flere medier skriver at Tromsø kommer til å låne Fitim Azemi ut 2019. I så fall tyder vel det på at Cory Burke fra Jamaica er på vei inn. Dagboka veit ikke hva som skjer og er avventende positiv til det hele. Cory Burke virker neppe som en frelser, men Azemi har liksom aldri fått det ordentlig til i vår drakt.

Et annet navn som nevnes er Emir Kujović. Den montenegrinsk-fødte svenske fotballspilleren, som spiller for den tyske klubben Fortuna Düsseldorf, er visstnok kommet på kant med treneren. Han var i svenskenes EM-tropp i 2016 og var toppscorer i Allsvenskan i 2015. Svenske medier skriver at flere allsvenske klubber vil ha han, og Aftonbladet nevner Vålerenga som en av klubbene som også er interessert. Tja. Ikke veit dagboka.

Uavgjort for damene

Her kan du se scoringene i 1-1-kampen mot Sandviken på lørdag. 374 tilskuere så kampen og at damelaget ikke benyttet seg av muligheten til å passere Sandviken på tabellen. Det positive er…. at det i alle fall ikke ble tap.

Media harselerer over at det ikke er flere som velger å se kampene i Toppserien. Det er jo kjipt med glisne tribuner. Vel, onsdag er det storkamp på gang og ny rekord for kvinnefotballen, kanskje det kan gi litt oppmerksomhet i mediene.

Skal du se en (1) Manchester United-kamp denne uken, er det onsdag som gjelder. Her kjøper du billetter.

Manchester United Women

Onsdag 31. juli er det klart for en historisk begivenhet på Intility Arena, da Manchester United Women kommer på besøk. Her kan du lese historien rundt laget, som faktisk er relativt nystartet. Det er allerede solgt ca 6700 billetter til kampen, og det ligger an til å bli rekord på en damefotballkamp i Norge.

Norway Cup

Vålerenga har 32 lag i årets Norway Cup. Jenter 17 Elite spiller sin første kamp i dag kl1815 mot Grand Bodø. Bane 27EK11 er det som står oppført. Tirsdag møter de IFK Gøteborg og onsdag SC Condor/Hamburg. Det blir spennende å se på nivået til jentene, noen av disse spillerne var jo med å ta sølv i Gothia Cup for en liten uke siden.

Gareth Bale

Vålerenga i dag

[poll id=»195″]

Har du lyst til å se gutta trene, møter du opp på Intility i dag kl 11. Alle Vålerengas treninger er åpne, men presse og tilskuere må oppholde seg på tribunen underveis i økta. Du kan forresten møte Vålerenga-spillere mellom kl 15 og 16 hos Elkjøp sitt opplegg på Norway Cup og Ekebergsletta i dag.

 

Legg igjen en kommentar