Dagboka mandag 3. juni 2019

Rekruttene spiller borte mot Mjøndalen 2 i 3. divisjon i kveld, mens både damene og herrene bare trener for tiden på grunn av fotball-VM i Frankrike (som starter fredag) og Norges kvalikkamp mot Romania samme dag. Og de som ikke er opptatt av Norges landslag har vel brukt tiden på å se overbetalte fotballstjerner spille … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. juni 2019»

Rekruttene spiller borte mot Mjøndalen 2 i 3. divisjon i kveld, mens både damene og herrene bare trener for tiden på grunn av fotball-VM i Frankrike (som starter fredag) og Norges kvalikkamp mot Romania samme dag.

Og de som ikke er opptatt av Norges landslag har vel brukt tiden på å se overbetalte fotballstjerner spille tidenes kjedeligste Champions League-finale. For moro skyld stiller vi spørsmålet:

[poll id=»182″]

Samme kan det være. De nye handsreglene kommer trolig til Norge i 2020, det er også et par andre endringer som vi vil merke.

  • Det skal heretter alltid dømmes hands når ballen og armen har kontakt ved en målsituasjon, uansett om det er med vilje eller ikke. Unntaket er dersom armen er i en naturlig posisjon og ikke gjør kroppen unaturlig større. Her kan det fortsatt bli diskusjoner, altså.
  • Ballen trenger ikke gå ut av feltet ved utspill fra keeper før en utespiller er borti ballen.
  • Ingen spillere fra det angripende laget får stille seg i muren ved frispark.
  • Keeper må bare ha en fot på målstreken ved straffespark.
  • En spiller som blir bytta ut, skal ut av banen på nærmeste punkt på sidelinja eller dødlinja.

Tabelltopp

Vålerenga 2 reiser altså til Mjøndalen for å spille kamp kl 19 i kveld. Og er du keen på å lese deg opp om «Møndarn», kan du bare klikke deg inn på denne klassikeren. Et lite utdrag her:

I Møndarn kan man velge mellom å sitte inne og se om det ikke snart blir vår, børste snø av parabolen slik at man finner de syndige kanalene som laksen er så glad i, kjederøyke ting du har funnet på veiskulderen, misbruke brennevin og eller være aktiv i kommentarfeltene til nettavisene. Og en ting skal dere vite og det er at er det noe folk fra Møndarn har så er det ting å røyke, for i Møndarn er det bare to søplebøtter – høyre og venstre side av veien.

Høyreback?

Hva skjer rundt høyrebacken i Vålerenga? Dagavisen skriver at Efrain Juarez er ønsket av Cruz Azul, og siterer meksikanske medier. Avisa siterer Vålerenga på at det er spekulasjoner, samtidig som de skriver at Amin Nouri er på vei tilbake fra låneoppholdet i belgiske Oostende. Amin skal ha takket nei til to år i Belgia, i så fall er det vel naturlig at han fortsetter her i to og et halvt år til, som er kontrakten hans.

[poll id=»183″]

Full og glad

Nå har dagboka google translatet den mexicanske artikkelen, og da forstår vi det slik at det ikke blir noe av overgangen:

Det har vært lang tid siden jeg følte meg så god. Jeg føler meg full og glad i Vålerenga.

Dersom vi kan stole på dette nettstedet, er det jo en god nyhet at han fortsetter. Samtidig synes vi det er noe mistenkelig at han er så full og glad hos oss, eller betyr det bare at han skjønner Vålerenga?

Rosenborg

Det er fortsatt 13 dager til bortekamp mot Rosenborg. RBK har to seire på rad, vi har hatt en fin periode, men tryna skikkelig i siste seriekamp.

[poll id=»184″]

Vålerenga i dag

Det er rimelig stille i dag, men dagboka nevner at i går vant Vålerenga G16 over Eidsvold Turn i NM, og er dermed klar for hva vi kaller 8. delsfinale til høsten. Du kan sikkert finne en stream som viser deg alt som skjer sør for Drammenselva, et sted i ingenmannsland vest for Drammen.

Legg igjen en kommentar