Dagboka onsdag 5. juni 2019

Det er mye fotball i dagens dagbok. Det er faktisk bare fotball. Mandag møttes Mjøndarn 2 og Vålerenga 2 på Consto Arena i Mjøndalen. Dette var en match Vålerengas rekruttlag aldri egentlig så seg tilbake i. Etter 90 spilte minutter stod det 5-2 til Vålerenga 2. Fortsatt på topp av 3. divisjon avdeling 2; fortsatt … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. juni 2019»

Det er mye fotball i dagens dagbok. Det er faktisk bare fotball.

Mandag møttes Mjøndarn 2 og Vålerenga 2 på Consto Arena i Mjøndalen. Dette var en match Vålerengas rekruttlag aldri egentlig så seg tilbake i. Etter 90 spilte minutter stod det 5-2 til Vålerenga 2. Fortsatt på topp av 3. divisjon avdeling 2; fortsatt ubeseira. Det er sånn vi liker det!

Her kan du se hva klubben selv mener om kampen.

Neste match er lørdag 8. juni mot FK Tønsberg. Kampen starter 15:00. Der tenker vi å være, og det syns vi du også skal! VIF2 er et artig lag bestående av de som forhåpentligvis skal bli neste generasjons eliteseriespillere.

Verdensmesterskap og Vålerenga-spillere

Det er ikke så mange fra Vålerengas lag som spiller i VM, men det er gjerne en eller to hver gang. I år er det Sherida Spitse som skal være Vålerengas representant. Ingen norske altså. Nederland spiller sin første kamp tirsdag 11. juni.

Vi må dog innrømme vi er mer interessert i Norges kamper. VM er en fantastisk begivenhet og en arena der våre aller beste kvinner kan vise hvor fantastisk gode de. Dagboka har trua på Norge i år. Dette er et mesterskap der Norge er en outsider. Det er masse gode lag, men dagboka tipper i alle fall på semifinale.

Likelønn på landslagsnivå?

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, kjent fra klubber som Young Boys, Lierse og Glimt (og noen kamper for Rosenborg), er ute med flåkjeften. Der mediene sier han har en «brannfakkel» mener vi har en har en gubbete og flåsete mening.

På Twitter kom han med følgende kommentar: «Hvorfor skal det være likelønn? Er jo et hav av forskjell på hvem som bringer inn pengene.» Til VG utbroder han kommentaren sin: – Det er ingenting som tilsier at kvinnene skal ha like mye som herrene, og det handler ikke om kjønn i det hele tatt, det handler om markedet.

Det han derimot ikke sier noe om, det er hvor mye han mener damelaget bør få.

Dagboka skjønner hva han mener, men det er en ekstremt gubbete og tåpelig måte å si det på.

Joachim Walltin, leder i NISO, svarer godt til samme avis:

– Mini får svare for egen kommentar, men skal vi tenke slik blir det ingen utvikling og responsen til likelønnsavtalen mellom landslagene har for øvrig vært veldig positiv, skriver han i en SMS til VG.

Vi i VPN vil foreslå en prestasjonsbasert lønn basert på hvor mange medaljer og topplasseringer norske landslag har hatt gjennom tidene. Det syns dagboka er en flott måte å belønne gode prestasjoner på. Det er jo ikke tvil om at de som faktisk gjør det bra også bør få mest av kaka.

Dagboka er ikke aleine om å mene at dette er «problematiske meninger». Daglig Leder for Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen, sier følgende til blekka:

– Min umiddelbare tanke er at det er nettopp hans utdaterte logikk som er grunnen til at forskjellen er så stor som den er. Du må investere i et produkt for å høste gevinster på lang sikt, sier hun.

Og dette er vi enig i. NFF må vise at de faktisk vil satse på kvinnelandslaget. De har altfor lenge levd på at norsk damefotball har vært noe av det beste verden har sett uten at de faktisk har klart å gjøre noe for å bedre det. Resten av verden har tatt grep og blitt bedre; Norge og NFF har stått litt for lenge og sett på.

Treningskamper i massevis

Det er ikke bare landslagsfotball og VIF2 til helgen. Vålerengas damelag skal spille treningskamp mot Lyn fredag. Vi tipper det er damelaget til vestkantklubben, skjønt Vålerengas damer ville nok herja med dem uansett.

I tillegg kommer Helsingin Jalkapalloklubi over fra Finland 9. juni. Høres laget kjent ut? Det er kanskje ikke så rart. Det er klubben til selveste Aki Riihilahti. Han har endt opp som styreformann. Det syns vi er stas! Om du håper Aki skal sklitakle noen foran klanstribunen så tror vi du derimot blir skuffa. Finnene vant fjorårets serie, men ligger på en skuffende 5. plass nå.

Denne kampen, fredagens treningskamp mot Lyn og lørdagens 3. divisjonskamp mot FK Tønsberg er uansett noen supre muligheter til å se litt kvalitetsfotball på stadion.

Vålerenga i dag

Mats Zuccarello har sommertrening med hockeylaget. Vi tenker det er greit å komme i form selv, men tar heller de tunge løfta på Øst, Bohemen eller Vålerenga vertshus.

Legg igjen en kommentar