Mener Vålerenga skal være et topplag

Sportslig leder Aasmund Bjørkan i Bodø/Glimt (med en fortid i Vålerenga) tror det blir knalltøft å møte Vålerenga på fredag. Foto: Kent Even Grundstad Aasmund Karl Bjørkan kom til Vålerenga høsten 2000, og han opplevde faktisk den famøse nedrykkskampen i regnværet på Ullevaal stadion i oktober 2000. Det var Aasmund Bjørkan som scora og sørget … Fortsett å lese «Mener Vålerenga skal være et topplag»

Sportslig leder Aasmund Bjørkan i Bodø/Glimt (med en fortid i Vålerenga) tror det blir knalltøft å møte Vålerenga på fredag.

Foto: Kent Even Grundstad

Aasmund Karl Bjørkan kom til Vålerenga høsten 2000, og han opplevde faktisk den famøse nedrykkskampen i regnværet på Ullevaal stadion i oktober 2000. Det var Aasmund Bjørkan som scora og sørget for 2-1-ledelse ni minutter ut i andre omgang. Men så utlignet Tommy Øren for Sogndal på slutten, og vi rykket ned.

Aasmund ble i Vålerenga og var med på opprykket i 2001, og fikk med seg fire kamper i Tippeligaen året etter før han reiste hjem til Bodø igjen etter sesongen. Vi har sendt epost til 46-åringen (som faktisk har bursdag i dag), og han svarer villig vekk på spørsmål. Sønnen Fredrik spiller på dagens Glimt-lag.

– Hva har skjedd med Glimt i år? Hvorfor er dere så gode?

– For det første har vi fått jobbe over tid med både spillergruppe og trenerteam. Vi har slik tatt steg og knekt koder jevnt og trutt i forhold til  både kultur og spillestil. I år har laget og mange av spillerne slått ut i full blomst, men grunnlaget ble lagt tre år tilbake da vi fant «lesten» vi fortsatt jobber etter i dag.

– Hva slags kampbilde tror du det blir på fredag?

– Kampen på fredag blir veldig spennende. Vålerenga på Intility er en knalltøff oppgave, og vi møter et hjemmelag som, på samme måte som oss,  både ønsker å dominere kampen og som har enkeltspillere som kan avgjøre kamper nesten på egen hånd.

– Hvilket forhold har du til Vålerenga i dag?

– I tillegg til Glimt er Vålerenga den eneste klubben jeg var i som spiller. Jeg hadde to begivenhetsrike år (2000 til 2002) og fikk jo oppleve både opprykk i 2001 og cupfinaletriumf i 2002. Likevel må jeg innrømme at jeg følte jeg ikke jeg lyktes spesielt godt som spiller i klubben, og var jo dessverre også skadet store deler av tida. Til tross for det må jeg si at jeg synes Vålerenga er en fantastisk klubb og jeg vil alltid huske de årene med glede og som en stor opplevelse.

– Det ligger så mye sjel og kultur i veggene på Valle, og nå når man har fått på plass en egen fantastisk stadion burde alt ligge til rette for at klubben kan ha en stor fremtid. Med Norges største og råeste supportergjeng og en historie som man kan være stolte av, skal Vålerenga være et topplag i norsk fotball!

– Vålerenga er en klubb jeg er glad i og alltid vil følge med å heie på. Bortsett fra mot Bodø/Glimt da, selvfølgelig, skriver Asmund Bjørkan i epost til VPN.

VG skriver at Glimt skal nå toppen på «vårres måte» – som handler om å bygge en stabil, nordnorsk toppklubb. I navnet ligger det at det er en dårlig idé å kopiere andre. Glimt tenker derfor litt annerledes. Trener Kjetil Knutsen illustrerer det med sportslig leder Aasmund Bjørkans rolle:

– Han er også med som trener. Dermed får han en helt annen «fingerspitzengefühl» på spillerlogistikk, og han kjenner produktet mye bedre enn om han bare hadde sittet på kontoret og sett på videoer, sier han til VG.

Bodø/Glimts styre har for øvrig bestemt at A-stallen skal ha en nord-norsk profil med minst 40 prosent nordlendinger. Innen 2023 er målet at halvparten av spillerne skal være nordnorske.

 

 

Legg igjen en kommentar