Dagboka torsdag 20. juni 2019

«Gud er død» skrev den tyske filosofen Friedriech Nietzsche. Det er akkurat sånn dagboka føler det rundt årets sesong for Vålerenga herrer A. Nå skal vi være forsiktige med å omtale noen på Vålerenga som guder, de har vel et allerede ganske stort selvbilde. Det er allikevel noe i det Nietzsche diskuterer som kan relateres … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 20. juni 2019»

«Gud er død» skrev den tyske filosofen Friedriech Nietzsche. Det er akkurat sånn dagboka føler det rundt årets sesong for Vålerenga herrer A.

Nå skal vi være forsiktige med å omtale noen på Vålerenga som guder, de har vel et allerede ganske stort selvbilde. Det er allikevel noe i det Nietzsche diskuterer som kan relateres til Vålerenga og det å være fan. For lar vi ikke Vålerengas prestasjoner på banen styre sinnstilstanden på godt og vondt?

Nietzsche mente opplysningstidens tenkere drepte tanken om Gud. Kunnskap, visdom og vitenskap tok livet av begrepet om Guds eksistens.

Og sånn føles det som Vålerenga-supporter også.

Den trua vi hadde før sesongen, de håpene vi levde på, har gjennom de tre siste kampene blitt tatt livet av. 19. juni er dagen vi kunne si farvel til årets sesong. Vi merker den eksistensielle nihilismen snike opp ryggen vår og forme en apatisk holdning til a-laget. Hvorfor skal vi gidde? Hva er det som tilsier at dette plutselig skal bli bedre?

Dråpen var gårsdagens cupkamp mot Bærum. Vålerenga tar oppskriftsmessig ledelsen, men så er det noe som skjer. Bærum får et mål, om enn en heldig straffe, så er det uansett et mål. 1-2. Så kommer det en fyr og setter 2-2. Så står det plutselig 3-2 og 4-2 før Vilhjálmson setter 4-3. Det hjelper oss uansett ikke. 5-3 kommer ti minutter før slutt og da er det ikke noe vits i lenger.

Gud er død.

På internett øker murringa blant supporterne. Flere setter spørsmålstegn ved om Ronny Deila er riktig mann for Vålerenga-jobben. Dagboka vet ikke. Dagboka vil heller ikke være med på at Ronny Deila er den eneste som har skyld. Å tape 3-5 mot et 2. divisjons-lag er et tap flere må ta skylda for. Joda, det er hans ansvar – men faen heller da – spillerne har ikke møtt opp til match tre kamper på rad. Vålerenga har sluppet inn 11 mål på de tre siste kampene.

Noe er gærent. Vi veit ikke hva som er feil, men det er noe som åpenbart ikke fungerer som det skal. Har Deila mista garderoben? Orker ikke spillerne å spille ball lenger? VPN veit ikke, og det skal vel resten av verden være glade for. Vi hadde ryggen deres, men nå må dere faen meg ta dere sammen.

Vålerenga i dag

Bah….

Legg igjen en kommentar