Dagboka onsdag 29. mai 2019

Fotballtung sinnadagbok som ikke klarer å la lørdagens fadese hvile. Vi gratulerer enkeltspillere med landslagsuttak og ser på cupens tredje runde. La oss begynne med noe hyggelig. Mandag blei Aron Dønnum, Felix Horn Myhre og innleide Ketil Haug tatt ut til U21-troppen i fotball for herre. Det syns vi er gildt. Kampene det er snakk … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 29. mai 2019»

Fotballtung sinnadagbok som ikke klarer å la lørdagens fadese hvile. Vi gratulerer enkeltspillere med landslagsuttak og ser på cupens tredje runde.

La oss begynne med noe hyggelig. Mandag blei Aron Dønnum, Felix Horn Myhre og innleide Ketil Haug tatt ut til U21-troppen i fotball for herre. Det syns vi er gildt. Kampene det er snakk om er treningskampene mot Sverige (7. juni) og Danmark (10. juni). Sverige-kampen spilles i Helsingborg, mens kampen mot Danmark går i Horsens.

Dønnum fikk ikke mange minuttene mot LSK. Satser på en del fler på U21-landslaget. (Foto: Eivind Hauger)

Gratulerer alle tre!

Tredje runde i cupen

Mandag kom også cupoppsettet for tredje runde. Vi forventa nesten å bli sendt til Alta, men slapp det denne gangen. NFF ønsket oss i stedet en kort tur. Vålerenga ble satt opp mot Bærum og kampen går 19. juni. Selv om vi husker skrellen i 2004 så kunne det blitt mye verre. Lillestrøm møter jo Glimt-dødaren Strømmen og i Ålesund blir det lokaloppgjør mellom Aalesund og Molde.

Det er i det hele tatt en god del tette oppgjør i denne runden. Sandnes Ulf – Viking, Sogndal – Brann og Bryne – Haugesund er alle kamper som kan potensielt gi «bomber». Alt i alt en god runde, selv om vi gjerne skulle sett at cupen blei trukket fra første runde.

Så kommer den sinna delen av dagboka.

På lørdag spilte Vålerenga herrer mot Lillestrøm i Eliteserien. Resultatet kjenner vi godt. Det vi så var et Vålerenga-lag som gikk av banen etter halvspilt og aldri kom tilbake. Det så i alle fall sånn ut. Det er lenge sida dagboka har kjent på så mye sinne og frustrasjon som etter akkurat den kampen.

Og det er der fortsatt.

Det samme forteller folk dagboka møter i jobbsammenheng og privat. Dette er ikke folk som er på alle hjemmekampa eller som ser alt av Vålerenga. Dette er folk som følger sporadisk med og som liker å diskutere fotball i lunsjen. Og de er fortsatt sinna!

Det forteller dagboka to ting: Vålerenga engasjerer og folk blei skuffa av oppvisninga.

Så lar vi selve kampen ligge der og går heller videre til det som skjedde etterpå.

Flaggstunt til besvær

Etter matchen fant Lillestrøms Aleksander Melgalvis ut at han skulle ha det litt morsomt med egne supportere. Ei litta feiring om dere vil. Han fikk tak i et flagg, bøfla seg ut til midtsirkelen og prøvde å plante flagget.

Det er to ting vi stusser på her: 1) Hvorfor i helvete fikk han lov til å løpe ut dit uten at noen stoppa han og sa dette kanskje ikke er så forbanna lurt og 2) hvorfor trodde han flagget ville bli stående i plastdekket – hadde han tenkt til å perforere det? I så fall snakker vi ikke «feiring». Vi snakker ødeleggelse av eiendom som ikke tilhører deg, altså hærverk.

Poenget er: Melgalvis er idiot om han ikke skjønte eller burde ha skjønt at den handlinga der ikke kom til å få de konsekvensene den gjorde. Han er en idiot om han ikke skjønte at det der var en provokasjon og at det ikke blir en mindre provokasjon av at han kaller det for en «feiring» Heldigvis for Melgalvis så er det ikke straffbart å være idiot. Men det å være idiot er ikke en unnskyldningsgrunn for atal oppførsel. Det er mer en forklaring. Når det er sagt så stiller jo ikke Melgalvis med borrelås på fotballskoa sine heller….han kjører jo lisser, så noe bør man jo kunne forvente!

Forventer at han skjønte at det stuntet ville skape reaksjoner. I motsatt fall hadde han nok gitt faen i å plante det in the first place. Man kan stille seg det retoriske spørsmålet: Hadde det flagget blitt planta dersom han visste at folk kom til å gi seg jevnt faen? Svaret på det er: Neppe! At det kom til å koke over for de gjenværende Vålerenga-supporterne og at noen kom til å storme matta for å fjerne flagget kom ikke som en overraskelse for noen (bortesett fra Mads Hansen). Det som er en interessant er at der man trekker på skuldrene av at en ansatt i LSK (Ja…det er det Melgalvis er), ved å plante et flagg på matta med forsett, gjør forsøk på hærverk på en annen klubbs eiendom, så var de samme fotball-besserwissere kjappe med å hoppe på «fordøm supporterne»-toget på sosiale medier.

Dette er hendelsen som får folk til å bli grinete. (Foto: Sjur Stølen / Digitalsport)

La oss være tindrende klare: Hendelsen som får supporterne ut på matta er unødvendig. Det er DEN hendelsen folk burde på rista på huet av. At folk blir forbanna etter å først ha overvært den forsmedelige oppvisninga av en andreomgang, hvorpå de blir utsatt for det flaggstuntet er forståelig. Dagboka forstår at summen av det der får det til å koke hardt i toppen på en hel del folk.

Vi skal ikke si vi ikke ville syns det hadde vært kult om Aron Dønnum planta et VIF-flagg i midtsirkelen på Vårt Åråsen, men det er ikke så jævla smart. Dagboka skjønner supporterne.

Dette er en høyrisiko kamp med spenninger mellom supportergrupper. Når en av LSKs fremste representanter med viten og vilje påtar seg rollen som katalysator for bråk ved å plante det flagget på matta så er det direkte musikalsk og lite skjønnsom å hytte med neven utelukkende mot supportere som reagerer på provokasjonen. At fugla vil fremstå som idioter er vi vant til så den burde LSK bare eie. Da hadde vi forstått dem: «Vi er knehøner men vi eier det. Behandle oss som de fjolsa vi er.» Men det er jo ikke det de gjør. De står på side linja og ser på at våpendragerne deres forsvarer de råtne holdningene i og rundt laget, mens de kaster egne og andres supportere rett inn i kjeften på de glupske kjeftene til de såkalte sportsekspertnene som er på lønningslista til de tabloide mediene. Det er litt som å straffe den ungen som slår sist når man burde tatt for seg den ungen som slengte med kjeften /slo først….mislykka barneoppdragelse med andre ord.

Vålerenga i dag

Vi er fortsatt sinna, men merker at vi ikke er like sinna nå lenger. Joda, vi er det.

Legg igjen en kommentar