Dagboka mandag 24. juni 2019

Vålerenga har vunnet flere kamper enn de har tapt, vi tar 1,5 poeng i snitt på kampene og ligger på en 5. plass. Det er kanskje ikke så grusomt, allikevel vil Dagboka beklage på ovenfor Oslo.Uavgjort mot Sarpsborg I fjor spilt Sarpsborg i Europaligaen og havnet på plass nummer 8 i hjemlig serie. Vålerenga havna … Fortsett å lese «Dagboka mandag 24. juni 2019»

Vålerenga har vunnet flere kamper enn de har tapt, vi tar 1,5 poeng i snitt på kampene og ligger på en 5. plass. Det er kanskje ikke så grusomt, allikevel vil Dagboka beklage på ovenfor Oslo.Uavgjort mot Sarpsborg

I fjor spilt Sarpsborg i Europaligaen og havnet på plass nummer 8 i hjemlig serie. Vålerenga havna derimot på 6. plass, uten å besøke Europa. Sånn sett er sikkert ikke 1-1 i gårsdagens kamp veldig ille, til tross for at Vålerenga i år har 7 poeng mer enn Sarpsborg og ligger 8 plasser foran Østfoldingene på tabellen.

Allikevel er det ille.

Før denne sesongen hadde vi ikke ekstreme forventninger eller krav. Alt vi ønsket oss av Vålerenga var mindre avstand mellom toppnivå og bunnivå. Rett og slett et mer stabilt lag med spillere som viser stolthet til Vålerenga og Oslo gjennom innsats, offervilje, energi og glede på banen. Det har vi fått noen ganger denne sesongen, men i langt fra alle. Som gårsdagens oppgjør mot Sarpsborg. Denne skribenten måtte nøye seg med førsteomgang på radio. Radio er selvsagt ikke førstevalget når man skal følge en fotballkamp, men det kan tidvis være underholdene. I går var det så dørgende kjedelig, etter stolpeskuddet til Ejuke etter 3 minutter, at det var så vidt radiosignalet gadd komme frem. Alle passasjerene i bilen sovnet og sjåføren ble kjempende mot Ole Lukkøye alene, det var så vidt NRKs reporter orket å formidle Finnes utligning.

Vel hjemme skulle TV-bildene vise hva som egentlig foregikk. Og det var strengt tatt ikke all verden. To lag nøt en rolig aften i Oslo rundt midtsommer, spillerne tok hverandre i henda og det var i grunn alt.

Oslo, Dagboka beklager. Vålerenga skal være Oslos stolthet, det er vi ikke. Strengt tatt burde Vålerenga Fotball Elite beklage ovenfor Oslo, men Dagboka tar ansvar og legger oss flate.

Misforstå oss rett, det er mye som gjør Vålerenga til Oslos stolthet. Som fotball bredde, fotball damer elite, ishockey elite, ishockey bredde, innebandy, basket, håndball elite, håndball, amerikansk fotball og ski. Ikke minst samfunnsbevisstheten som mot rasisme, deltagelse i pride og fargerik fotball. For ikke å glemme hele jævla Vålerenga. Detta elsker vi.

Der har´u Oslos stolthet!

Homofobe stemmer

Vi sakser fra Klanens vedtekter, punkt 9:

Vålerengens Idrettsforening er Norges mest fargerike idrettslag med medlemmer av ulik nasjonal, etnisk og religiøs bakgrunn. Klanen er stolte over å støtte en slik klubb, og tar avstand fra enhver form for fordommer basert på hudfarge, nasjonalitet, legning og tro. Rasisme, nazisme og fotballrelatert vold er uforenlig med medlemskap i Klanen.

Allikevel skal Sarpsborgs Lars-Jørgen Salvesen ha blitt kalt «jævla homse» og få ropt «langt hår og rosa sko, homo» etter seg.

 

https://platform.twitter.com/widgets.js
Aftenposten har spurt talsmann i Klanen, Erling Rostvåg, om en kommentar:

Det vil alltid være én eller annen idiot. Salvesen hadde en avskyelig fremtoning på banen i dag og at han fikk mye dritt tviler jeg ikke på. Men de kommentarene er ikke innafor. Det viser at man som samfunn har et stykke å gå. Fotballen generelt er i større grad enn mange andre arenaer litt macho på den teite måten. I noen sammenhenger er det gøy, men at det er en jobb å gjøre blant fotballsupportere er ikke noe å lure på.

 

https://platform.twitter.com/widgets.js
Utskjellinger som angriper legning er aldri greit. Når en spiller er så ufordragelig i sin fremtoning som Jan-Jørgen Salvesen var i går skal det være uproblematisk å finne andre ting å angripe ham med enn legninger. Sjeldent har Dagboka vært vitne til en mer sutrete og infantil spiller med et så stort arsenal av møkkatriks i boka, typiske kvaliteter som verdsettes hos Rosenborg. I tillegg har han et navn, Jan-Jørgen, som vitner om en rolig unnfangelse av nære slektninger med avslappet forhold til lover, etter et bedehusmøte. I tillegg har jo Jan-Jørgen et langt, flott hår for å skjule liten hjerne, liten pikk samt sår.

Joda, det er masse å ta Jan-Jørgen på, gi faen i å dra legninger inn i dette.

Vålerenga i dag

VPN har, alle som en, meldt arbeidsgiver om sjukdom i dag. Det burde du gjøre og.

Legg igjen en kommentar