Dagboka tirsdag 25. juni 2019

I kveld handler boka om langt hår som kamfulasje for små hjerner, og om enda ei bøtte! Langt hår skjuler små hjerner… …har Klanen sunget i årevis. Noen syns det er gøyalt, andre føler seg krenka. En av de som har kasta seg på krenka-toget er Salvesen. Vi snakker ikke om Kjartan, men om Lars-Jørgen. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 25. juni 2019»

I kveld handler boka om langt hår som kamfulasje for små hjerner, og om enda ei bøtte!

Langt hår skjuler små hjerner…
…har Klanen sunget i årevis. Noen syns det er gøyalt, andre føler seg krenka. En av de som har kasta seg på krenka-toget er Salvesen. Vi snakker ikke om Kjartan, men om Lars-Jørgen. Vi fikk alle med oss at tassen rykka ut i riksmedia med homohets anklager mot Klanen etter den famøst kjedelige matchen mot Sarpsborg 08 søndag. «Langt hår. Rosa sko. Jævla homo», er noen av de tingene Salvesen påstår skal ha blitt ropt til han under kampen.

VPN sto relativt sentralt plassert på supportertribuna og hørte ingenting av det der.  Det var mye drittslenging – bla mot Salvesen men mest mot dommer. Vi fikk med oss drittslenginga, men at det gikk på «homo» og den type ting hørte vi ingenting av. Og hadde vi hørt det hadde vi sagt fra. Ikke bare hadde vi sagt fra, men alle rundt vedkommende som hadde ropt det hadde sagt fra også. Det er nemlig selvjustis på enkelte greier når Klanen står på tribuna: Rasisme og homohets er noen av de tingene. Det tolereres ikke. Enkelt og greit. Èn eneste gang har denne dagboktisten opplevd at det har blitt slengt bemerkninger retta mot noen påståtte seksuelle legning fra folk på klansfeltet. Vedkommende som slang med leppa ble raskt satt på plass av supportere som sto rundt, bedt om å holde kjeft og om å skjerpe seg.

Vålerenga ser på inkludering som en en del av samfunnsoppdraget sitt, herunder også bekjempning av rasisme og homohets. Her er både klubb og klan klokkeklare: Vålerenga er mot rasisme, men for at folk skal få elske hvem fan de vil. Dette arbeidet er blitt en stor del av merkevaren «Vålerenga». Det er old news og viden kjent. Derfor stusser Dagboka over at Salvesen ikke melder fra til klubb og eventuelt Klanen at han mener seg utsatt for denne type hets gjennom kampen. I stedet for velger han å skyte mot hele Vålerenga samlet, både klubb og Klan, gjennom å komme med påstandene sine gjennom tabloidene. Nå tenker ikke Dagboka at Salvesen, som utgangspunkt, skal holde kjeft. Tvert i mot. Hvis man blir hetset fordi man har en seksuell legning som er forskjellig fra flertallet, så skal man bruke stemmen sin. Man skal si fra. Når dette er sagt så er det å beskylde noen, det være seg om det er enkeltindivider eller, som her, en hel gruppe mennesker, for hatefulle ytringer en alvorlig greie. Derfor bør man være sikker på at man faktisk er utsatt for hets, og ikke bare for sin egen forventning av å bli hetsa. Roper noen «jævla taper» og man tenker han kalte meg «jævla tater», så er man de facto ikke utsatt for rasisme selv om man helt objektivt sett har fått slengt dritt etter seg. Retten til å kjenne seg krenka har man selvfølgelig i behold, men kom ikke her å påstå at man er utsatt for rasisme. Det er bare ødeleggende. Ødeleggende for seg sjæl, for den/de man beskylder for hetsing og for de menneskene som objektivt sett faktisk er utsatt for rasisme og hetsing på grunn av sin seksualitet eller sitt kjønn. Jo flere som uberettiget drar «rasisme- og homohetskortet» jo mer undergraves troverdigheten til andre. Det er ikke greit.

Derfor er det så viktig at man tar seg ei litta runde mentalt inni huet sitt og spør seg selv: Hva var det jeg hørte de sa? Få av seg «pynteørene» og høre etter hva som blir sagt, slik at man ikke lar seg farge av sine egne forventinger, eller fordommer om du vil, av hva som kommer. Å få tyn for valg av sveis og sko kan selvfølgelig oppleves som utfordrende å håndtere. Og Dagboka skjønner at man kan gjøre seg opp en mening om at det kommer til å bli etterfulgt av eksempelvis et «jævla homo», dersom man bevisst eller ubevisst forventer å bli hetset for akkurat det. Å mene at noe ble ropt, er ikke det samme som å faktisk høre at det ble ropt, eller at det faktisk ble ropt. At Salvesen reagerer på den måten han gjør beviser bare en eneste ting, og det er at Klanen virkelig klarte å komme under huden hans denne søndagen. Gratulerer med det!

Nå skal Dagboka ikke ta fra Salvesen hans subjektive opplevelse av å bli krenket. Den skal han få lov til å ha. Langt hår vil uansett fortsatt skjule små hjerner, og rosa fotballsko vil fortsatt være schtøggt.

NORGEMESTERE!
Lørdag tok trollsa U17-lag skjebnen i egne hender og bestemte seg for å ta bøtte hjem til Oslo Øst og Vålerenga! Dette er stor stas! Vi gratulerer og er stolte av dere!

https://www.instagram.com/p/BzC_IeaIJFa/

Legg igjen en kommentar