Dagboka torsdag 27. juni 2019

Fornuftige folk over det ganske land glir rolig inn i sommerferien, men kun de skarpeste blant oss kjører ferietur til Haugesund førstkommende søndag. Du vil være av de skarpeste, legg en plan. Dessuten har vi intet mindre enn to nye spillere på blokka og VG kårer de 40 beste hockeyspillerne Norge har å by på … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 27. juni 2019»

Fornuftige folk over det ganske land glir rolig inn i sommerferien, men kun de skarpeste blant oss kjører ferietur til Haugesund førstkommende søndag. Du vil være av de skarpeste, legg en plan. Dessuten har vi intet mindre enn to nye spillere på blokka og VG kårer de 40 beste hockeyspillerne Norge har å by på om dagen. Og vi byr selvsagt på litt VM-stoff.

På søndag går Bohembussen 08:00 fra Bohemen sportspub. De som har forstått hvordan en sommerferie skal planlegges setter seg da på denne bussen med kurs for Haugesund. Der venter middelhavsfareren, med Christian Grindheim i spissen, i spenning på å få møte folk fra hovedstaden.

Haugesund ligger akkurat nå på 8. plass med 16 poeng. Det har de klart ved å tape for lag som Odd, Molde og Strømsgodset. Det er flaut, det. Enda flauere er hvor gjennomført usolidariske de er der ute i havgapet.

I år var nemlig alle de store klubbene blitt enige om at breddefotballen skal få kose seg med cup. Det store klubbene i Norge ble derfor enige om å spasere stille og rolig ut av cupen uten mye støy, og det har de klart. Og det må nevnes, Vålerenga var eksemplariske. Så er det alltid noen drittunger som fikler med mobilen under møter og er ute å henter seg en boks Burn når viktige beslutninger tas. Denne gang var det Mjøndalen, Odd, Viking, Ranheim og Haugesund som ikke ville spille på lag med de store så de får i  stedet spille mot lag som KFUM, Fram Larvik og Aalesund.

Ærlig talt, kan det være så forbanna vanskelig å følge med på møtene?

Når det skal være på den måten blir det fik på søndag. Sånn må det bare være, Haugesund. Vi har en Kwarasey, en Juárez, en Nakkim, en Näsberg, en Adekugbe, en Lekven, en Shala, en Dønnum, en Ejuke, en Finne, en Vilhjálmsson, en Borchgrevink, en Abu, en Israelsson, en Myhre, en Grødem, en Azemi, en Kasesson og en hel haug andre folk som knapt kan vente med å spille dere ut i Nordsjøen.

Bussen koster 600 spenn om du er medlem av Klanen, og du finner informasjon om turen her. For billetter sjekker du Vålerengas hjemmesider, men alt nå kan vi avsløre at de koster 200 spenn for voksne.

Selvtillit

Vi har slitt og sliter fortsatt med tempoet i angrepsspillet. Vi flytter ballen for sent. Det har vi snakket en del om den siste uka og det har påvirket selvtilliten og tryggheten vi hadde tidligere.

Dette sier Ronny Deila til Nettavisen, noe journalist Martin Roppestad oversetter til «Vålerenga-treneren innrømmer at laget sliter med selvtilliten». Det må da være fult mulig å skille mellom «påvirke selvtilliten» og «slite med selvtilliten»? Greit Nettavisen lever av klikkhoreri, men  man må kunne være edruelige i skriveprosessen.

Nok om Roppestad, for Deila påpeker at laget har fokusert på det defensive spillet etter det som oppleves som litt for mange baklengsmål. Samtidig er tempoet i angrepsspillet noe under middels og ballen flyttes for sent. Det er ikke lett å forbedre både angrep og forsvar samtidig, en må ofte slippe fokus på den ene for å fokusere på den andre. Gjenvinning av ballen har også vært en utfordring etter tap av struktur og flyt.

Men dette ordner seg, Deila, vi veit vi fremstår helt annerledes alt på søndag.

Nye spillere

Det er alltid glade dager når nye mennesker sjekker inn på Valle. Ikke til forkleinelse for de som alt er der, men det er jo litt digg. Det er det.

Helt ny er jo ikke Kjetil Haug. Keeperen har jo vært på lån fra Sogndal siden april. På den tiden har han imponert såpass at Vålerenga har bestemt seg å være sitt samfunnsansvar bevisst og redde 21-åringen fra en skjebne i Sogndal, noe Haug er evig takknemlig for:

Vålerenga er fantastisk flinke til å utvikle unge spillere. Det er en klubb jeg alltid har sett opp til og jeg ser fram imot noen spennende år her. Forhåpentligvis får jeg utvikle meg og gjøre at Adam ikke er helt trygg på førsteplassen

Den danske landslagsspilleren Rikke Marie Madsen aksler også den kongeblå trøya. Klubben omtaler henne som «dansk dynamitt», noe vi føler skaper forventninger. Rikke kommer fra VSK Aarhus, har stor fart med en fysikk trener Monica Knudsen betegner som herlig.

Velkommen til dere begge!

Norges beste hockeyspillere

I det som omtales som «Norges 40 beste hockeyspillere akkurat nå» har VG rangering på gang, og du kan stemme. Det er jo åpenbart ganske sært med en slik kåring utenfor sesong, men hockeystoff er hockeystoff.

Zucca topper selvsagt lista, noe annet ville vært fullstendig respektløst. Vålerenga er direkte representert med tre plasseringer og indirekte med spillere som nå om da´n spiller for utenlandske klubber. Øverst har vi Tobias Lindström på plass 12, Martin Røymark befinner seg på plass 14 mens vi må ned til plass 31 for å finne Steffen Søberg.

Alt nå kan vi slå fast at kåringen er en farse og skandale. Når Jarlsbo ikke greier å tapetsere lista med Vålerengaspillere kan det være det samme.

VM!

I kveld får England møte selveste  Norge. Der Norge har gull og bronse fra OL, gull og sølv fra VM og 2 gull, 3 sølv og 3 bronse fra EM har England…vi gadd ikke sjekke, men antagelig ingenting. Kampen spilles 21:00 og sees på en skjerm nær deg. Nær deg er som oftest Bohemen, Vertshuset eller Øst.

Dessverre har ikke Norges landslag Vålerengarelevans. For det må vi se til Nederland, for der er Sherida Spitse en sentral spiller. Som Norge er Nederland fremdeles med, og de møter Italia på Lørdag. Spitse har så langt 390 minutter fordelt på fire kamper i mesterskapet. Videre er det notert 4 skuddforsøk og 2 målgivende fra Vålerengaspilleren.

Det gledes.

Småcup

I går valgte de siste Eliteserielagene som er verdt å nevne og forlate cupen. Pål André Helland, som har brukt mye tid på å fortelle at hans situasjon tross alt er verre enn Rosenborg sin, gikk for et drapsforsøk på Aalesunds Nenass.

Helland er dermed rett inn på VPNs hatliste, sammen med Sarpsborgs Lars-Jørgen Salvesen.

Vålerenga i dag 

Møt på Strømmen stadion 19:00. Da møtes Vålerenga og Strømmen til tredje runde i NM G19.

 

Legg igjen en kommentar