Dagboka mandag 10. juni 2019

Vålerenga vant i går 4-1 over HJK Helsinki, men hva sier det oss egentlig? Vi er inne i en ny uke (selv om vi har fri) og det er kamp på søndag. Finne, Vilhjálmsson og 2x Dønnum. Her er målene fra gårsdagens treningskamp mot HJK Helsinki.#OsloStolthethttps://t.co/ofwcriENR4 — Vålerenga Fotball (@ValerengaOslo) June 10, 2019 Bård Finne … Fortsett å lese «Dagboka mandag 10. juni 2019»

Vålerenga vant i går 4-1 over HJK Helsinki, men hva sier det oss egentlig? Vi er inne i en ny uke (selv om vi har fri) og det er kamp på søndag.

Bård Finne scoret og hadde to assist. Aron Dønnum scoret to mål og Matthías Vilhjálmsson scoret igjen. I utgangspunktet skal det bety at alt er på skinner og alle er lykkelige. Det er alltid bedre å vinne enn å tape, så ser det nå lyst ut foran søndagens bortekamp mot RBK? Dagboka er usikker, og velger å gå litt tilbake i tid.

Dagen før hjemmekampen mot Lillestrøm så alt lyst ut. Ronny ble intervjuet i Vålerenga på pod, og sa:

Gutta er veldig voksne, du ser at de er vant til å spille viktige kamper og dette blir en viktig kamp. Vi må være glade for at vi har satt oss i en sånn situasjon at hver eneste kamp er viktig for å henge med i toppen. Jeg er nå mer trygg på hva som kommer fra oss selv enn tidligere, vi veit at vi har noen strenger som er der uansett. Grunnmønsteret og en grunnstruktur gjør at vi… bånn-nivået er mye høyere enn det har vært tidligere. Vi har bra rutine, god kommunikasjon i laget og et veldig godt samhold, det er ting som må ligge til grunn for å få ut potensialet i laget.

Nå er vi antagelig der igjen. 4-1-seieren har gitt oss trygghet, og vi kan se framover og håpe at ting fungerer som det gjorde før LSK-kampen. Så veit vi jo egentlig ikke om HJK er en målestokk i det hele tatt. At laget skal spille Champions League-kvalik i sommer betyr ikke nødvendigvis noe. Dagboka håper uansett at gutta er maks skjerpet og ikke driter seg ut der oppe.

[poll id=»186″]

Søndag skal Rosenborg uansett ære en fyr som vi også bør gi sin fortjente hyllest. Ikke mange fortjener hedersplassen i norsk fotball, men Nils Arne Eggen er en av de få. Ja, han har sagt mye dumt, men også mye bra. Rett og slett en legende som også var med på å vinne serien for Vålerenga i 1965.

Hønefoss

Det er et lite sidespor, men NTB har en interessant artikkel om Hønefoss BK. Hønefoss slo Rosenborg, Brann og Vålerenga i Tippeligaen i 2012 og holdt plassen. Nå er klubben nærmere nedrykk til 4. divisjon enn opprykk til 2. divisjon, skriver NTB.

NTB spør kaptein Tor Øyvind Hovda: Hva har skjedd med Hønefoss BK?

– Jeg hadde ikke sett for meg dette da jeg gikk fra Sarpsborg i 2017. Jeg er jo født og oppvokst i klubben, så det er trist og vondt å se hvor klubben er nå, sier han som både var kaptein i 2012 i Tippeligaen og som er kaptein i 2019 i 3. divisjon.

Vålerenga i dag

Klarer landslaget å vinne borte mot Færøyene? Ja, de gjør nok det, og plutselig løftes all verdens teorier om sluttspillplass igjen. Off.

[poll id=»187″]

 

Legg igjen en kommentar